[]

eboue vs sahaya dalan taraftar

s1.directupload.net

şu görüntüde elemanı arkadan sabri düşürmese, adam da gelip eboueye yumruk, tekme falan atsa ve eboue karşılık verse; eboue ceza alır mı? nefsi müdafa olmaz mı? konuşuyoruz da, yönetmeliğe göre bu tip durumda eboue'nin büyük ceza alacağını söyledi demin biri. var mı öyle bir madde? ama bak, cantona gibi sözlü tacize karşılık taraftara dalmaktan bahsetmiyorum, sahaya girip fiziksel şiddete karşılık kendini koruma amaçlı tepkiden bahsediyorum.

not: soruyu galatasaraylı futbolcu, bjkli taraftar olarak değil de; herhangi bir futbolcu-rakip taraftar olarak görün.

 
çok net ceza alır Eboue karşılık verirse.

tribünden yapılan tahriğe el-kol hareketiyle cevap vermekten bir farkı olmaz yaptığının.
  • cakabo  (17.04.12 11:07:11) 
benzer bir olay esteban alvarado'nun başına gelmişti, maç içerisinde hakem kırmızı kart vermişti, takımı maçtan çekildi filan.

ama sonradan federasyon cezasını kaldırdı ki onun dışında herhangi bir ceza da almadı zaten.

alkislarlayasiyorum.com
olayı izlersen kaleci senin bahsettiğinden daha da ileri gitmiş, yani etkisiz hale getirdikten sonra bile vurmaya devam etmiş, bu durumda bile ceza verilmiyorsa eboue için de verilmez bence.
  • ocanal  (17.04.12 11:08:38) 
muhtemelen öyle bir olay olsa, en son eboue'nin o hareketi konuşulurdu.
çünkü eboue orda o adama vursa, sahada linç edilen ilk futbolcu olacaktı. dua etsin ki o taraftar köseleyle daldı. halısaha ayakkabısıyla falan dalmış olsaydı, eboue şimdi linç edilmişti.

  • kameramotor  (17.04.12 11:34:22) 
oyle bir sey olsaydi olayin sportif meseleden cok hukuki, siyasi, uluslararasi bir meseleye donusurdu.

soyle ki. taraftar deyim yerindeyse cildirmis. en ufak bir kivilcim galeyana gelmelerine yeter di. olur da eboue gelisine o adama yumruk atsaydi. butun stad asagi inip o hirsla eboue yi linc ederdi.
  • mayeskuel  (17.04.12 11:48:07) 
Efendim kim ne derse desin şu kuralı biliyorum "seyirci koltuğunda oturmakla yükümlüdür ve koltuğu dışında başka bir yerde olup dava ile ilgili bir duruma karşışırsa kesinlikle haksızdır".


  • seindfeld  (17.04.12 12:44:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.