[]

Macintosh ya da Nikon kullananlar bakıversin hele?

Geçenlerde bir elektronik mağazasında dev ekranlı mac'lerden birine bakıyordum. foto galerisine bakayım dedim. genelde canon 5d mark ii ve iii ile çekilmiş fotolardı. yalnız bazı fotoğraflar gördüm ki, yani oha kere oha. İnanılmaz kalitelilerdi. kesin 5d mark iii ile çekilmiştir dedim, hemen infosuna baktım, nikon d40 ya da d50 yazıyordu. hatırlamıyorum hangisiydi. ama şimdi netten bu makinaya bakıyorum. fiyat olarak canon 5d serisi ile karşılaştırılamayacak bir makina. Fakat gördüğüm fotolar o kadar kaliteliydi ki, anlatamam. Şimdi sorum şu, macintosh kullananlar foto galeride böyle yeşil görüntü ağırlıklı, sanırım bir taşra oteli ya da pansiyonunun tabelası olan bir fotoğraf var. Onu bulup buradan link verebilirler mi? ve bir de hangi fotoğraf makinası ile çekildiğini öğrenebilirler mi. şu değildi, ama şöyle yeşilce fotoğraflardı. images.appleinsider.com




 
fotoğrafçılıkta lensin önemi...


  • kibritsuyu  (17.04.12 13:57:45 ~ 13:57:54) 
benim de aklıma o geldi ama lens o kadar da farkettiriyor mu yahu?


  • and justice erol  (17.04.12 14:00:17) 
fotoğrafın öncesi kadar sonrası da önemli

bkz. fotoşort
  • inspectorjavert  (17.04.12 14:03:23) 
kısmen. ayrıca çekilmiş fotoğraf da önemli. bir zamanlar neden bütün plazma lcd satıcıları finding nemo'yu yayınlıyordu? RENKLERRRRRR


  • ben smyrna  (17.04.12 14:03:25) 
nikonun lensleri çok iyidir. d40 ve d60 kullandım gerçekten renkler falan çok güzel. d40 eski bir makine. ondan sonra d60 çıkardı. o da eskidi artık:) az kullanılmış istersen satabilirim sana bi tane d60 *


  • 65 derece  (17.04.12 14:04:05) 
hacım her zaman lens olayı değiştirir. Alacağın en kral gövdeye giriş seviyesi bir lens tak alan derinliğini de düşük tut rezil renkler alırsın..


  • ned flanders  (17.04.12 14:04:25) 
fotoğrafı makine değil insan çeker. kompakt bir makine ile ödül alan insan da var, d3s ile "bu makine çekemiyor kardeşim"diyen de. her makinenin bir kullanım alanı mevcuttur, ona göre tercih edilir.

canon jpeg fotoğrafları işleme konusunda üstün şu anda, kendiniz işlemekten iyi anlıyor iseniz nikon alabilirsiniz. ancak belki de Türkiye iiçnde pek bilinmeyen bir marka olan pentax ile çekilmiş bir portre görseniz de yukarıdaki gibi bir tepki verirsiniz. makine burada öne çıkıyor, yani kullanım alanına göre seçildiğinde.

lensler üzerindeki kaplamalar ve merceklerin işlenme tekniği dolayısı ile çok büyük farklar çıkarabiliyor ortaya. tabii bu gidin en pahalı lensi alın demek değil. 70-200 f2.8 bile pek bilmeyen birinde çamur gibi bir sonuca neden olabilir. bu yüzden diyorum insandır diye.

bir de yanınızda 500d var iken çekemeyip te ah ulan 5d mk2 olsa ne çekerdim şimdi bunu diyebileceğiniz bir kare 100.000 de bir tane gelir yalnızca.

sonraki aşamada fotoğrafı istediğiniz sonuca göre işleme kabiliyetine haiz olmak gerekir. unutmayın ki o gördüğünüz karelerin hiçbiri ham fotoğraf değildir.

bu arada mac kullanıyorum lakin bulamadım bahsettiğiniz fotoğrafı.

selamlar.
  • ohtararan  (17.04.12 15:40:55 ~ 17:12:55) 
bu başlığa yorum yapanlar şuraya da bir bakabilir mi lütfen: www.eksiduyuru.com


  • and justice erol  (17.04.12 17:37:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.