[]

munih teknik unv.

garching'e mainzden varsa trenle geçmeyi düşünüyorum. nasıldır burada yaşam, öğrencinin kalacağı yerler falan? fiyatlar nedir. havası nasıldır?

temmuz 1 ile eylül 30 rası


 
Genel şunu söyleyeyim. Güney pahalı hacı. Cıss valla. Stuttgarttayım, böyle bremen'e hamburga falan gidince hayat bedavaymış gibi geliyor.


  • dampire  (22.04.12 02:28:46) 
amac ne bende benzer sürelerde kaldim 2 ay kadar ama bi ayi münih disindaydi orda staj icin.ben bi ögrenci yurdunda bi ay kalmistim.sonradan baska bi yere gectim.

ama kisisel olarak ben pek begenmedim münihi büyük bi köy büyüksehirden ziyade.eger sorularin varsa özelden de atabilirsin.

ayrica sehirde kalicak yer ve disarida yemek icmek cok cok pahali hatta almanyanin en pahali yeri.
  • serabetan  (22.04.12 02:33:28 ~ 02:35:24) 
ya şehir için bi beklentim yok çünkü şu an gerçekten çok daha kötüsünde yaşıyorum (: işte aylık ne kadar harcarım onu merak ediyorum. alkol kullanmıyorum alışveriş yapmayı sevmiyorum.. dişiyim.. bunları göze alıp ne kadar harcarım diye düşünmek lazım gerek.


diiyim nedir ya. neyse dişiyim evet. kalsın öyle.
  • rubiks cube  (22.04.12 02:39:02 ~ 02:39:21) 
kiralar çok yüksek sevgili dişi. Eğer kasarsan öğrenci evinde 300 euro civarında bulursun diye tahmin ediyorum ama kasarsan. ben 450 euro veriyodum yurt çıktı neyse.


  • hophophoba  (22.04.12 05:03:48) 
münih, almanya'da gayrimenkul işinin en vahşi olduğu yerdir. kiralar el yakar.


aylık harcama soruna cevap için kendimden örnek vereyim:

- kiram 375 euro. su, elektrik, internet hepsi içinde. bi alman öğrenciyle evi paylaşıyorum. mutfak ve tuvalet ortak kullanım. bu, münih için ortalamanın oldukça altında bi fiyat.

- her gün evde yemek yapıyorum. pizza falan değil, bildiğin tencere yemeği, yanına da pilav veya makarna. haftanın 3-4 günü et (genelde domuz) yiyorum. kırmızı etçiysen yandın, en dandik kırmızı etin kilosu 10 euro. antrikotu falan düşünme bile, kilosu 27 euro civarı.

- market alışverişinde en iyi markalardan almıyorum. makarnaysa barilla almıyorum örneğin. reçel, domates sosu, dondurulmuş sebze gibi basit ürünlerde genelde marketlerin kendi markalarını kullanıyorum.

- geçen dönem yoğunluktan dolayı haftada 1 gün çıkıyodum. mekanlara giriş 5-10 eur. barlarda falan genelde bira 3,20 ila 4 eur arasında. (alkol kullanmıyorum demişsin, sözlükteki entry'lerinden gördüğüm kadarıyla inanç meselesi değil sebep. öyleyse büyük konuşma, bayern birasına aşık olabilirsin.)

- şehrin merkezi sayılabilecek bi yerde yaşadığım için ulaşım için 2 ring kullanıyorum, ayda 34 euro onun masrafı.

- diğer harcamalar: ev işi masrafları (temizlik, deterjan vs.), fotokopi masrafı, yemekhanede öğlen yemeği vs.


tüm bunları eklersek, toplamda ayda 750 euro harcıyorum münih'te. 375 euro kirası olup münih'te bunun daha altına inen varsa beri gelsin. ot gibi yaşayanlara meydan okuyamam tabii.


umarım yardımcı olabilmişimdir. duyuruda başka soran olursa bu metni c/p yapıcam :)
  • bay bomba  (14.05.12 20:18:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.