[]

tv siyah beyaz

sony 63 ekran trinitron bir tv var bende eski bi alet. normal normal renkli renkli çalışırken birden siyah beyaz çalışmaya başladı. sizce tüpünde mi sorun vardır yoksa elektronik devrelerinde mi yani diyotlarda ya da kapasitelerde? bir de tvnin üzerinde digiturk kutusu var o etkilemiş olabilir mi?
teşekkürler.



 
içini açıp bakmak gerekir. Vida sökmek 20 liradan başlar.


  • alkolik imam  (11.09.08 21:00:27) 
renklerin ayarlandığı bri kontrol vardır üzerinde onla oynasan düzelir belki.


  • kurukafa  (11.09.08 21:08:31) 
renk veren bi lambası mı ne varmış. o patlamış olabilirmiş. miş miş..


  • girl in a coma  (11.09.08 23:51:22) 
digiturk kutusundan olacağını sanmıyorum. benim tahminim, eğer alet 5 yıldan yaşlı ise sorun tüpünden kaynaklanıyor olabilir. ayrıca ani elektrik watt yükselip inmiş olmasından kaynaklı bir problem de olabilir. bizim 72 ekran bir tv vardı, ekran anormal renklere bürünmüştü. yayın sırasında yarısı kırmızı yarısı yeşil şekilde gösteriyordu. servise götürdüğümüzde sorun elektrik problemi olarak açıklandı ve tabiatıyla garanti kapsamı dışında değerlendirildi. o zamanın parasıyla 35 ytl bayılmıştık yeni parça için. sonrasında normale dönmüştü cihaz. sana tavsiyem, kendini orda burda "tv hastanesi" olarak tanıtan öyle alelade tamirci dükkanlarına gösterme. çünkü bu tip pahalı cihazların içindeki bazı parçalar piyasada zor bulunduğundan, çok değerli olabiliyor ve maalesef kötü niyetli tamirci bozuntuları içindeki bu parçayı ucuz kopyasıyla değiştirebiliyorlar. sen sen ol, garantisi bitmiş bile olsa sony servisinden başka bir yere götürme bu cihazı.
benden söylemesi...

  • trawmatolog  (12.09.08 12:20:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.