[]

Camasir makinesi/kurutma makinesi? en iyisi hangisi?

40 m2'lik ogrenci evime kurutmali camasir makinesi alicam. ama elbette hangisi bilmiyorum.

Haier------ 6kg yikama, 3kg kurutma, enerji sinifi B, 380 Euro
Indesit-----7kg/5kg, enerji sinifi B, 450 Euro
Candy------8kg/5kg , enerji A, 560 Euro
Siemens----5kg/2.5kg, enerji C, 750 Euro
Bosch------5kg/2.5kg enerji A/C, 750 Euro

ancak bunlardan birini alabilirim, elbette daha iyileri de var ama cok pahalilar. Kurutmali camasir makinalarinin pratik olmadiklarini biliyorum (annemde var illet bi sey) ama evim o kadar kucuk ki, ayri ayri alip koymak imkansiz.
makinada sadece carsaf, havlu gibi seyler kurutucam. o yuzden kaliteli olmasina gerek yok.

Benim gonlum haier'den yana, elbetteki en ucuzu oldugu icin. ama almisken, azicik daha verip siemens veya bosch gibi bilindik bi marka mi alsam?
bu arada 100euro odeyip 2+5 senelik garanti satin alabiliyorum. yani haier bu durumda mantikli midir?

 
haier enteresan fiyat politikasi olan bir sirket. cok ucuza satiyorlar ama o kadar dandik degil urunleri. ben olsam haier alirdim.

sizin oralarda nasildir bilemem ama buradaki indesitler fason. haier 5 basar onlara. candy hakkinda hicbir fikrim yok.
  • entrapmen  (21.04.12 13:01:05) 
bu kurutma makinesi super bisey, bunu bi kere kullanmaya baslayinca artik disarida ya da balkonda camasir kurutmak istemiyorsunuz. carsaflar, havlular piril piril, yumusacik cikiyor. hatta o kadar cok hav ve toz bulunuyormus ki o havlularin uzerinde, her kurutmadan sonra gozlerime inanamadim cikan bu havlari gordukten sonra..
gelelim elektrik tuketimine.. muazzam elektrik harcamasi yapiyor bende ki kurutma makinesi. siemens, galiba 8 kg'lik olandan. kesinlikle ama kesinlikle enerji sinifinin A olmasina dikkat edin. yoksa gercekten cok fazla elektrik parasi odersiniz.
marka olarak siemens veya boschu onerebilirim. indesiti onermiyorum, candy' de gereksiz pahali. beko bile dusunebilirsiniz, madem ogrencisiniz.
  • uyku semesi  (21.04.12 13:09:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.