[]

pc başında gözlük takmak..

evet. işim gereği pc başında vakit geçirebiliyorum. bu da nasıl desem,

bazen gözümde çok ağrılar, sızılar, sabah erken kalkamama, kalksam da gözümde yine benzer ağrılara falan neden oluyor.

biliyorsunuz, bi ara önleyici ekranları olan pc ler vardı zararlı ısınları falan, ama lcd ekran gözü bozmuyor dediler, o yüzden arada kaynayıp gittiler.

lakin gelin görün ki hala gözümüm çok yorulduğunu yukardaki belirtilerden anlayabiliyorum.

sorum şu ki;

acaba doktora gidip böyle bir şey desem bana bu şikayetlerimden dolayı bir gözlük verir mi? yoksa gözlerini dinlendir vs falan mı der?

verirse adı nedir o gözlüğün. falan filan, bilgisi olan arkadaşlar varsa yazarlarsa sevinirim.

 
dayım göz doktoru. haftasonu farklı bir meseleden konuşurken aynen şöyle dedi "bize insanlar geliyorlar, gözümü dinlendirmek için, okumak için gözlük istiyorum diyorlar, yok aslında öyle bişey ama yazıyoruz mecburen"

bir de özel bir gözlükten bahsetti o arada. henüz türkiye'de ya yok, ya da çok az yerde var pek bilinmiyor. yabancı kaynaklardan ararsan bulabilirsin (özelden mesaj atarsan dayıma da sorabilirim)
  • la noix  (17.04.12 23:42:13) 
yaa dostum gözlük degilde,her saat basi 10 dakika filan ara verip kapaticaksin gözleri.

sanirim gözler kuruyo ondan,yazin bende sürekli bilgisayar basindaydim benzer durumlar vardi.bu yöntemi uygulamaya basladim azaldi.

yani olabildigince aralik vermeye calis derim ben.

gözlüklerin cok faydasi olacagini sanmam.

ayrica ekran isigi mevzuuna da dikkat et,iki farkli durum var,cok aydinlik olursa gözlere direk olarak cok isin(star wars tandansi yakaladim sanki ) geliyor,karanlik yaparsan bu durumu engelleyebiliyorsun ama bu seferde zorlasiyor görmek ve baska sekilde agritiyor ondan ne cok aydinlik ne de cok kisik yapmani öneririrm.
  • serabetan  (17.04.12 23:43:12 ~ 23:44:20) 
hmm tahmin ettiğim gibi.

düşündüğüm şekilde bi gözlük henüz icat edilmemiş:(

10-15 dakika aralıklarla dinlendirmek de biraz fazla ütopik gibi.

üzüldüm.

yine de teşekkürler arkadaşlar.
  • buzdan adam  (18.04.12 00:13:21) 
şimdi direk bir bilgim yok ama kendimi anlatayım.

günümün çok büyük bir kısmını bilgisayar başında geçiriyorum. 12+ saat, o derece. Şu an hiç rahatsızlık duymuyorum; boyun ağrısı dışında ama o farklı bir konu :D
4-5 yıl önce lens takmaya başladım. Ondan önce gözlük takıyordum ama nasıl yaşıyordum hatırlamıyorum.
Kullandığım lens Acuvue Advance, özelliklerinden biri UV ışınlarını bloklaması; direk bir alakası var mı bilmiyorum ama özellikle bilgisayara karşı etkili olmasının bahsi geçiyor tanıtımında.
çeşitli sebeplerden gözlüğe geçmem gerektiğinde(eski değil, numarasını güncelliyorum) 2 saatten fazla bilgisayar başında durduğumda gözlerim kuruyor, yanıyor ve yoruluyor. Vakti zamanında lense geçerken gözlük numalarını güncellemek istediğimde gözlükçü "bilgisayar ışınları için özel bir prizma" gibi bir şeyler söylemişti. 100 lira fark istemişti ve lens var diye yok demiştim tabi. gerçi benim gözler miyop+astigmat ama ilgisi var mıdır bilmiyorum.

Ben bu geçmişten yola çıkarak böyle bir olayın var olduğunu düşünüyorum. anahtar kelime UV filtre olabilir. olmadı benim lensten deneyin :P
  • natnan  (18.04.12 01:24:59) 
visine yorgun göz kullanmayı da deneyebilirsiniz. doktora gitmeniz en mentıklı seçenek gibi duruyor elbette.


  • moroff  (18.04.12 17:37:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.