[]

dslr yardım ve yönlendirme - canon vs pentax

herkese merhaba. yaptığım uzun araştırmalar neticesinde (abartıyorum), belli modelleri kafamda kurmuş bulunuyorum. canon 550d (veya canon 40d), pentax k-r, pentax k10d ve pentax k20d. modellerden bütçeyi az çok tahmin edebilmişsinizdir. ki zaten 40d, k10d, k20d gibi modeller ikinci el olarak alınmak durumunda. sıfırı, ikinci eli bir kenara, doğru tercih daha ön planda özellikle başlangıç için. dslr tcrübem daha önce olmadı. makinanın video özelliği olması şart değil benim için. modelleri biliyorum az çok nedir ne değildir ama özellikle işin içerisinde fazlaca olanlardan yahut bu modelleri karşılaştırmalı olarak test edebilmiş kişilerden bir şeyler duymak hoş olacaktır benim için.

kafa karışıklığımı biraz açmak gerekirse; pentax k10d gerçekten fazlaca övülmüş bir makina. raw çekimlerde özellikle. kısmen k20d de böyle. diğer taraftan, 550d kafamı kurcalıyor. başlangıç için daha mı tercih edilesi bilemiyorum. k10d vs 550d gibi bir durumum var şu an, sizler ne dersiniz?
(canon 40d gibi bir makinayı da göz ardı etmiyorum aslında)

 
merhaba,
fotoğraf makinesi seçiminde başlangıç veya sonrası diye birşey yoktur. daha doğrusu gerek yoktur. şu anda üretilen makinelerin hepsi birtakım spesifik durumlar haricinde, en profesyonelin bile genel ihtiyaçlarını karşılayacak seviyededir. giriş seviyesi diye tabir ettiğiniz bir makine ile çekemeyip te, "profesyonel bir makine olsaydı ne çekerdim bak be" diyeceğiniz bir kare olma ihtimali hobi kullanıcısı için yok gibi birşeydir. gerisi reklam ve pazarlama tekniği, ufak değişiklikler ve tabii ki yeni gövdelerde video ek özellikleri oluyor. video konusunda malumatım yok o yüzden döner ekran falan birşey diyemiyorum.

gelelim sorunuza. pentax avrupada moda fotoğrafçılarının tercih ettiği bir makinedir. ürettiği ürünler, nikon ve canonda olan muadillerinin bir alt sınıfı kadar ücretlendirilir. dolayısı ile oldukça sağlam bir gövde, üstün görüntü kalitesi ve yüksek performans sunan bir makineyi oldukça iyi bir fiyata almış bulunuyorsunuz. örnek olarak karşılaştırmalara bakarsanız, pentax k-5, 7d' den yalnızca bir gıdım düşük iken, fiyatı 60d kadardır.

bu makineler arasında önerim ricoh' a satıldıktan sonra daha da gelişen pentaxtan k-r modeli olacaktır. k20d yerine bunu önermemin sebebi ise, fotoğraf makinesinde en önem verdiğim dinamik aralığın daha geniş olması ve aynı zamanda artırılmış imaj kalitesidir.

selamlar.
  • ohtararan  (19.04.12 13:47:43) 
ohtaran gayet doyurucu yazmış.
benim de önerim k10d veya k20d yerine k-r ile başlamanız.
eğer 2. el alacaksanız temiz bir k10d ile k-r'nin fiyatları birbirine yakın olacaktır. pentax'ın kit lens'i sizi başlangıçta fazlasıyla idare eder. belli bir zaman sonra tamron 17-50'ye geçiş yapabilirsin ihtiyaçlarına göre.
hem canon 550d'ye göre fiyat avantajı olacaktır. aradaki farkla lens alabilirsin. örneğin pentax smc-a 50mm 1.7 alırsın, 150-200 fiyat aralığında. manual focus'tur ama canavardır. işini fazlasıyla görür 50 mm'de.
pentax k10d kullanıcısı olarak mantığım bana bunları dedirtiyor.

canon 550d'ye göre daha kaliteli bir body kullanmış olursun hem.

bu arada daha geçen ay 4000 shutter'a henüz gelmiş tertemiz bir k-r'yi 1050 tl'ye aldık arkadaşıma aklında olsun.

ha bir de şunu diyeyim: fotoğraf makinenle video çekeceksen canon 550d, fotoğraf çekeceksen pentax k-r. video işi bana ters o ayrı :)
  • beerserk  (19.04.12 13:59:06 ~ 14:00:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.