[]

saç dökülmesi

Daha önceden sorduğum soruya bir iki ekleme daha yapmak istiyorum. Genelde minoxidil ve bioxcin gibi meretlerin işe yaradığını söylemişler, bir kısmı ise saçlarımı daha kötü döktü diyor.

İşyerinde muhabbet ettim, şampuan önce zayıf saçları döker, 2-3 ay sonra da daha güçlü olarak bu saçlar çıkar dedi, lakin sürekli bu şampuanı kullanman gerekiyor dedi.

Bunun doğruluk payı var mı? Yoksa dökülen saç daha kuvvetli çıkmıyor mu? Kafamdaki 2 tutam saçtan da olmak istemiyorum.

 
bioxin filan hikaye etkili olanlar sadece minoxidil ve propecia... bunlarda çıkarmaktan çok durdurma amaçlıdır... tabi dökülme genetikse yani erkek tipiyse..


  • allahinadiylaoku  (22.04.12 01:18:23) 
kenarlardan açıldı valla saç, baba ve dede tarafında saç dökülmesi yok. Dayımın saçları açılmıştı kenarlardan, sonra düzeldi, artık naptı bilmiyorum.

Erkek tipi saç dökülmesi dışında başka ne var bilemedim ama, ben hala bir umut diyorum, ama kafadakini de kaybetmek istemiyorum
  • bonjurkes  (22.04.12 01:22:33) 
daha kötü döktü diyenler saç dökülmesinden dolayı kafayı yemeye yakın olanlardır.ancak hiç bi işe yaramama ihtimali var.kişiden kişiye bu durum değişiyor.saç dökülür sonra kuvvetli çıkar inanma böyle sallayan çok çıkar.önce cildiyeye git.kan testi yaptır.demir eksiklği gibi birtakım nedenlerden dolayı dökülüyosa çare var.ancak genetikse yapacak bişi yok kafaya takma daha uzun süre saçların varlığı sürdürür.özellikle anne tarafı (dayı..vs) kelse geçmiş olsun.saç ekim merkezleri hakkında bilgi toplamaya başla..


  • enchanteee  (22.04.12 01:23:40) 
koskoca ailede tek saçı dökülen anne tarafından dede, o da 80 küsür yaşında. Yanlarda hala saç var, tepeyi kapatıyor 4-5 tel saçla :/

edit: sonuç olarak minoxidil alıp kafama sıkıp denersem 2-3 ay bir kaybım olur mu para dışında? saçlarımı döküp göt gibi kalmayayım ortada sonra?
  • bonjurkes  (22.04.12 01:26:49 ~ 01:35:06) 
benim size bir tavsiyem, saçınızı 2-3 günde bir yıkamanız. haftada 3'ü geçirmeyin bence. ya da illa yıkayacam diyorsanız kil vb. doğal ürünler kullanın.


jöle, wax, spray gibi olaylardan uzak durun. yaz aylarında fırsatınız varsa 2-3 kere usturaya verin üstüste. baya toparlanır saçlarınız. fön ve fırçadan da vazgeçin. kalan saçları idareli kullanın.
  • rosencruz  (22.04.12 02:19:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.