[]

virüs. acil olduğu için tekrar yazıyorum lütfen yardım edin!

iki günden beri verdiğim yoğun mücadeleden yenik düşüp kendimi burada buldum.
durum şöyleki bir virüs varki bilgisayara yüklediğim programları kendi kafasına göre kaldırıp kendi kafasına göre devre dışı bırakıyor aynı zamanda da sistem geri yüklemeyi çalıştırdığımda karşıma" windows 7 sistem geri yükleme başarıyla tamamlanmadı bilgisayarınızın sistem dosyaları ve ayarları değiştirilmedi" hata kodu bunu veriyor (0x80070005) virüsten koruma programını devre dışı bırakın dedi bıraktım ama gene sistem geri yükleme yapamadım.
dün sistem geri yüklemeden sonra eset'i kaldırdım kaspersky yükledim onla tarattım 4 truva atı buldu sildi sonra dell dock yükledim şimdi o program kaldırılmış görünüyor.
en çok da canımı sıkan pil yönetiminden tut ses açma kapama ve bilimum multimedya tuşlarını yöneten fonksiyon tuşların programı dell quickset.exe de devredışı kalıyor.

format temiz çözüm ama bilgisayar çok yüklü gözüm korkuyor ve son 1 aydır dvd yazmıyor o da ayrı sorun.

ne yapmalı ne etmeli?

edit: imla.

edit2: muhtemelen kurallara aykırı ama diğer duyurum gümbürtüye gitti,yoğun zamanda geldim ellam:)

edit3: kafayı taktım bu işe delirmek üzereyim.

 
combofix candır, nice anaları ağlatır.


  • tzum_tzum  (19.04.12 23:30:38) 
@tzum_tzum dün onunla da tarattım temiz görünüyor sonuçlar.


  • vcellist  (19.04.12 23:33:13) 
superantispyware ile hem spyware'ler için taratıp hem de sistem sorunlarını repair eden tool'unu kullanabilirsiniz
onun dısında norman malware cleaner ile de taratın
bir de kaspersky virus removal tool ile de taratın

sanmıyorum bunlardan bir virüsün sağ çıkabileceğini.
  • hjarteblod  (19.04.12 23:41:14 ~ 23:44:55) 
  • yapacakbirseyyok  (19.04.12 23:42:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.