[]

Bilimkurgu'ya Tanık Oluyoruz, sizce?

Az öne okuduğum bir habere göre Planatery Resources Inc. adında bir şirket (içinde bizim J. Cameron da var) Dünyaya en yakın astreoidlerde maden arama ve çıkarma için adımları atmış. Şirket yetkilisi demiş ki "Platinyum grubu metaller ve su orada bolca var. 500metrelik platinyum zengini bir asteroidde dünyanın bugüne kadar çıkardığından daha fazla var! Bu sayede hem Dünyada fiyatlar(çoğu elektronik alette kullanıldığından) ucuzlar, hem de Dünyanın uzay açılımı için orada hazır su bulunur."

Aklımdan bugüne kadar oynadığım uzaylı oyunlar ve 4X uzay stratejileri geçti..İlk adım atıldı bence. Sizce?


 
şu an evrende tatooine diye gezegen var. bilim-kurgu ütopya olmak zorunda değilmiş meğer... ama yine de gerçek uzay çağına bence daha var. henüz sistemden bile tam uzaklaşamadık. uzaya baktığımız gözlerimiz de daha çook gelişecek. fakat şu an dünyanın yeraltı kaynaklarını da yeni geliştirdikleri acayip radarlarla, sonarlarla uydudan tarıyorlar, hatta bu sayede mısırdaki eski yerleşimleri kazmadan buldular. bu tarama hadisesi çok gelişti son dönemde. en yakınlardan da bi sürü göktaşı geçiyo nasılsa, ha çarptı ha çarpacak modunda. sondayı çakması belki nilspeter kolay olur da sora onu geri getirmek filan. he bi de dışarıdan getirdiğimizle oluşacak çöpümüze de hızlıca çare bulurlarsa, he bi de işleyecek enerji konusu da var...
işin komik yanı bana galaktik imparatorluk da varmış gibi geliyor. yani biz şu an pasifikte kendini su dünyasındaki tek kara parçasında yaşadığını sanan adalılar gibiyiz, ascension island gibi bikaç km2liğiz... ama uzakta bir yerlerde milyon kilometrekarelik dev bir anakara var! :P bikbik diye uzay tozundan kendimize müzikçalar filan yapyoz, adamlar evrenin en eski madenlerini deşip, yıldızların enerjisini hüp hüp tüketiyor belki. bilimkurguysa bu da bilimkurgu. ohoo. hatta hepsi yoksa ve holografik gerçekliği biz yaratıyosak hepsi var, herşey var bugüne kadar hayal edilmiş.

www.huffingtonpost.com buna ne diyosun peki?
  • kediebesi  (24.04.12 09:23:29 ~ 09:34:15) 
bana sanki alttan alttan yeni bir film için gizli reklam yapıyorlar gibime geldi ilk okuduğumda :) blair witch project filmi için de yapılmıştı zamanında.

maden arama ve çıkarma için robot geliştirebildiler mi henüz ondan bile emin olamadım şimdi. yok direk insana yaptıracaklarsa o iş daha da zor.
  • loveinaflipbook  (24.04.12 09:24:51) 
iyi güzel de, ben gidip madeni o çekimsiz yüzeye rağmen çıkarıp yükleyecek, getirecek kadar gelişmiş ve büyük bir uzay aracının yapımının öyle kolay olduğunu sanmıyorum. yüzeyden çıkarıp depolama kolay olsa da o yol her defasında gidilip gelinmez. onun yerine üzerine bazı iticiler yerleştirilip dünyanın yörüngesine getirilip, dünyaya yakın gezmesi (mesela iss'den 100 km yukarıda) ve aynı space shuttle program gibi fırlatmalarla gidip parti parti çıkarılarak yapılması daha mantıklı diye düşünüyorum. en azından daha az maliyetli gibi. hatta belki ileride dünyanın yörüngesine asteroid getirip dünyadaki siparişe göre soyuz gibi araçlarla, sözleşme yapıldıktan sonra hammadde getirilmesi işini yapan ticari şirketler kurulabilir. ama soyuz gibi düşmek yerine iniş yapabilen bir versiyonu da olabilir, hatta komple yeni bir uzay mekiği de yapılabilir bu iş için (dünyanın yörüngesindeki asteroidden almak için bu dediğim, uzayın derinliklerinden değil). olursa amerika ve rusya alır götürür bence: rusya dedim çünkü adamlar 80'lerde buran falan yapmış, antonov 225 ile taşımış (boeing 747 - shuttle birlikteliği gibi aynı). ruslar mekik konusunda da deneyimliler yani: www.buran-energia.com

tabi yüzbinlerce metrekarelik lik yanmayan süper bir kumaş geliştirirlerse (nanoteknoloji ile mümkün olabilir) direk atmosferden sokup dünya'ya kontrollü bir şekilde indirilebilir de.

hmm güzel fikirmiş, ben bunu bi düşüneyim ehehe...

bu arada aklıma alien da gelmedi değil. ticari maden gemileri falan ahah
  • kisa bisey olsun istemistim  (24.04.12 09:41:17 ~ 05.05.12 01:58:45) 
Şerefsizim Asimov'un aklına gelmişti...


  • AhmetVural1987  (24.04.12 10:38:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.