[]

Gemi İnşa Müh. Y. Lisans Önerileri

Merhaba duyuru ahalisi!!!

Şubat ayında İTÜ Gemi İnşa Müh. bölümünü bitirdim. Bu bölümü bitirenler ya da bölüm hakkında bilgisi olanlardan Yüksek Lisans tavsiyeleri bekliyorum.

Okumaktan gına geldi. o yüzden böyle kafa yorucu bir bölüm istemiyorum. Beceri ve yetenek gerektiren bir bölümle yüksek yapmak niyetindeyim. Ben şöyle bişeyler düşündüm.

Endüstri Ürünleri Tasarımı
İç mimarlık

bu bölümlerle benim bölümü harmanlamak istiyorum.

Ayrıca bu bölümler hakkınızda bilginiz varsa acaba bu bölüm mezunları tam olarak ne yapar? Nasıl bir eğitim sürecinden geçer?

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

 
end.uru.tasarimi ya da ic mimarlik falan dogrudan unutun. sizin bolumle alakasi yok bence.

hatirladigim kadariyla sizin okulda bazi fark dersleri verilmedigi icin limandan gemi adami cuzdani alamiyorsunuz ama hala ozel kurslarda tamamlayabilirsiniz. bence dogrudan alin ve sefere cikin (once staj tabii). karada kazanamayacaginiz paralari denizde kazanirsiniz. en az %50 fazla maas alirsiniz. zaman gectikce de ehliyetinizi arttirirsiniz. tahminen 6-7 yil sonra uzakyol carkcibasi olursunuz. denizde $7000-$8000, karada $5000-$6000 para kazanirsiniz.

hic bir sektor size bu kadar hizli ilerleme ve para sansi vermez.

beceri ve yetenek diyorsaniz, carkciliktan daha fazla beceri ve yetenek isteyen meslek azdir. eski gemilerde biraz pistir ama yeni gemilerde calistiginiz surece, beyaz tulum giyersiniz ve seferi bembeyaz tamamlarsiniz.

daha fazla bilgi icin benimle (bir gemi kurtarma firmasinda romorkor isletiyorum) irtibata gecmekten cekinmeyin.
  • co2s2  (17.04.12 12:10:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.