Giriş
(8)

bu durum iş hayatında normal mi sizce?

gereklimi
üni den mezun oldum. işe girdim yaklaşık 10 ay oldu. daha bırakın tam gün yarım gün izin almayı, işe en fazla yarım saat geç kaldığım oldu bir kaç sefer.normal mi bu?aslında izin almam gerekiyor. bazı işler birikti ama ben illa 1 senemi doldurup izin hakkımı kazandıktan sonra almayı düşünüyorum.ezik
üni den mezun oldum. işe girdim yaklaşık 10 ay oldu. daha bırakın tam gün yarım gün izin almayı, işe en fazla yarım saat geç kaldığım oldu bir kaç sefer.
normal mi bu?
aslında izin almam gerekiyor. bazı işler birikti ama ben illa 1 senemi doldurup izin hakkımı kazandıktan sonra almayı düşünüyorum.
ezik miyim la ben?
0
gereklimi
(16.04.12)
O senin sorumluluk anlayışınla ilgili. Herkes birbirini kullanmaya, kuyusunu kazmaya çalıştığındn böyle düşünceli davranışlar karşısında ezik, kullanılmış hissediyoruz kendimizi işte. Aslında olması gereken senin gibi insanlar ama iş hayatında herkes birbirinin omuzlarını ezmeye çalıştığından, çıkar savaşları olduğundan normal hissedemiyoruz. Kazık yedikçe bu iyi düşüncelerin yok olucak merak etme.
0
holly golightly
(16.04.12)
6.aydan sonra işverenin inisiyatifine bağlı olarak yıllık izninin yarısını alabilirsin. bununla birlikte iş kanununa göre toplamda 5 gün (resmi dairede işlemlerini halletmek vs..) iznin de var.. ve bunları kullanmak hakkın... eğer işin varsa kullanmamazlık etme bence
0
zartanyan
(16.04.12)
curve
(16.04.12)
her işe başlarken varsa eğer yazılı kuralları okuyun iyice. yoksa yazılı bir mail isteyin. sormanız gerekenler: yıllık izin/hastalık izni/mazaret izni hakkı kaç gün, ne zamandan itibaren kullanılıyor, işe giriş çıkış saatleri neler, uyulmaması durumunda ne oluyor, seyahat masraflarında neler kabul ediliyor, harcırah uygulaması var mı, fazla mesai/esnek zaman uygulaması nasıl işliyor, özel sağlık-emeklilik gibi uygulamalar bordroya nasıl katılıyor, iş için şahsa ait özel araba, cep telefonu vb kullanımında firmanın politikası nasıl işliyor. bu konularda haklarınızı kullanmazsanız kimse size niye kullanmıyorsunuz demez.
0
block
(16.04.12)
@ zartanyan
söylediğin izin hakları hangi maddelerde yazıyor, hayatımda böyle bir şey duymadım.
0
orada olmayan adam
(16.04.12)
tam patronların istediği çalışan tipi..

şu an çalıştığım yerde, birini işten çıkaracakları zaman önce yıllık izne gönderiyorlar izin parasını ödememek için.

yüklü tazminat alacak olan birini çıkaracakları zaman da istifa etmeye zorluyorlar.

fazla mesai ücreti almadığımız halde her cumartesi işe geliyoruz.

şimdi sen söyle kardeş, -olmasa da- özel işlerimden dolayı arada bir yarım gün izin almak bana hak mıdır değil midir?
0
make a wish
(16.04.12)
6 aydan sonra bir sonraki seneden alınmak kaydıyla izin kullandığımız doğru.
ama ne biliyim, çekiniyor muyum ne?
0
🌸gereklimi
(16.04.12)
@orada olmayan adam

aslında demek istediğim izin prosedürleriydi ama yanlış yazmışım. yine de kontrol ettim şöyle bir link var, yine tam düzenleme olmadığı için yoruma açık kullanılıyor. www.alomaliye.com
0
zartanyan
(17.04.12)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.