[]

üniversiteyi bırakıp tekrar sınava hazırlanmak?

bu arada ciddi şekilde kafamı kurcalıyor bu düşünce... geçen sene dokuz eylül ekonometri yi kazandım. ama izmir e bir türlü alışamadım. ailem istanbul da ama onlardan ayrı kalmaya da alıştım asıl mesele o değil. izmir i, okulu sevemedim. bilmiyorum belki böyle düşünmemde hazırlık sınıfı öğrencisi olmam çok büyük etken; ama izmir e gelince herkese karşı bir ön yargım oldu sözlük. ders falan çalışamıyorum zaten notlarımda kötü. stresten kurdeşen döküyorum artık. şimdi soracaksınız haliyle "okulu bıraksan hangi bölüm için hazırlanacaksın" diye yine aynı bölüm ya da yakın bir bölüm mesela ekonometri olmaz ama iktisat olur. he, açıkcası bu bölümleri de ne kadar istiyorum bilemiyorum sözlük.bir de tekrar hazırlanıp istediğini yapamamak da var onu da düşünmüyor değilim... bu psikolojiyle kaydımı dondurup tekrar hazırlandığımda ne kadar başarılı olabileceğim onu da bilmiyorum. ama olaya dışarında bakan kişilerin fikirlerine ihtiyacım olduğu kesin..

yıllar sonra gelen edit: arkadaşlar, dokuz eylül ü bıraktım, dershaneye kayıt olup tekrar sınava hazırlandım. bu süreçte psikolojik yardım aldım ki çok faydasını gördüm. şu an istanbul üniversitesinde ekonometri bölümü 2.sınıfı bitirmek üzereyim. şimdilerde anlıyorum ki istanbul dan sonra hangi şehir olursa olsun, izmir bile, olamayabiliyormuş. bugüne kadar bu kararımdan hiç pişman olmadım. yine olsa yine sınava hazırlanırdım. bu edit, hayallerinin peşinden gitmek isteyip de cesaretini toplayamayan arkadaşlara gelsin:)


 
bence ilk senense biraz bekle, karar vermekte acele etme.. seneye kadar da ısınamazsan bırakırsın. bence kaydını dondurma işlerine falan girişme. işi sağlama alma yani. o işin ciddiyetini azaltıyor. o zaman da tam olarak istediğini elde edemeyebiliyosun. ben 1.sınıfta bırakıp tekrar hazırlandım. evet çok iyi bir bölüm olmadı ama istediğim yere geldim ve bu kararımdan çok memnunum. öncelikle kendine güven. ve sağlam adımlarla ve kesin kararlarla ilerle. önünde hiçbir engel kalmaz çünkü o zaman..


  • turuncu ornitorenk  (17.04.12 00:09:22) 
Yapma.Zor.Bunaltıcı.Ben şuan bu süreçreyim.Bıraktım ve hazırlanmaktayım.Ama inanki deymez.Oku bitir ama sakın tekrardan hazırlanma hayallerine kapılma.Bir hedefte yoksa hiç yapma.Üniversitelisin gez eğlen zıpla hopla ama yapma abi düşündüğünü yapma.Zamanla okulunu sevceksin arkadaşların olacak.Sevgilin olacak.Ayrıca Buca'ya bok atmayın doğma büyüme bucalıyım :D


  • soljenitsin  (17.04.12 00:18:45) 
hocam ben atılım'da okuyordum. ılk yıl gıttım. nefret ettım. ıste ortamı olsun okul olsun. 1 yıl boyunca sıkayet edıp durdum. derslerımde kotuydu. bırakıyorum ben dedım 2 yıllık burslu kazandım gıttım 4 yıllık atılımı bıraktım burslu kazanınca. dondum dolastım sımdı 4 yıllıga tamamlıyorum. su an atılımı bırakmasaydım bu yıl mezun oluyordum. ama bıraktıgım ıcın 27yasında mezun olucam. ve o kadar koyuyorkı bu durum. atılımı bıraktıgımda mutluydum oh be kurtuldum dedım. ama sunu anladım gotun sıkıstıgı anlarda kacmak yerıne sabretceksın kardes. bn sıkıntıdan kafayı yıyordum ama sımdı dıyorum keske bırakmasaydım. yılların gıder. ozaman kafanı duvarlara vurursun. ıyı dusun yasın kac bu arada merak ettım. sınava ılk gırsınde kazandıysan okulu 92lısın sanırım. bu yaslarda beklentı ıcerısındesın unıden ama umdugunu bulamayınca kacası gelır ınsanın. ama kacma kardesım zamanla hersey ıyı oluyor. dıyeceım o kı sabret ve okulunu bıtır.


