[]

İlginç bir ses sorunu

Dün gece güzel bir gazla sisteme format atıp win7 yi kurdum ve kurulum bittikten sonra mutlulukla yattım.
Aynı şekilde sabah heyecanla yeni format atılmış sistem kokusunu almak için masaüstümü açtığımda,açılış sesini duymadım.Ve yaklaşık 4 saatlik bir uğraşının ardından ses donanımını kuramadım.
Şöyle ki bilgisayar p4 3.2ghz asus anakartlı 5-6 senelik yadigar.Ama bu win 7 yi kurduğumda çok hızlı geldi gözüme.Ses gelmemesi ile bu hız arasında bir seçim yapmak durumunda kaldım.
Asus un sitesinde p5l-mx intel945 chipsetin win7 için olan bir versiyonu olmaması..umutlarımı yitiren son damla oldu.
Amma velakin en gıcık olduğum durum ise win7 nin "süper sorunsuz çalışırım ehehe" modunda takılıyor olmasıydı.Hiç bir ses-donanım aygıtında sorun görmüyor,bütün realtek yazılımlarımı ise güvensiz deyip geri çeviyordu.Tüm güvenlik duvarlarını kapatıp kaleyi içten fethetmeyi denesemde benimle kafa tutmaya devam ediyordu.Eski cd caselerini araştırıp evi darmadığın ettikten sonra asus un orjinal anakart cd sini bile buldum fakat gururlu win7 bunu da kabul etmedi.
Size sorum ise bu lanet olası gururlu win7 den ses almayı becerebilen aynı koşullarda birisi varmıdır? Veyahut nasıl bir yol izlenmelidir?

 
asus un sitesinde dahi win7 için yok efendiler...şuan tekrar format atmaktayım.yenik düştüm ama orjinal win7 cd sini kırarak bir nebze olsun rahatladım.


  • seindfeld  (16.04.12 15:18:35) 
win7 için driver olması gerekmiyor zaten.

sen driveri bul ya da otomatik arat yüklesin o, öyle şey olur mu yaw.

unknown device identifier diye de bi program var onu da deniyebilirsin.
  • saiko  (16.04.12 16:11:48) 
Neyse xp ile arkadaşlığımız tekrardan başladı.birde kurulumu 45 dakika sürmese ve teker teker sürücüleri yüklemek zorunda olmasaydım iyiydi de sonunda sesime kavuştum o da yeter bana


  • seindfeld  (16.04.12 18:16:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.