[]

Sinyal Bozucu, İletşim güvenliği...

Arkadaşlar merhaba,

Evimde yapmış olduğum konuşmaların dinlendiğini düşünüyorum. Ayrıca takip ediliyor ve gittiğim yerlerde görüntümün alındığından da şüpheleniyorum. Çok net olmasada bu konuda ki şüphelerimde %80 haklı çıkma payım var.

ilk olarak sormak istediğim bundan nasıl emin olabilirim.ikinci olarak dinleniyor ya da izleniyorsam bu durumdan nasıl kurtulabilirim. sanırım jammer tarzı şeyler kullanmak yasak. yasak değilse de karşı tarafın hangi frekanstan dinleme yaptığını bilmeden sinyalini bozabilir miyim.

ve üçüncü olarak karşı atak olarak ne yapabilirim?

Ayrıca beni takip ederlerken çektikleri görüntüleri izledikleri bilgisayardan görüntüleri silmiş olsalar bile savcılığa vereceğim şikayet dilekçesi sonrasında o görünüler tespit edilebilir mi?

yani görüntüler ya da ses kayıtları silinse dahi ulaşılabilir mi?

 
ikinci sorunuza cevap olarak:

diskten silinen dosyalar aslında tam olarak silinmiyor. eskiden bulundukları alan üzerine yazılmaya açık hale geliyor, bu alan üzerine bir şey yazılmadığı sürece de orada duruyorlar. bunları kurtaran programlar olduğu gibi silinen yerin üzerinden 50 kere geçerek izleri yok eden programlar da var. kısacası olay sizi izlediğini düşündüğünüz şahısların ne derece pro olduğuna bakıyor.
  • i ve been mistreated  (19.04.12 21:56:22 ~ 21:56:51) 
bi ihtimal şizofren olabilir misin?


  • waryemez  (19.04.12 22:00:05) 
@waryemez öyle bile olsa bu izleniyor olduğu gerçeğini değiştirmez. Unutma, sen, vekillerin, parti binalarının, parti mensubu ailelerin alanen midibüslerle ortam dinlemesine tabi tutulduğu; televizyonlarından görüntülü izleme ve dinleme cihazları çıktığı; meclis odalarından görüntü kaydeden prizlerin dahi çıktığı bir ülkede yaşıyorsun. Geri kalan meslek erbaplarını düşün; özellikle gazetecileri, televizyoncuları, radyocuları, ... Onları dinleten, izleyen ve daha da kötüsü işleri düştüğünde eşinin çocuğunun, yuvada servise binen minicik bebeğinin bile görüntülerini şantaj için kullanabiliyorlar. Kimsenin özel hayatı kalmadı. Şu anda tüm bu "haksız" şekilde özel hayata tecavüz yolu ile elde edilen ortam dinlemeleri, telefon dinelemeleri, gizli kamera ve ses kayıtlarını basında kullanmanın para cezası var ve mahkemede delil olarak geçerlilikleri bulunmamakta. Fakat bu uzun sürmeyecek. Yeni anayasayla "birey" olma özgürlüğü, "özel hayatın gizliliği" tamamen yok edilecek ve kişilerin tuvalette kaç santimlik kaka yaptığı dahi basında "ceza getirmeden" paylaşılabilecek. Anlayacağınız, siz bugün o böcekleri, ortam dinleyen ve şans eseri parti binasının gücenlik kamerasına yakalanan araçları veya gizli kameraları hayatınızdan çıkartsanız bile yarın yeniden gelecekler. Üstelik elde ettiklerini "aman beş bin lira ceza alırım" diye düşünmeden direk paylaşacaklar. bence yapmamız gereken şey tamamen soyunmamız ve toplarımızı özgürce sallayarak dolaşmamız. Bizim hayatımızı gizlice görmek isteyenler, gözlerini çıplaklığımızla doyursunlar. Bizi gizlice dinlemek isteyenler, mis gibi osuruğumuzun o pantolonsuz muhteşem senfonisini dinlesinler. Belki o zaman medeniyete erişiriz...


  • greenish  (20.04.12 00:10:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.