[]

banka ile ilgili iki soru

teb'den vadesiz mevduat hesabım var. limit dibine kadar çakılı olduğu için her ay zaten faiz ödüyorum. geçen gün eve gelen ekstreyi incelediğimde dikkatimi ekstre masrafı çekti. 3.5 tl imiş. bu zamana kadar bunu her ay ödedim. bankanın müşteri hizmetlerini arayıp eve ekstre istemediğimi bunu mail olarak adresime yollamalarını söyledim. telefonda görüştüğüm sevgi hanım bunun mümkün olmayacağını, yasal olarak borçlu gözüken herkesin evine ekstre geldiğini, bunun vadesiz mevduat hesabına özel bir durum olduğunu söyledi. kredi kartında böyle bir durum yokmuş ama vadesiz mevduat hesabı olan herkesin evine zarf ile ekstre gönderiliyormuş.

bunun doğruluğu nedir? her ay ekstre borcu ödemek zorunda mıyım? değilsem bununla ilgili ne yapabilirim?

ikinci konu ise kredi kartı aidatı ile ilgili. sözlükte ve internette o kadar çok bilgi karışıklığı var ki net bir cevaba ulaşamadım. finansbank kredi kartımdan çekilen 45 lira aidatı geri alabilir miyim alamaz mıyım merak ediyorum? hakem heyeti bu işlere karışmıyor diyenler var, kanuna göre imzaladığın sözleşmede aidat ücreti yazıyorsa ödemek zorundasın diyen var (halbuki mağazamıza gelen kıza özellikle iki kere kart ücreti ve aidatı olup olmadığını sordum. yok dedi. ) temyize giden bankanın kazandığına dair haber var (bkz: kredi kartı aidatı) özellikle son entryler.

yok mudur net birşey söyleyecek bir yiğit.

bu arada otomatik ödeme talimatı verip kart aidatından kurtulmayı düşünmüyorum.

şimdiden teşekkürler. saygılar.

 
ilk soruna cevap veriyim.esnek hesabın ekside olduğunda günlük faiz işler ve belli bir zaman sonra eğer ödeme yapılmazsa banka aynı kredi kartında olduğu gibi esnek hesabında en azından asgarisini ödemenizi ister.bunu da ekstre olarak yollar.bunu almamanın tek yolu asgari ödeme zamanı gelmeden ödeme yapmaktır.bildiğim kadarıyla esnek hesap ekstrelerinde maile yollanmıyor.bu da tabi bankaların çakallığı.yoksa yapılabilir birşey ama gelecek her para paradır.şubeye gidip ekstradan ekstre isterseniz birdahaki aya 1.5 tl yansıyor mesela.saçma ama böyle ufak tefek birçok şeyden para kazanıyor bankalar.


  • Wolfware  (18.04.12 01:57:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.