[]

Türk insanındaki yaklaşım sorunu

Direk konuya giricem efenim,yaklaşık 1-2 saat önce bir bankaya günlük spor kıyafetimle gittim.Bireysel kısımda kredi ile ilgili sorularım olacaktı.Temsilci başka bir adamla görüşüyordu bende çaprazındaki sandalyeye oturup masadaki broşürlere göz atıyordum.
Neyse adamla işlerini bitirdikten sonra temsilci başka bir temsilci arkadaşıyla (ikiside erkek) çekiştirip "bunlar ne anlar" tarzından birbirlerini onayladıklarından sonra bana dönüp " gel" dedi."geleyim efendim" dedim.hala temsilciler arasındaki konuşmalar devam ediyor.nicklenmiyormuş hissine kapılıyordum.
neyse efendim sonunda konuşma bitti,bana döndü derdimi anlattım gayet ilgisiz cevaplar verdi.sonra adama dönüp son bir sorum var dedim, "bundan 2 ay önce de sizinle görüşmüştüm ama üzerimde takım elbise vardı o zaman ve beyfendi diye çağrılıp önüme çay söylenmişti o zaman ile şimdiki arasında tek değişikliğim takım elbise,sizdeki uslubun bu şekilde farklılaşması nasıl bir değişikliktir" diye sorumu sordum ve kalktım gittim.

Nedendir ki Türkiyede böyle durumlar aşırı derecede yaşanır...parası olan mı yada iyi görünen mi saygıyı hakeder ? yada insan olan herkes mi saygıyı hak eder ?

 
bu sadece türk insanında yok bence, kişiliklerini bilmediğimiz insanları, dış görünüşlerine göre sınıflandırırız.


  • hollowlife  (17.04.12 12:52:59) 
insanlar kıyafetleri ile karşılanır fikirleri ile ağırlanırlar.


  • kakao  (17.04.12 12:53:03) 
şikayet formu doldur direk,dikkate alınıyor böle şeyler


  • ceymısın  (17.04.12 13:03:41) 
iyi demişsiniz bence. ben olsam başka şeyler de derdim.

şimdi şöyle bir şey de var. insanın dış görünüşü,onun hakkındaki ilk izlenimi verir. ama bu demek değil ki rahat/spor giyinen birisi ciddiye alınmaz.

bu tamamen karşındaki kişinin karakteri ile alakalı. adam olan karşındakinin görünüşüne değil,konuşmasına,hal ve hareketlerine bakar.

(siz öyle söyleyince bankacı ne dedi?)
  • mahone  (17.04.12 13:03:56) 
@carazon valiente Oradaki amirine şikayet etmekte çözüm olmaz.Çünkü işler cidden öyle yürümüyor.Genel merkeze mail attım.Ordan cevap gelmez ise şikayet sitelerinde çok güzel cevap veriyorlar.Çünkü kötü reklamı öyle bir ortamda görmek hoşlarına gitmiyor zoraki ilgileniyor yetkililer.
@hollowlife bu biraz önyargı demek oluyor...yurtdışında millet vekilleri bisikletle meclise gidebiliyorsa altında araba olup olmadığını markasını kimse konuşamıcak diye tereddüt etmezler...
@kakao fikrini bilemeyecek kadar tanımıyorsan bir insanı yine de saygıyı elden bırakmamaka gerekir.fikrimi beğenmese de saygı göstermek zorunda diğer yandan.
@mahone bankacı bişey demedi cevapta vermedi.neyse ki diğer temsilci ismini söyledi de ordan maile ismi konu oldu.
  • seindfeld  (17.04.12 13:19:00) 
dediğin olayı hep bende dusunmusumdur hatta duyuru açıp sormayida planlıyordum sen sormuşsun iyi oldu.
Bencede herkese aynı saygıyı göstermek gerekiyor benimde ise giderken kılık kıyafet zorunluluğum yok ama dışarda insanların hep dış görünüşüne seni değerlendirdiklerini düşündüğümden bende gicikligina spor giyinmiyorum.

ayrıca bunun diğer bir versiyonu sen karşıdakinden kucuksen Yada küçük gösteriyorsan yine lakayit ve umursamaz davranışlara maruz kaliyorsun,
  • Bysb  (17.04.12 14:02:04) 
neden şaşırıyorsunuz ki ? nasreddin hoca bunu 1500 yıl önce söylemiş.
(bkz: ye kürküm ye)

  • orpheus  (17.04.12 17:26:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.