[]

Neden mutlu olamıyoruz?

Neden sürekli sahip olmadığımız şeyleri istiyoruz?
Hayatımızdan memnun olmayıp kendimizi üzüyoruz?
Bu histen kurtulmanın yolu yok mu?


Bana sürekli oluyor ve ben sıkıldım bu durumdan.
Mesela greys anatomy izliyorum diyelim, başlıyorum düşünmeye başka bir ülkede doğmuş olsaydım, tıp okusaydım nasıl olurdu diye, sonra moralim bozuluyor. Dışarıda bir kızın eteğini beğeniyorum, ben niye böyle güzel kıyafetler bulamıyorum diye düşünmeye başlıyorum. Çok sevdiğim bir pastane var, yabancı. Onun tariflerine bakıyorum diyelim, neden bunlar Türkiye'de yok diye hayıflanıyorum fln.

Eskiden böyle depresif değildim, üniversiteye başladıktan sonra oldu. Nasıl normale döneceğimi şaşırdım.

 
bu histen kurtulmanın yolu kendinizden daha az şeylere sahip olanları görebilmeniz.


  • manifeste  (20.04.12 17:24:59) 
(bkz: kapitalizm)


  • sinematematikci  (20.04.12 17:25:05) 
çok klasik olacak ama insanın aklı genelde sahip olmadığına sahip olmak üzerine çalışıyor. Ha bu ülkede mutsuz olmak için çok neden var gerçi. biraz araştırıp, bilen biriysen nasıl mutlu olabilirsin?
şükür duygusu da önemli elbette ama önceki nesil bu kadar farkında değildi bunların. mesela greys anatomy'i trt kanalları vermese izleyemez ve bilemezdin...

bilmek mutsuzluk getiriyor sonuçta.
  • zartanyan  (20.04.12 17:27:59) 
beklentini yüksek tutmayacaksın mesela. nefsinle savaş ve onu yen.


  • yün prenses  (20.04.12 17:34:43 ~ 17:35:07) 
dostoyevski'nin bir sözü vardır; Eğer hayatta hep mutlu olursam, hayalini kuracak neyim kalır, der. istediğin ve arzuladığın her şeye sahip olduğunda kıymet olgusu ortadan kalkıyor. bu daha derin bir mutsuzluk bile getirebilir.


  • oldtimer  (20.04.12 17:35:32) 
sorun aslında mutluluğun ne olduğu ile alakalı.

çok mutluyum geberiyorum ohhhhh çıldırdım ulan yeni telefon aldım mutlukuktan beynim aktı seviştim gezegen ters döndü pink floyd dinlerken nirvana'nın tozunu aldım aynı filmi 45. kez izledim kendi salyamda boğuldum orgazmik yiyecek yedim vaginusmusum çözüldü bir arkadaşım var sohbetini dinlerken mutlukuktan altıma işiyorum 5 yaşındaki bebek ile konuştum çok komikti gülmekten bağırsaklarım titredi

diye bir şey yok ki.

ye iç seviş şükret yat kalk spor yap falan hayat bu yani.

100 (hadi 200) sene önce insan nüfusunun yüzde 99.9'u 100 kişiyi ancak tanıyan, yılda 364 gün aynı 2-3 çeşit yemek yiyen, ömrünün yüzde 99u aynı 10kilometrekare yerde geçen ancak 2-3 tane şarkı bilen - bilmeyen yani müzikten ilginç yemekten ipad iphone bilmem neden habersiz idi.

bu ilginç mutluluk arama olayları çok yeni şeyler ve geneli de yalan hatta hepsi.

hayat bu agacım. durum bu yani. yapıcak da fazla bir şey yok.
  • truvaiti  (20.04.12 17:41:56) 
neden yasadiginin sebebini bilmiyorsan neden mutsuz oldugunun sebebini de bilemezsin.zenginin de fakirin de ayni yere gittigi bir yerde gayemiz hirslarimizi tatmin etmek degil,birilerine faydali olmak olmali.bak o zaman istesen de mutsuz olamazsin bu kadar net.


  • extraterrestrial  (20.04.12 17:50:04) 
nedeni cevrendeki gördüklerinden dolayi daha cok istemen sende benzer durumlarin aynisi bendede ve cevremdeki 1000 kiside daha var.

hep daha fazla,hep daha fazla seklinde bir dayatmanin sonucu bunlar...

su aralar mutlu ve huzurluyum ama eskisi gibi durumlarla karsilastirilmayacak durumda tabi,yani nasi diyim bi saf mutluluk ya da saf huzur degil...

üniversiteye baslamadan önce istedigim seyler vardi,istedigim bi üniversite vardi,üniversiteye basladigimda calismak istedigim sirketler vardi hepsine ulastim...istedigim üniye girdim,istedigim sirketlerde hatta daha fazlasinda calistim,istedigim yarismalar vardi onlari kazandim ama tatmin olmadim,sendede böyledir muhtemelen...

simdiki cagin problemi bu iste,cok bilmek ,bilmenin getirdigi tatminsizlik.
  • serabetan  (20.04.12 18:00:11) 
başka türlüsünü bilmediğiniz için tabii ki.

greys anatomy izlediğiniz kadar biraz da kitap okusanız güzel olabilir. ya da direkt zengin koca bulun, o dediklerinizin hepsini yapın.
  • 386 dx  (20.04.12 18:06:55) 
Dervis Yunus felsefesinden uzaklastiginda mutsuz olursun.

Ne varliga sevinirim,
Ne yokluga yerinirim
Askin ile avunurum,
Bana seni gerek seni...


Kendini su fotograflarda hayal et:

world-poverty.org

1.bp.blogspot.com

help-stop-poverty-forever.webs.com

www.rmminc.org

wonderingfair.files.wordpress.com

3.bp.blogspot.com

filipspagnoli.files.wordpress.com

www.genderacrossborders.com
  • compadrito  (20.04.12 18:13:03 ~ 18:13:58) 
nirvanaya ulaş


  • lawist  (20.04.12 18:18:55) 
yanlış ihtiyaç penceresinden bakıyorsun bence hayata, yani, önceliklerini belirle hayatınla ve kendinle barış bence, hayatını israf olarak görebilirsin ama bulunduğun mevkide yapabileceklerini görmezden gelme. dil öğren, insanlar tanı, hatta bana kalırsa önce kendini tanı.

bir yerde bu sorunun başlıca sebebi toplumun sana dayatması ve kapitalist sistemin yan etkileri, önüne ha bire toplumsal kahramanlar sunması. tabi burası işin derin boyutu, girmeye gerek yok. çoğu tedavi kişide bitiyor en nihayetinde.

neyse venedik'te bir barda okumuştum;

“Let your boat of life be light, packed with only what you need - a homely home and simple pleasures, one or two friends, worth the name, someone to love and someone to love you, a cat, a dog, and a pipe or two, enough to eat and enough to wear, and a little more than enough to drink; for thirst is a dangerous thing. ”

three men in a boat a boat adlı romandan sanırım.

bence bir geçiş aşamasındasın, etrafında dönen değişimleri, fikirlerini, yaptıklarını ettiklerini hayatınla bağdaştırmaya çalış.
  • Dr. Kissingher  (20.04.12 18:53:40 ~ 18:55:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.