[]

Endüstriyel Elektronikte Schmitt Trigger Uygulamaları

Arıyorum.

Mesela bir fabrikanın otomasyon sisteminde kullanılan Schmitt Trigger devresi gibi şeyler. Yani daha çok uygulamaya yönelik. Şu sistemde analog bilgi geldiği için bunu dijitale dönüştürme amacıyla Schmitt Trigger devresi kullanıllır gibi.


 
sen bana yeterli parayi ver ben sana analog tv yayinini schmitt triggerine uygulayim,o derece...


  • serabetan  (23.04.12 00:24:02) 
İş yapmak için sormuyorum bunu. Schmitt Triggerin uygulamalarını merak ediyorum.


  • insanlik icin buyuk bir adim  (23.04.12 00:25:17) 
endüstriyel otomasyonda böyle hariçten bi schmitt trigger ürünü yok. dijital data alması gereken ürünlerin hepsinin girişinde zaten vardır. bazı plc'lerin içinde açma kapama fonksiyonu olabilir. analog girişler zaten veriyi analog okurlar schmitt trigger ile işleri olmaz. bence sen tam olarak ne istediğini anlatamadın.


  • orpheus  (23.04.12 04:59:02) 
@orpheus:

Ben de harici schmitt trigger demedim. ADC'lerin hepsinde schmitt trigger var mıdır ?
  • insanlik icin buyuk bir adim  (23.04.12 05:48:02) 
ADC lerin hiçbirinde schmitt triggger yoktur olamazda adı üzerinde.

ADC'ler analog giriş okurlar ve bunu dijital bir karşılığa dönüştürürler. eğer ğirişlerinde schimitt trigger olsaydı sadece sıfır veya bir değeri okuyabilirlerdi.
  • orpheus  (25.04.12 11:34:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.