[]

sidney'de yaşayayım mı?

arkadaşımla girdiğim garip bir muhabbet sonrasında avusturalya'da çalışmaya oldukça sıcak bakmaya başladım. çalışma vizesi 300 dolar bir şeymiş öğrendiğim kadarıyla. bir şekilde iş bulurum diye düşünüyorum, bir ton eleman arayan ajans filan var yakından takip ettiğim. (sektör: pazarlama ve reklamcılık) (ha tabii, hiç olmadı üzerimdeki endüstri mühendisi sıfatını yansıtacağım bir iş de yapabilirim. bunlarla ilgili arkadaşım araştırma yapmış. yıllık 55.000'le direkt başlarsın demiş oradan birisi filan)

güzide kıta hakkında tüm bildiklerinizi sayın istiyorum, özellikle yeni başlayanlar için sidney minvalinde.

türkiye'den her koşulda mantıklı olduğunu düşünüyorum ama ne bileyim, garip bi kıta işte. bugüne kadar hiç düşünmeyip birden düşünmeye başlayınca, hadi gideyim diyemiyorum kolay kolay.

teşekkür.

 
avustralya hükümetinin belirlediği bazı meslekler haricinde, selamü aleyküm ben çalışmaya geldim diyip avustralya'ya gidemiyorsun diye biliyorum. bu uğurda yüksek lisans yapayım öyle yerleşirim diyen nice türk gençleri telef oldu:)
yoksa gidebiliyor musun?

  • baldur2  (21.04.12 14:15:59 ~ 14:16:21) 
Oyle 300 dolar verip gidip calisamiyorsunuz Turk pasaportuyla. Ozel bir puanlama sistemleri var, orada mesela IELTS'ten bu puani aldiysan 5, su meslege sahipsen 3, yasin buysa 4, su okuldan mezun olduysan 2, is tecruben, daha once Avustralya'da kac sene gecirdigin diye diye puan topluyorsun. Puanlar belirli bir limite ulastiysa basvurmaya hak kazaniyorsun (calisma vizesine degil, sadece basurmaya).

Ve basvurabilmek bile oldukca zor diyebilirim. Insanlar sirf basvurabilmek icin orada cift master yapip 2 sene geciriyor (zira Avustralya'da en az 2 sene gecirmediyseniz yeterli puani toplamaniz oldukca zor oluyor).

Bunlara istisna; eger oraya gitmeden bir ise kabul edilirseniz ve isveren size sponsor olursa vize alabilirsiniz. Bence bu yola ugrasin cunku oraya gideyim sonra is arayayim olayi cok zor.
  • crown  (21.04.12 14:30:19) 
@crown, basit bir işveren sponsor olursa vize alınabilir mi? yani illa kurumsal bir firma bize sponsor olacak ve biz de kaydadeğer bir mesleğe mi sahip olacağız yoksa bize iş vereceğini taahhüt eden herhangi bir firma olabilir mi?


  • baldur2  (21.04.12 14:32:24) 
Kurumsal olmasi sart degil elbette. Kayde deger meslek algisi da farkli bir sey, mesela oralarda kayda deger meslekler klima tamirciligi, citcilik, marangozluk gibi el isi isteyen meslekler daha ziyade. Ama firma sponsor ise her durumda olmasi lazim.

Yalniz is verecegini taahhut etmesi yeterli degildir sanirim, is vermesi lazim. Yani kontratinizi imzalamis olmaniz gerekiyor.

Yalniz Avrupa'daki gibiyse soyle bir sorun olabilir; burada firmanin ulke disinda isci getirmek icin bir sekilde bunun sebebini ulkenin is ve isci bulma kurumuna aciklamasi ve kurumu ikna etmesi gerekiyor. Yani bu ulkede bu ozelliklerde bir adam yok, o yuzden yurt disindan getiriyoruz demesi gerekiyor. Kurum da bakip evet sahiden boyle bir adam yok, o zaman getirebilirsiniz diyor. Avustralya bu konuda daha esnektir ama sanirim.
  • crown  (21.04.12 15:30:01) 
soyle bir irdeleme var eksisozlukte: eksisozluk.com

ama ne yalan soyliyim, sorunuzu okur okumaz icimden gecenler suna benziyordu:
oi50.tinypic.com
:D
  • viva paulista  (29.06.18 10:59:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.