  • slash01  (17.04.12 01:04:07) 
bölüm derslerini görmeden karar vermem doğru olmaz tabi ki ; ama ben asıl şunu düşünüyorum ya bölüme geçtiğimde de izmir e alışamazsam bu sefer fazladan bir sene daha kaybedeceğim. aslında hayalimde istanbul da okumak vardı. marmara da aynı bölüm 0.115 puanla kaçtı. bir de olayın şu boyutu var tabi: ben lise 4 e kadar hiçbir şekilde üniversiteyi kazanabileceğime inanmıyordum. bu güvensizlilk içinde benim istanbul da bir devlet üniversitesi kazanmam "hayal bile edemeyeceğim" birşeydi. bir nevi hayal ve hayal olarak kalmaya devam edecek mi bilmiyorum şu an. eğer tekrar sınava hazırlanırsam ve istanbul u, bir aksilik olmazsa, kazanırsam hayal bile edemediğim şeyi gerçekleştirmiş olacağım ve bu bence benim özgüvenimi de çok etkileyecek. ama şöyle de bir durum var onu da göz ardı etmemek lazım. küçüklükten beri pısırık yetiştirildim. sürekli yapma etme ayıp dendi. he, ailem baskıcı bir aile değil ama şehir dışında okumak kendi ayaklarım üzerinde durmak adına çok büyük bir fırsat. ve tüm bunları düşünürken bir yandan da kararım ne olursa olsun "keşke" demekten korkuyorum


  • lorenz egrisi  (17.04.12 01:18:01) 
ben şartları iyi biliyorum,acıma bırak git derim. deü maliyeyi kazandığımda "oh izmir" diye koşarak gitmiştim bucaya gelince çok zoruma gitti.zincirleme olarak her şeyden soğuyor insan.bence bırakmayıp pişman olacağına,bırak da kazanamazsan kendim kaşındım dersin.


  • adrianapole  (17.04.12 01:27:47) 
bu arada 93 doğumluyum. ilk senemde kazandım. bir de ben üniversite ortamının daha farklı olmasını bekliyordum açıkcası.
düz lise mezunuyum. düz lise ortamının ne kadar kötü olduğunu tahmin ediyorsunuzdur. "üniversitede bu ortam değişecek" gibi bir beklentim vardı. he, az da olsa, bence tabi kişiye göre değişir beklentim biraz yüksekti sanırım, bu beklenti hayal kırıklığına dönüştü. aynı sınıfta olmaktan utandığım insanlar var. ciddi ciddi utanıyorum. ve üniversite sınavına gereğinden fazla anlam mı yükledim acaba diye soruyorum böyle hayal kırıklığı yaşayınca...

  • lorenz egrisi  (17.04.12 01:28:01) 
valla hayat senın hayatın oturup ıyıce dusun ve krar ver umarım pısman olmazsın. bence kaydını aldırmadan sınava gır normal sekılde. ıllede hazırlanacam dıyorsan kesınlıkle okulu dondur. baktın kazanamadım kaybın 1 yıl olur. devam edersın ızmırde en mantıklısı bu gorunuyor senın durumun ıcın.


  • slash01  (17.04.12 01:29:10) 
bölüme geçip yatay geçiş dene bence. 9 eylül için nedense hep yazdıklarını söylüyorlar, hiç de üniversite havası yokmuş. bu yıl girersen- 2012 lys- 30 puan geriden geliceksin. öbür yıl girersen 2 yıl. sen seç.


  • even i say faith no more  (17.04.12 02:11:38) 
Benzer durumda olan bir birey olarak direkt özet geçeyim; hakikaten istiyorsan ve iyi-kötü imkânın varsa, yoksa da gtün yiyorsa bırakıp gir tekrar sınava.

Oydu buydu, öyle böyle diye çok kafanı ütülemeye gerek yok.
  • uyku inadim inat  (17.04.12 05:23:17) 
ben bornovada yaşıyorum ege'deyim, hazırlıktayken ben bile alışamamıştım izmire.
tekrar girip muğla üniversitesine gireyim falan diyodum şimdi gülüyorum bu halime. asddsasdf
gitme sakın,lisans'a geçince iyi oluyor her şey. hazırlık bildiğin dostlar alışverişte görsün olayı. ileride daha iyi bir arkadaş çevresi de seni bekliyor.
  • rudeboy  (17.04.12 09:39:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.