[]

bahar alerjisi/nezlesi ile ilgili

bu ağız dolusu küfür etmek istediğim olay özellikle sabah uyanınca ve gece 11'den sonra abartıyo bende. neden öyle? yani gündüz bişey yok pek, iki hapşuruk. ama gece 11-12 gibi bokunu çıkarırcasına burun dolmaları hapşuruklar göz kızarmaları falan. herkeste mi böyle olur bu?




 
neden olduğunu bilemeyeceğim ama evet bende de genelde öğle saatlerinde ayyuka çıkar bu meret.

Çözümü ise oldukça basit. Aerius ve Cirrus ikilisi. Bahar ayları yaklaştığında (Mart'ın son haftası misal) Aerius'u düzenli kullanın (sabah/akşam 1 defa), eğer yine bir kaşıntı vesaire hissediyorsanız bu his geçene kadar Aerius'u Cirrus ile değiştirin. (Cirrus Aerius'un bir güçlü hali olsa gerek) Bir de Nasonex burun spreyi alırsanız rahat edersiniz. (Otrivine de var mesela ama burun içi hassas olanlarda bir irritasyona sebep olabiliyor.) İlaçları alırken eczacıya da danışmayı unutmayın.
  • dusunuyorumoyleysevurun  (24.04.12 02:50:31) 
ilaç kullanmayı sevmiyorum ben. nasaleze diye doğal bi ürün vardı bi ara, sonra piyasadan kayboldu. eczanelere bi bakınıcam, yoksa internetten alıcam. alerjinizin boyutunu bilmiyorum ama kesinlikte tavsiye ediyorum. bir püskürtme 2 gün gidiyo rahat.


  • foreignsilhouette  (24.04.12 03:09:36) 
öncelikle bu konu çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. ilaç adı ve kullanım miktarı tavsiyesi yapmayın lütfen.

Aerius alerji ilacıdır, bakalım prospektüste ne diyor.

Kullanım şekli ve dozu:
Erişkinler ve 12 yaş ve üzerindeki çocuklar : alerjik rinitle birlikte gelişen (intermitan ve persistan alerjik riniti içeren) semptomların ve kronik idiopatik ürtikerin giderilmesinde günde bir tablet (5mg film tablet), aç ya da tok karına.

Karaciğer veya böbrek yetmezliği olan hastalarda, farmakokinetik verilere dayanılarak, başlangıç dozu olarak iki günde bir tablet önerilir.


2- otrivine dediğiniz lanet olası ilaç (dışarıdan örnek vermek istemiyorum gerekli bilgiler sözlükte de yazılmış) yüzünden ameliyat olmak zorunda kalmak bence uzak durulması için yeterli bir neden. lütfen medikal danışmanınızın haberi olmadan bu ilaçları kullanmayınız.


yıllardır bu sorunu yaşayan biri olarak verebileceğim tek tavsiye okyanus suyunu yanınızdan eksik etmemek olacaktır. yan etkileri açısından en zararsız madde bu sanırım.
  • angelofdeath  (24.04.12 09:19:22) 
toza karşı alerjiniz olabilir. sabah uyanınca demişsiniz...tüm gece tozlar yerleşiyor siz de kalkınca bir anda havalanıyorlar.

annemin evde temizlik yaptığı günler burnum durmazdı. kbb'ye başvurun onlar size uygun ilaçları uygun dozları ile verirler
  • la noix  (24.04.12 13:24:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.