[]

Şu sıralar noluyor bu insanlara?

Perşembe akşam bisiklet antrenmanına çıktım. İki saatin sonunda son kalan enerjimle eve yaklaşırken, arkamdan gelen iki apaçi motorsikletle birden gelip sıkıştırıp, korna çalıp sırıta sırıta gittiler. E5 üstü yan yolda olduğumdan baya sakat bir durumdu. Düşsem muhtemelen kalkana kadar bir de araba çarpmış olurdu. (Not: Tayt, dar tshirt vs öyle apaçi raconuna ters bir şey giymiyorum)

Biraz ilerde durup yanlarından geçmemi bekleyip, arkamdan gelip aynı şeyi yaptılar. Üçüncüde artık, inip bisikleti elime alıp bana yetişmelerini bekledim. Geçerlerken ikisini de bisikletle vurup indirecektim. Durdular. İtiştik biraz, çekip gittiler sonra.


Cumartesi kız arkadaşımla kahvaltıdan çıktık. Trafikte arabada bekliyoruz. Arabaların arasından yürüyerek giden bir tip dönüp "oh hayat size güzel" dedi pis pis sırıtarak. İlerleyip yine aynı hizaya geldiğimizde tekrar bakıp bakıp sırıttı. Sinirlendim ama inmedim. Üçüncü kez aynı hizaya geldiğimizde yine sırıtıyordu, bir yandan da boyundan yüksek parmaklıkları aşıp yolu geçmeye çalışıyordu. Deli midir nedir deyip geçtim ama canım sıkıldı yine.

Pazartesi yine benzer bir malla karşılaştım. Yine olay kavgaya varmadan kapandı.

Mevsimsel bir şey mi, yanlış yerlerde mi dolanıyorum?

 
bu devirde hala laf atan öküzler kaldımı ya


  • ortabahce  (24.04.12 10:01:44) 
hayat size güzel ne demek ya hahaha bir tek sana değil etrafında gördüğü tüm insanlara aynı şeyi demesi gerekir o zaman. otostop sırasında arabasına bindiğimiz adamın utanmıyor musunuz otostop çekmeye demesi ve bu kisinin bir öğretmen çıkması dışında böyle tuhaf bir sey yaşamadım.


  • neira  (24.04.12 10:02:09) 
mevsimsel değil, yanlış yerde dolanıyor olabilirsin. çogacayip insanlarla yaşıyoruz. ben bunu tahtakalede çalışırken öğrendim. öyle bizim için normal olan yerlerde göremiyoruz bunları çok fazla ama. en fazla yolda falan. bu tip insanlar istediği şeyi yapabilir, söyleyebilir. sorgulayamaz, eleştiremezsin. neden yaptığını sorsan bile terslenebilirsin. her türlü haksız sensin. aynı senin ilk örnekteki gibi; adamlar gelip seni sıkıştırmış, uzatmışlar, bir de durup itişmeye başlamışlar. arkandan okkalı bir küfür de yemişsindir kesin. ama onlara sorsan olaydaki orospu çocuğu sensindir. nedeni belli değil. öyle. yaşamayı öğrenmeli bunlarla. yapacak bir şey yok. arabadan gayet kibarca "hayrola bir problem mi var?" desen bile, var "var amınakoyim! sana var problem! napıcan?!" diye üzerine yürür, belki yok yere dayak yersin veya karakolluk olursun. öyle. genelde bu tiplerin kaybedecek bir şeyi olmadığı için üzerlerine fazla gitmemek gerekir. boşuna sinir stres.


  • orange coffee  (24.04.12 10:03:10 ~ 10:04:18) 
mutsuz insanlar, etraflarında mutlu insan görmeye dayanamıyorlar.


  • brkylmz  (24.04.12 10:06:39) 
brkylmz hakli. turkiye'yi terk et huzur bul derim sana. maalesef yanlis yerlerde dolaniyorsun.


