[]

ekşi duyuru'da bir adaletsizlik sezdim sanki!

baştan söyleyeyim @kivanc1 kastım sana değil yanlış anlama.

ama geçenlerde "beyler :(" başlıklı bir duyuru "duyurunun içeriği ile başlığı alakasız" gerekçesi ile silinmişti. (git: 394583)

aşağıda aynı başlıklı, içeriği alakasız olan bir duyuru ise hala duruyor. (git: 397737)

buradan kibritsuyu'na * soruyorum; es kullanıcılara iltimas mı geçiliyor? yoksa sadece görmediğiniz için mi duruyor hala bu duyuru?

teşekkürler.

 
Birine moderasyon uygulaması veya uygulanmaması baskasına uygulama yapılıp yapılmayacağı anlamına gelmiyor


  • compumaster  (18.04.12 10:38:35) 
@compumaster "kafamıza göre takılıyoruz" un başka şekilde söylenişi mi bu?


  • el magico  (18.04.12 10:43:10) 
Hayır moderasyon gönüllü çalışıyor ve insanlar. Düzgün başlık kullanmayarak bu nedenden duyurularının silinmesini riske atmak yerine, düzgün başlık kullanarak silinmeyecegini garantilemek çok zor olmasa gerek.


  • compumaster  (18.04.12 10:49:11 ~ 10:49:58) 
tamam şimdi silinmiş zaten duyuru. cevap için teşekkürler.


  • el magico  (18.04.12 10:54:36) 
arkadaşlar, sizin göremediğiniz bir istatistik var, "en çok duyurusu silinen kullanıcılar" istatistiği. moderatörler görebiliyor. inanır mısınız bilmem, ben bu listede tüm duyuru kullanıcıları arasında ([es] ve [i]'lerin toplamı) 9. sıradayım. tüm ekşi duyuru'da en çok duyurusu silinen 9. kişiyim. yine inanır mısınız bilmem, üstümdeki 8 kişinin sekizi de [es] kullanıcısı. yani şu koca duyuru'da en çok duyurusu silinenlerin ilk dokuzunu biz [es] kullanıcıları oluşturuyoruz.

evet ben de zamanında çeşitli nedenlerden ötürü silinecek duyurular giriyordum. ama hiçbir zaman da çıkıp "şu duyurumu niye sildiniz" demedim. çünkü kuralları biliyordum, o duyurunun silineceğini de biliyordum. herhangi bir nedenden ötürü silinecek duyuruyu açıyordum, söyleyeceğimi söyleyip amacıma ulaşıyordum, sonra da siliniyordu. ben de zaten silineceğini bildiğim için hiç şaşırmıyordum. moderatör olduktan sonra daha ciddi olmam gerektiğine kanaat getirdiğim için bıraktım bu işleri.

ha ilginç bir ayrıntı daha, bu en çok duyurusu silinen ben dahil 9 kişiden 1-2 tanesi hariç hiçbiri silinen duyuruları için "benim duyurum neden silindi" demiyor. çünkü onlar da kuralları biliyor, bir nedenden ötürü silinecek duyuru girdikleri zaman silindiğinde şaşırmıyorlar.

o yüzden [es] kullanıcılarına iltimas mı geçiyorlar diye düşünmeyiniz. iltimas geçilse ilk 9'da [es] kullanıcıları olmazdı.
  • kibritsuyu  (18.04.12 11:41:47 ~ 11:44:29) 
"evet ben de zamanında çeşitli nedenlerden ötürü silinecek duyurular giriyordum. ama hiçbir zaman da çıkıp "şu duyurumu niye sildiniz" demedim. çünkü kuralları biliyordum, o duyurunun silineceğini de biliyordum. herhangi bir nedenden ötürü silinecek duyuruyu açıyordum, söyleyeceğimi söyleyip amacıma ulaşıyordum, sonra da siliniyordu."

duyurunun herhangibir nedenden dolayı silinince nasıl amacına ulaşıyorsun anlamadım (seninkileri geçmi siliyorlar), sonucta duyuruyu acıyorsun, moderator anında sılıyor kurala uygun degılse, dogal olarakda amacımıza ulaşamıyoruz,en azından ben ulaşamadan siliniyor :)
  • Bysb  (18.04.12 11:57:34) 
mesela iki sene önce, daha karaborsa yasak değilken millet burada karaborsa bilet satmak için cirit atıyordu, ben de sinir oluyordum. tepkimi ortaya koyabilmek için saçma sapan karaborsa ilanları açtım bir sürü. "satılık akredite kartı, saha içinden izleyin", "satılık şeref tribünü davetiyesi, aziz yıldırım'ın yanında izleyin", "satılık basın kartı, basın tribününden izleyin", "satılık top toplayıcı izni, maçın top toplayıcısı olun, yakından izleyin" falan diye. haliyle siliniyordu. ama ne oldu, karaborsa da yasaklandı sonunda. ben yasaklatmadıysam bile en azından tepkimi koydum, protesto ettim, kendi çapımda eğlendim, sinirim geçti. zaten silinenlerin çoğu da bunlar.

ya da ispiyon mekanizması yoktu daha. adamın biri aynı duyuruyu silip silip giriyordu. moderatörler tekrar tekrar girildiğine dikkat etmiyordu. bununla ilgili duyuru giriyordum, benim duyurum da, o tekrar girenin duyurusu da siliniyordu. veya kural dışı duyuru oluyordu, cevaplamaya da kapalı, ben de onun cevabını kendim duyuru açıp veriyordum. benimki de siliniyordu, onunki de siliniyordu. sonra ispiyon mekanizması geldi, buna da gerek kalmadı.
  • kibritsuyu  (18.04.12 12:05:59 ~ 12:08:44) 
niye silindi diye bana sorarsanız cevap veririm. bunu otomatik olarak yapabilecek bir mekanizmamız yok. moderatörler olarak her sildiğimize mesaj atma gibi bir lüksümüz de, vaktimiz de yok. ama çok merak ediyorsanız bana soruyorsunuz, cevaplıyorum.

hangi duyurudan bahsettiğiniz bulamadım bu arada. moderasyon tarafından silinmiş duyurunuz yok. silinmiş cevaplarınız da bar,z tartışma cevapları. karşı tarafın yazdıklarını göremiyorum ama tartıştığınız için sizinkiler silinmiş, büyük ihtimalle tartıştığınız kişinin cevapları da silinmiş ve sadece sorunuza cevap olan cevaplar bırakılmıştır.

edit: ezbere cevap verdim ama şimdi duyurunuza baktım, aynen de öyle olmuş. sorunuzun cevabıyla alakasız karşılıklı tartışma içeren cevaplar silinmiş, net sorunuzun cevabı kalmış. olması gereken de bu.
  • kibritsuyu  (18.04.12 12:15:58 ~ 12:28:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.