[]

Sozlukte karaborsanin onune gecmek

Bir degil iki degil her derbi oncesi ayni yavsakliga tanik oluyoruz. Hiyarin teki bir de utanmadan "su kadar saat bekledim bu bilet icin, ona gore teklif verin." yazmisti, sonra editledi galiba.

Bunun onune gecmek lazim. Isin yasadisiligi bir yana, eksi sozluk gibi bir platformun boyle amaclarla kullanilmasina gelemiyorum sahsen.

Nasil/nereye sikayet edebiliriz, bir ise yarar mi? Neler yapilabilir?

 
moderasyona ispiyonlayabilirsiniz, bu tür ilanlar silinir. kullanıcının tek yaptığı buysa uçar bile.


edit: eksiduyuru diye okumuşum. sözlük'te de aynı şey yapılabilir.
  • hollowlife  (19.04.12 16:58:16 ~ 17:14:20) 
türkiye'nin genelinde olduğu gibi sözlükte de pek çok saçmalığa, haksızlığa falan göz yumuluyor. ispiyonlamaktan başka bir seçenek yok.


  • der meister  (19.04.12 17:01:21) 
sözlükte ahlak zabıtası olmaya gerek olmadığı gibi karaborsa, pasaport kaydı, alım satım, iddaa tüyosu vb. maddi kazanç getiren unsurlara da karşı olunması bence saçma.

not: gaziantepsporluyum.
  • siradisi00  (19.04.12 17:23:22) 
Boyle boyle buralara geldik zaten. "Birakalim, ugrasmaya ne gerek var" vs..Ki sahsen "ahlak zabitasi" sifatini ahlaksizlik yapmaya yeglerim.

Bir de iddaa tuyosu alip vermek ile karaborsacilik yapmayi ayni cumle icerisinde gorunce garipsedim acikcasi, boyle diyip birakiyorum.
  • o s c a r  (19.04.12 17:28:38 ~ 17:28:58) 
insan bazen karaborsa da olsa alabiliyor. tabi ki 100e alınan bileti 200e satmamak lazım . ama toptan bilet satışının yasaklanması yada kar eklenerek yapılan satışların kaldırılması doğru değil bence.


  • aeroflot  (19.04.12 17:45:04) 
karaborsaya karşıyım da abicim elimde kombine var. ben erasmustayım hiç bir maça gidemeyeceğim. bugune kadar da arkadaşıma verdim kombineyi o bedavaya gitti.
şimdi 3 maç için bilet fiyatından satsam kombineyi bunda ne gibi sakınca var.

kaldı ki böyle ilan açınca mesajdan ana avrat kufur edenler var, ahlak bekçiliği yapıp mesajdan kufur etmek nedir?

ben burda bilet alım satımına isyan edenleri anlamıyorum.
3 bilet parası zaten neredeyse bir kombine fiyatına denk geliyor.

gözünüzü seveyim sıkıntıdan sarmayın boş işlere. 1 e alınan bileti 2 ye 3 e katlayıp satanlara ben de karşıyım. ama yaşın yanında kuru da yanmasın lütfen.
  • gotu patlak circir bocegi  (19.04.12 19:45:45) 
Benim derdim karaborsa ile, bu alim satim isini ustune kar koyup yapanlar ile. Sen aldigin fiyata satiyorsan onda bir problem yok bence.

Genel olarak soyluyorum, su ahlak bekcisi/zabitasi tanimini kotu bir seymis gibi kullanmayi birakin. Ahlak o kadar kotu bir sey degil.

Sikintidan "bos" ise sarildigi da yok, yapilan yavsakliga bir tepki var sadece. O kadar.
  • o s c a r  (19.04.12 21:27:03 ~ 21:27:29) 
Arkadaş senin derdin karaborsa ile eyvallah ama hangi memlekette yaşıyorsun?

Kaldı ki daha önce söylediğim gibi "ahlak kötü bir şey değil" diyorsun sonra küfür ediyorsun!

Buna bu kadar takıyorsan boş bir adamsın!

sana katılmadığım için bunları söylemiyorum. belki kafanı boşaltırsın diye söylüyorum.
  • gotu patlak circir bocegi  (19.04.12 22:41:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.