  • barut  (24.04.12 10:10:00) 
bir yıl içinde zaten gitmem gerekiyor.

ama aşağı yukarı her yerde var bu tür insanlar.
  • nop  (24.04.12 10:23:41) 
bu tur insanlara ben turkiye'deyken adim basi rastliyordum. yurtdisina ciktiktan sonra bir kez bile boyle bir olaya ne sahit oldum ne de sahit olana rastladim. kimse kimseye saygisizlik yapmiyor; kimse kimsenin hayatina karismiyor. kiz arkadasinla butun muhitlerde ozgurce dolasabiliyorsun. turkiye'nin bu noktaya gelmesi icin bir yuzyil daha gecmesi lazim ki o yuzyilda heralde zaten batili milletler baska bir gezegene filan tasinmis olurlar :) maalesef dusuncem bu.


  • barut  (24.04.12 10:35:00) 
ne kadar güzel sorun yaşadınızmı terkedin ülkeyi böyle bir mantıkmı olur ya. ülkeyi terkederek bu şerefsizleremi bırakacaksınız meydanı. terketmek yerine değiştirmek için çaba sarfetmek daha mantıklı değilmi sizcede


  • ortabahce  (24.04.12 10:38:40) 
aynı sorunlar zaman zaman benimde başıma geliyor, ülkeyi terk etmek çözümmüdür ? gittiğiniz yerdede başınıza bu tarz olaylar gelmesi muhtemel , ben çağreyi yanıma kesici, delici alet taşımakla bulacağımı düşünüyorum.


  • disfircasiyimben  (24.04.12 10:56:31) 
@ortabahce turkiyede sadece sosyal yonden gerilik yok. hukuk alaninda, siyasette kisacasi her yerde eyyam, her yerde torpil... hukukun gucu yerine guclunun hukukunun oldugu yerde ne isimiz var? konu degisecek belki ama aslinda konuyla alakali bir mevzu oldugu icin rahat yaziyorum. sadece su turk futbolundaki sike olayinda yapilan eyyamlar, emre belozoglu`nun irkciliktan ceza almamasi bile yeterli ornekler degil mi? ustune sosyal alanda da akp ya da chp-mhp olarak iki kutuba ayristirildigimiz ve bunlardan birine dahil degilsen -ki bana gore ikisinin gorusu de birbirinden geri ve cahilce- adam yerine konmadigin, farkli goruslere saygi duyulmayan bir yerdeyken ve konuda belirtildigi uzere insanlarimizda "mutluluk kompleksi" de oldugu asikarken neden inatla o ulkede duralim? sadece belki arkadaslarimiz, cevremiz ve ailemiz icin. sirf bunlar icin aci cekmeyi goze aliyorsaniz bilemem ama ben su kisa omrumde haftasonlari param az olsa da cok parasi olanla ayni yerde eglenebilmeyi ya da kiz arkadasimla rahat yuruyebilmeyi veya avrupa vatandasligi alip rahatca ulkeleri gezebilmeyi tercih ettim. size de tavsiyem bu. tabii ki artik (italik) hosunuza gidiyorsa (/italik) bilemem :)

ornege bakin: yaninda kesici alet tasimak zorunda kaldigin bir yerde, dedesini yasatamadi diye bicaklanip oldurulen doktorlarin oldugu bir ulkedesin @disfircasiyimben.

diyecek soz yok.
  • barut  (24.04.12 11:08:36) 
başka bir ülkeye taşınacak olmamın bu sorunlarla bir ilgisi yok. aylar önce ortaya çıkmış bir durum.

yılda bir iki kez böyle şeyler başıma zaten geliyor. ancak son zamanlarda dikkat etmeme rağmen giderek artıyor. sarıyer sahilde saat 21'den sonra bir tur atınca bile neler yaşıyor insan. ne kadar mesafeli durursanız durun etkileşime girmemek çok zor. dediğim gibi ne bisiklette tayt giyiyorum, ne uzun saçlıyım, ne top sakalım var. cüsse olarak da kolay lokma değilim. bunlar kötü dedim diye anlaşılmasın. sadece bu tarz mevzularda karşı tarafın ilkel duygularına bahane oluyorlar hepimizin malumu.

bu tarz insanlar başkalarının yaşamına kolayca müdahale etme hakkını kendilerinde görüp, taciz edip bir şekilde tatmin oluyorlar.

böyle anlarda keşke polat alemdar modeli, kaybedecek bir şeyi olmayan tiplere denk gelseler de bi temiz sopa yeseler diye geçiriyorum içimden.

www.youtube.com
  • nop  (24.04.12 11:21:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.