[]

iki soru

Can sıkıntısından soruyorum, herhangi bir amaca hitap etmiyor duyuru, silmem ama.

1-) Yolda yürüyorsunuz, karşınızdaki kişiyle 1-2 saniye göz göze geldiniz, size bakarken yakaladınız ya da birbirinize bakarken yakaladınız, otobüs olur, yolda yürürken olur vs. Bunda herhangi bir kötü anlam yoktur değil mi? Sadece karşındakinin yüzüne bakmak için, tipine vs. bakar insanlar? En azından ilk bakışta? Yoksa direk bu mal kim lan diye mi bakılır. Genelde insanlarla gözgöze geldikten sonra başta tarafa çeviriyorlar (sanırım normali bu) bu normal mi yoksa kamile bak lan kafası mı?

2-) Sanaldan görüşüp, bir yerde denk geldikten sonra sanalda konuşmaya devam ettiğiniz birisinden numarasını isteyip aldığınızda. O numaraya tabi ki de mesaj atılmaz değil mi? Mesaj atmayı sevmem ama, karşı taraf çarşamba günü eğer fulltime iş konusunda anlaşabilirsem senin o taraflara gelicem, ona göre mesaj atıcam dedi. Ben de klasik olarak mesajın arada kaynar, telefondan görüşelim daha iyi olur dedim. Facebook profilimde telefon numaram yazdığı için karşı taraf direk arayıp çağrı attı. Benim uslu durup karşı tarafı rahatsız etmemem gerekir sanırım? Kendisi yoğun olduğu için çok denk gelemiyoruz zaten internette. Ben yoğunken bi hatun bana mesaj yazsa nbr nassın ya diye, ayar olur sallarım. Mesaj yazmak da ne ola?

 
1) Karşıdan gelenin, sokaktaki insanın yüzüne bakılır elbet. Tanıdık mıdır, ya da hatun güzel midir vs gibisinden. Bence bir sakınca yok bu olayda. Bakarken yakalanınca suçluluk duygusundan ötürü çevirilir kafa, bakmaya devam edersen "ne bakıyorsun öküz gibi" demesinler diye ama ölçüyü kaçırmadığın sürece sorun yok.

2) Salı akşam arayıp / mesajla ertesi gün için başarı dilenir. Sonrasında ondan gelecek haber beklenir.
  • cakabo  (24.04.12 15:00:25) 
1. bir suru sebebi olabilir. kimi zaman cok guzel birini uzaktan suzerken kimi zaman durusu, oturusu, kiyafeti, hal ve tavirlari yuzunden de suzerim. bakarken yakalarsa da pek kafami cevirip baska yere bakarim. uzun lafin kisasi malligindan yada killigindan da olabilir guzelliginden de.

2. mesaj, mail, telefon vs..farketmez. boyle kuralci, takintili olursan sen kaybedersin.
  • mayeskuel  (24.04.12 15:03:16) 
cevaplar için teşekkürler.

1 konusunda sanırım dediğim gibi mevcut bir sürü anlamı olabilir. Eğer ikinciye bakarken yakalarsak sanırım o zaman sanki birşeyler olabilir anlamı çıkarmak gerekiyor. Direk yolda yanınızdan geçen birinin size bakması çok bir anlam ifade etmiyor (galiba)

2 konusunda da hatun kişi benden büyük, kendisini pek tanımıyorum. Dün konuşurken dan dun 3-5 laf söyledim sataşma amaçlı, karşı taraf da senle tanıştığımıa memnun oldum sevgiler falan diyince dedim aha elden gidiyor hatun. O yüzden tekrardan benzer saçmalıklar yapmak istemiyorum.
  • bonjurkes  (24.04.12 15:08:01 ~ 15:29:17) 
1- beğenmiştir bakar, üstündeki bir seye takılmıştır bakar, onda olmayan sendedir bakar, boş bakar, hatun kayadır bakar..sebep çok. Ama yabancı ülkede baktıkları zaman gelip dialog kuruyorlar, haybeye pek bakmıyorlar. bizim milletin mesaisi çok, özgüveni yok.
2- tespitlerime göre, orta yaştaki insanlar mesaj cekmeyı sevmiyor. Uğraşamam, yorulurum. Mesaj daha çok 30 yas altına hitap ediyor.

  • dokuzeylul  (24.04.12 15:13:17) 
1) Çok yakışıklıyım lan moduna giriyorum. Evet çok yakışıklıyım. Olumlu düşünmek iyidir sdf.

2) Hayat tarzları farklı olabilir, kimisi mesajlaşmaya çılgınca aşık hala, ben de anlam veremiyorum. Ayak uydurmak lazım.
  • roket adam  (24.04.12 15:17:09) 
1- kişiler ruh hastası değilse ya da kafaları çok dolu değilse çevreye bakınır ve karşısındaki kişilere hafifçe gülümser. bu aslında toplum etiği gibi bir şey. erkek çok bakışırsa kavga çıkar, kız erkeğe bakarsan 'kız bana bakıyor lan' olur falan.
2- hatunlar biraz gariptir. mesaj atıp bekleyin derim ben.

  • female demon  (24.04.12 15:19:56) 
1-bakar körler de var anlam çıkarmamak gerek illa


  • hamaliel  (24.04.12 17:09:16) 
1- kendimi düşünürsem, kimmiş bu diye bakarım, ne giymiş, saçı nasıl, aa gözleri ne güzel, ne sempatik görünüyor, ne kadar sinirli vs vs diye bakabilirim. oldu da yakalarsa da gülümserim(çok lanet gözükmediği sürece)ve başka yöne bakmaya devam ederim.
2- "tabi ki de mesaj atılmaz" da ne demek? mesai sırasında özellikle mesaj atılır ki, görüşmek istediğin kişi yoğunsa rahatsız etmiş olmazsın. istediği zaman bakar ve sana döner. sen bir de elden kaçırmamak istiyorsun kızı, üstüne "mesajın arada kaynar" demişsin ve ne kadar sıradan olduğunu gözüne gözüne sokmuşsun, süper.

  • pokerface  (03.05.12 09:04:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.