[]

kıskançlık tedavi edilebilir mi?

hastalık olduğu varsayımından yola çıkarak, neden kıskanç insanlar tedavi olmuyor?




 
bende varsaydim +1 imle.


  • serabetan  (20.04.12 16:54:28) 
kıskançlık = insanın kendine güvenmemesi.

arkadaşlarınla buluşursun kıskanır:
Onlarla benimle oldugundan daha çok mutlu oluyor, onlarla benimle oldugundan daha yakın...

Başka kızla\erkekle görüşürsün kıskanır:
O erkek, o kız benden daha üstün, eger onunla mutlu olursa, sevgilimi kaptırma ihtimalim var.

Anne oglunu kıskanır:
Bunca sene ben baktım, şimdi 2 süse püse, 2 kara göze kanacak gidecek bu oglan, bizi unutacak.

Vs vs

İnsanlar kendilerine güvenmedikleri şeylerin, karşı tarafta var oldugunu düşünüp, bunları kıskanır.

Kendine yeterince güveniyorsan, kıskanmassın.
  • cruseo  (20.04.12 17:07:55) 
@cruseo dediginiz dogru mu yanlis mi bilmiyorum ama ondan önce baska sorunlar var bence.
asiri sahiplenme ve "bu kisi/sey benim, sadece benim olacak" dusuncesi bunlari baslatan. sonra direk kiskanma gelebilir veya ozguven cok yuksekse gelmeyebilir tabi. ama asil problem sahiplenme dusuncesinde bence.

benim ozguvenim oyle cok yuksek degildir, hatta dusuk bile denilebilir. nitekim kiz arkadaslarimi kiskanma gibi bir huyum da yoktur. dusunce yapisindan biraz.
  • natnan  (20.04.12 17:44:20) 
Kimisi çok kıskanır, kimisi de kıskanılmayı sever. Kim ne derse desin her insan sevdiği/sevildiği kişi tarafından kıskanılmak ister az da olsa. Bence hastalık falan değil tamamen insani bir duygudur.


  • himmet dayi  (20.04.12 17:58:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.