[]

Fotoğraf makinasi için gerekli lensler?

Profesyonel bir fotoğrafçı için olmazsa olmaz lensleri, fonksiyonları ile birlikte listeleyebilecek var mı?

1- 18-135mm: şu şu şu işe yarar..

gibi..

Not: fotoğrafçı değilim, sadece öğrenmek istiyorum.

 
ne çekeceğine bağlı. börtü böcek çekeceksen makro lens lazım. ama düğün çekeceksen makro lense para yatırmak gereksiz.
paparazzi ise eşek yükü gibi (ve fiyatı da eşek yükü gibi olan) tele lensler lazım. ama düğün çekeceksen gereksiz.

bebek çekeceksen düşük ışıkta çekim yapabilecek lensler lazım. çünkü bebek çekerken flash patlatılmaz. patlatılmamalı.
  • ben smyrna  (17.04.12 14:05:53) 
Ürün fotoğrafçılığı, moda fotoğrafçılığı, iç ve dış mekan fotoğrafçılığı, doğa fotoğrafçılığı. yani hem makro, hem mikro çekimler için diyebilirim. yalnız eşek yükü fiyatlarıyla tele lensleri hariç tutuyorum. yani uzaktaki bir şeylerin fotoğrafı çekilmeyecek. kontrollü ortam fotoğrafçılığı diyeyim.

mesela mikro için hangi lens,
fish eye falan..

lensleri derleyip internetten bir maliyet analizi yapmam lazım da..
  • and justice erol  (17.04.12 14:06:53 ~ 14:09:40) 
makro için genelde böcek çekilcekse 150mm veya üzeri bir makro, nikon için nano, canon için l serisi.
mimari için, yerine göre ultra geniş açı, geniş açı ve perspektif düzeltici lensler.
ürün çekimi için, küçük ürün çekilecekse 60 veya 105mm makro, büyük ürründe de işe yarar bunlar keskinliklerinden dolayı.
manzara için 11-12mm den 24mm ye kadar geniş açı.
portre için bir adet 85mm bir adet 135mm.
elbette bunlar ff makineler için geçerli. kroplular için hesaplayın artık.

bir de her yiğidin yoğurt yeyişi olduğu gibi, her fotoğraf çekenin de bir bakış açısı oluyor. genel planlarda tutmakla birlikte, çok değişken bir konu.

selamlar.
  • ohtararan  (17.04.12 15:31:47 ~ 17:10:40) 
Şu çekimler için toplam ihtiyacım yarı-pro lens kiti bana ne kadar mal olur acaba?
- Stüdyoda ürün ve model çekimi.
- Bina (iç-dış) fotoğraflar (muhtemelen fish eye gerekecek)
- Genel olarak renkleri iyileştirecek bir lens.
  • and justice erol  (17.04.12 17:40:40) 
meraktan diye çıktık, sonra iki konu birleşti, şimdi de yarı profesyonel lens soruyorsunuz, amacınız ne? bizi mi deniyorsunuz, dalga mı geçiyorsunuz?

bu çekimler için hangi makineyi kullanacaksınız? toplam bütçe ne olacak? böyle afaki bir soru ile ne diyelim şimdi?
  • ohtararan  (17.04.12 18:12:01) 
fotoğrafçılığa ilgi duyuyorum. cidid bir ekipmanla bu işe yatırım yapmak istiyorum. ve bu konuda ne kadar bütçeye ihtiyacım olduğunu anlamaya çalışıyorum. çıkıp birileri mal mal ayar vermeye kalkmasın diye fotoğrafçı değilim dedim. ama fotoğrafçılığa ilgi duyuyorum. profesyonel anlamda.


  • and justice erol  (17.04.12 20:11:18) 
burada şimdiye kadar sorulan fotoğrafçılıkla ilgili bir soruya ben veya bu işi benim gibi gerçekten bilen bir iki arkadaşım daha kimseyi kırmadan, en amatöründen, daha bilgilisine sabırla ve kırmadan cevap verdik. stüdyo kurmak isteyen ve pek bilmeyen birine bile kırmadan bütçe çıkardım burada. yani birşey demenize gerek yoktu, normal sorunu sorsaydınız kimse ayar vermezdi. eline makineyi alıp "profesyonel" olan burada ayar vermeye niyetli olanlar da bizim cevaplarımızdan sonra daha pek birşey bilmediklerini siliyorlar zaten cevaplarını.

neyse gelelim sorunuza, ciddi bir ekipman ile yatırım yapma niyetiniz, bir kere kurayım da birkaç yıl sorun çıkarmasın gibi bir niyetiniz var ise anlattığınız özelliklere uygun, yalnızca makine ve lensler 10.000 lira civarı tutar. tabii bunun yanında paraflaş, şemsiye, softbox vb. vb. gibi ihtiyaçlarınız olacak. onlar da ayrıca hesaplanabilir.
  • ohtararan  (17.04.12 20:31:07 ~ 20:33:54) 
bana body hariç olmak üzere, sadece ve sadece bir lens seti çıkarabilir misiniz. dediğim gibi fish eye ve makro lensleri dahil, tele objektifler hariç. özellikle en doğru renkleri en doğru açılarda alabileceğim bana yardımcı olabilecek lensler lazım bana. mümkünse fiyatlarını da yazarsanız son derece makbule geçer. body olarak canon 5d mk2 düşünüyorum.


  • and justice erol  (17.04.12 21:00:41) 
zaten geniş açı düşündüğünüzden mecbur ff makine olacak canonda uygun bir tercih olan güzel bir makine seçmişsiniz.

fisheye ultra geniş açı olarak düşünüreniz sigma 10mm f2.8 olabilir 1700 lira civarı fiyatı, canonun l serisi bir balıkgözleri var amma 4000 lira civarı o biraz tuzlu. bir de tokina 10-17mm fisheye var onun da fiyatı 1650 lira gibi. geniş açı konusunda tokinaya çok güveniyorum.

bir adet 24-70 f2.8 usm l serisi lensiniz olmalı kesinlikle model ve büyük ürünlerin çekimi için 3200 lira civarı fiyatı da.

makro olarak ürün çekeceğinizden çok yüksek mm değerlerine çıkmaya hacet görmüyorum, iki seçenek olabilir biri pahalı ancak daha iyi bir lens olan canon 100mm f2.8l 2500 lira, diğeri ise yine 100mm tokina f2.8 makro. o da 1200 lira civarı.

l serisi canon lensler, canon makine ile alabileceğiniz en doğru görüntüyü almanıza olanak sağlar. fiyatları da yukarıda bunların 3-5 aşağısı olabilir. genel olarak baktım fiyatlarına çünkü.
  • ohtararan  (17.04.12 21:29:17 ~ 21:30:12) 
Çok teşekkür ederim. gerçekten çok makbule geçti. Fiyatlar düşündüğümden biraz pahalı, ama bakacaz artık :S


  • and justice erol  (17.04.12 21:33:08) 
l serisi nikonda nano serisine tekabül ediyor, ikiside profesyonel lensler ancak pahalılar. başlangıçta yerine tokina ve sigma muadilleri tercih edilebilir. l - tokina - sigma - tamron sıralaması izlenmeli bana göre.

estafurullah, ne demek.
  • ohtararan  (17.04.12 22:55:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.