[]

1 gb ram ve 2 gb ram birlikte çalışır mı?

ankartım bu :

www.gigabyte.com.tr

ikitane 1 gb ram vardı.birtanesi yandı.şu an içinde olan bu:

www.bimeks.com.tr

şimdi ben bu 1gb ram in yanına 2 gb ram taksam birlikte çalışırlarmı? örneğin şu :

www.hepsiburada.com

aslında 1 gb alıcam ama kingston 667 mhz 1 gb ram hepsiburadada yok.bende alışverişi ordan yapacağım için karar veremedim.
Birde farklı marka 1gb ram alsam sorun olurmu ? olmazsa şurdan 1gb lık uyumlu ram tavsiye edermisiniz.

www.hepsiburada.com

 
çalışır tabiki de sorun olmaz,ayrıca şu var mesela atıyorum (böyle düz değerler yok sallıyorum ) 500mhzlik ve 1000mhzlik iki tane ram aldın taktın, ikiside 500mhz gibi çalışır, ama yinede çalışır sorunsuz


  • utkucbkc  (22.04.12 02:44:23) 
teoride evet pratikte hayır. ramler aynı marka ve model olmadıktan sonra bilgisayar açılsa bile sürekli problem yaratır. eğer bir de mhz değerleri farklıysa bilgisayarını ramlerden birini çıkarmadan açamayabilirsin.


  • tururo  (22.04.12 02:52:56) 
@tururo peki aynı model olup gb ları farklı olsa uyum gösterir mi?
Örneğin şu ikisi birarada çalışır mı?

www.bimeks.com.tr

www.bimeks.com.tr
  • memoxlarge  (22.04.12 03:09:00) 
senelerdir farkli marka/model/kapasiteli ramleri bir arada kullaniyorum, hicbir uyumsuzluk veya sorun yarattigini gormedim. ramlerin tipleri(ddr/ddr2/ddr3 vb) ayni oldugu surece problem olmamali.


  • archvile  (22.04.12 04:14:49) 
eğer anakart dual channel ise her iki slottaki ram aynı olmazsa çalışmaz. yani anakart özelliklerini iyi bilmezsen elinde bozuk olduğunu zannettiğin çalışmayan ama sağlam ramler kalır.o yüzden en garantili yöntem olarak her iki slotta aynı tip ve kapasitede 2 ayrı ram ya da tek bir slotta o anakarta uygun ram kullanabilirsin (önerim ikinci yöntem.)


  • tururo  (22.04.12 22:39:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.