[]

İstenildiğinde bozuk görme kabiliyeti?

Çocukluğumdan beri var böyle bir şey bende. Mesala istediğim zaman gözlerimi kısmama gerek kalmadan yani bakışlarda herhangi bir değişiklik olmadan müthiş bir bulanık bir biçimde görebiliyorum. Yani kaslarla filan oynuyorum herhalde. Hatta kuzenimi göz hastanesine götürmüştüm. Dürbün gibi bir alete baktırıp sonuçlar alınıyordu. Bende bana da bakın dedim. bulanıklaştırarak baktım cihaza sonra doktor baktı sonuçlara sen nasıl görüyosun? bilmem kaç derece gözlük takman lazım dedi.


durumu anlattım benimle geldi tekrar cihaza normal baktım doktor efendi şaşırdı. Benim gibi olan birini hiç görmedim. daha doğrusu muhabbeti bile geçmedi. Var mı aranızda böyle bir özelliğe sahip birisi?

 
bende de az çok var böyle bir durum


  • zeplich  (19.04.12 22:35:47) 
ben de bi ben deniyorum zannederdim:)


  • vcellist  (19.04.12 22:39:22) 
Bahsettiğin şeyi denedim şimdi. Tersi olsaydı çok güzel bir meziyet olurdu ama bulanıklaştırmanın bir fayda getireceğini sanmıyorum. Aksine normalde bulanık görürken gözü parmakla kısmadan kendi kendine kısa bir süre de olsa netleştirebilseydik çok güzel olurdu ama o sanırım imkansız.

Gözleri hafif şaşı gibi yapınca oluyor. Yani şaşı taklidi yapacakmış gibi yapıyorsunuz ama şaşı yapmıyorsunuz. Bende böyle oldu en azından.
  • sweet child o mine  (19.04.12 22:40:19 ~ 22:40:48) 
ben de yapabiliyorum heralde aynı şeyden bahsediyorumdur. :S


  • rayde  (19.04.12 22:40:59) 
heralde bi insanın yapabileceği en basit şey. gözlerin açıkken odağın değiştirirsin, bu sayede baktığın yer bulanık gelir.


  • tchuck  (19.04.12 22:41:28) 
yıllardır aradığım soru bu işte! rahatlamak için yapıyorum arada ben bunu. böyle ışıklara bakınca da aynen şöyle oluyor files.all-free-download.com güzel bir duygu.


  • goktrgelirdertbiter  (19.04.12 22:43:56) 
göz muayenesinde böyle yapınca numara kaç çıktı peki?
bir arkadaşım askerden kaçmak için çabaliyor da. bir de bunu denesin.

bu arada, dünyanın en tırt yeteneğine sahibiz. şaşı bakarak uzaklaşalım.
  • marcelorios  (19.04.12 22:46:44 ~ 23:29:51) 
valla süpermarketteki kasa fişi gibi bir kağıtta bazı değerler yazıyordu. Ama hiç dikkat etmedim.


  • secretcode  (19.04.12 22:50:41) 
ben herkes yapabiliyor sanıyordum onu :s ben de yapabiliyorum.


  • trinitrotoluen  (19.04.12 23:25:38) 
sweet child+1 denedik, yapabiliyoruz, ekstrem bir durum değil rahat ol.


  • Demet  (19.04.12 23:26:27) 
ahahaha:) basbayağı gözünüzün odağını değiştiriyorsunuz. Doktor efendi de şaşırdı demişsin bir daha gitme bence o doktora.

Görüşü bulanıklaştırınca yakına doğru odaklanıyorsunuz. Gözün normal davranışı her zaman uzağa odaklanmak. Bunu test etmek için bir gözlük takın, görüşünüzü bulanıklaştırın ve gözlük çerçevelerinin müthiş bir şekilde netleştiğini göreceksiniz.
  • dusunuyorumoyleysevurun  (19.04.12 23:29:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.