[]

hatırlayamadığınız bir şeyi hatırlamak için

ne yapıyorsunuz? mesela gün içinde hatırlayamadığınız bir isim, numara vb.bir şeyi hatırlamak için kullandığınız bir yöntem, kulağa saçma,ilginç gelen bir yöntem var mı? Ben bazen alfabeyi baştan sona sayıyorum sonra heceler sayıyorum,bazen tutuyo, hatırlıyorum =)




 
kafayı yiyorum:) genelde o konuyu o anda hatırlayamayacağımı anlayınca başka zamana bırakıyorum. Ve bu böyle 2-3 kere oluyor. Ve 3 yada 4. seferde ne olduğunu buluyorum.

Ama bu aralar çok sık oluyor. Bilmiyorum bi vitamin eksikliğinden midir nedir.
  • halilibo  (18.04.12 00:53:18) 
oha çok süper bi yöntemmiş, ilk defa duyuyorum. ben hatırlayabildiğim kadarıyla o an'a en yakın zamandan itibaren olayları, çevrede olup bitenleri, duyduklarımı, düşündüklerimi, gördüklerimi gözden geçiriyorum teker teker. en sonda illa ki hatırlıyorum. ama numara için tutmaz benim yöntem.


  • yvandal  (18.04.12 00:54:08) 
olayın geçtiği yere gidiyorum, ondan önce en son yaptıklarımı hatırlamaya çalışıyorum. büyük oranda işe yarıyor.


  • holydreamer  (18.04.12 00:56:59) 
arkadaşım anlatmıştı, hep kullandığı ve işe yarayan bir yöntemmiş. henüz deneme fırsatım olmadı.

unuttuğun zaman, 10 defa derin derin nefes al ve ver. fakat bu sırada düşünme o aradığın şeyi. şartı bu, onu düşünmemek. ardından hemen geliyormuş. denemeye değer.

ha ben de alfabe şeysini yapıyorum. şifre kırmak için wordlist oluşturur ya bazı programlar aynı onun gibi biir sürü kelime oluşturuyorum harf harf, hece hece.
  • dahinnotha  (18.04.12 01:03:06 ~ 01:04:52) 
hatırlayamadığım şey hakkında olabildiğince çok şey hatırlamaya çalışıyorum.Adamın adını hatırlayamıyosam mesela, ne giymişti, nasıl konuşuyodu (sesini hatırla) vs.. mesela kapı numarası ise aradığım, nasıl bir kapıydı ,kaçıncı kattaydı gibi.Beyne çok baskı yapınca ya geri tepiyor ya da buluyor bence.


  • quaketrigger  (18.04.12 01:06:39) 
ben numaralari fonksyon haline getiriyorum.

mesela 1719 u 1789 fransiz ihtilalini referans alarak 8-7 diyerek arada 1719 yapiyorum ve kalici oluyo.

gün icinde yediklerimde dahil olarak ayrintilari unutabiliyorum genelde onlarida siradan neler yaptigimi hatirlamaya calisarak hatirlama seklinde bi yöntem izliyorum.
  • serabetan  (18.04.12 01:08:02) 
bir de, mesela uzun numaraları ezberlemek için numarayı parça parça ezberliyorum.örneğin adsl hizmet numarası 189 2009 ... gibi. böylece 1 karakterlik hafızaya3-4-bazen 5 karakter sığdırıyorum hafızamda. Yani hatırlayamamak gibi bir sorun aslında kaydın nasıl yapıldığıyla da ilgili.


  • quaketrigger  (18.04.12 01:11:55) 
yarım saat öncesini düşünerek başlıyorum hatırlamaya.

önce şuraya gittim, oradan şuraya, sonra şuraya, hea tamam lan tamam hatırladım gibi.
  • blackmail  (18.04.12 01:19:12) 
kağıda liste yapıyorum unutmamam gereken şeyleri.. mesela:


-postaneye git.
-faturayı yatır.
-murat'ı ara vs vs.
  • psychosocialll  (18.04.12 02:45:14) 
gecen gun ali catalbas'in soyadini hatirlayamadim mesela. kocabas miydi neydi ya diye delirdim. internet falan da yoktu bakamadım.

oyle bi sey olunca unutmaya calisiyorum, sonra bi anda zönk diye geliyo aklıma, arkaplanda çaktırmadan arıyo aslında çakal beynim.
  • osuruklu  (18.04.12 08:34:46) 
unuttuğunu sandığın şeyin üzerine gidip o anı tekrar yaşayarak.


  • yün prenses  (18.04.12 09:16:06) 
geçen senenin hafıza şampiyonu okulumuza geldiğinde biraz bahsetmişti beyin ve hafızadan. öğrendiğimiz bilgilerin nöronlar arası boşluklarda depolandığını fln anlatmıştı tam hatırlayamıyorum. Ama hatırlamak için sadece üstünde düşünmemiz gerektiğini söylemişti, üstünde durdukça orada moleküller serbest kalıp ortaya mı çıkıyormuş galiba.


  • jedilance  (18.04.12 20:50:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.