[]

Nefes darligi

Merhabalar.
aldigim nefes yetmiyormus gibi geliyor, derin nefes almam gerekiyor. Bazen o bile yetmiyor. Boguluyormus gibi hissediyorum. Gittigim doktorlardan birisi psikolojik oldugunu soyledi, digeri burnumda et oldugunu soyledi -ki ameliyat oldum- bir kac ay rahatti, ondan sonra yine basladi nefes darlanmam. Rn son gittigim doktor da alerji olabilacegini soyledi. Yalniz hic biri bir cozum uretmedi.

Bu durum genellikle nefes almayi hatirladigim zamanlarda ortaya cikiyor. Bir de cok bunaldigimda.

Hava acligi falan da diyenler var.

Yalnizca ben cok sikildim bu durumdan. İnsanlar da onlara tepki olarak yaptigimi falan dusunuyorlar.

Ne yapabilirim ey duyuru ahalisi?

not: sigara icmiyorum, spor yapiyorum.

 
mideyi bi kontrol ettir


  • ceymısın  (24.04.12 02:20:29) 
nefes aldigini hatirladigin zamanlar zaten dogru bi sekilde nefes alip veremiyosun. bence de psikolojik, sürekli aklina nefes aldigin geliyor. nefes bilinçsiz alip verilen bi sey.

bence baska bi seye odaklan.
  • yarey  (24.04.12 02:26:24 ~ 02:26:54) 
nefes egzersizleri öğrenip bunu yaşadığınız zaman yaparsanız sorun çözülür diye düşünüyorum. psikolojik bile olsa, ki zaten psikologlar da bunu öneriyor.


  • Demet  (24.04.12 02:41:21) 
Derin derin nefes alamıyor olsa idin nefes darlığın var denilebilirdi. Özellikle nefes aldığını fark ettiğin anda ve bunaldığın anda yaşıyor oluşun da konunun nefes darlığı olmadığı kanısını güçlendirir nitelikte. Görünürde, ilk gittiğin doktor haklı gibi duruyor. Stres kaynaklı olması muhtemel. Nefes ölçümü, röntgen, vb. sonuçları nasıl çıktı? Ameliyattan sonra durum nüksettiğinde, burnun için kontrole gidip doktora şikayetini bildirdin mi? Bunlar dışında, spor yapmak için elverişli olup olmadığına dair kontrole girdin mi?


  • greenish  (24.04.12 02:41:26) 
bende de var aynısı, çok stresli olduğum bir zamanda ortaya çıkmıştı. şimdi ne zaman strese girsem yine başlar nefes darlığı. doktorlara falan da göründüm hep.

psikolojik olduğunu varsayıyorum tabii seninkinin de. benimki psikolojik bir şey. derin derin nefes alıyorum öyle zamanlarda. kafayı boşaltmak lazım, psikiyatrist falan belki de.
  • rectoa  (24.04.12 03:20:36) 
Göğüs doktoruna gittiysen ve kalp problemin de yoksa çok üstüne düşme.
düşünmemeye çalış.

  • i am what i am given  (24.04.12 16:00:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.