[]

kedicik ve ben

sabahtan beri duyduğum "miyavv" sesini takip ederek 2 saatlik arama sonucunda ulaştım yanda fotoğrafı olan kediciğe. bir karton kutunun içine koymuş gitmişler. kucağıma aldım bir daha da bırakamadım. eve geldiğimizden beri uyuyor. çok az süt içti. daha önce hayvan beslemekle ilgili hiç tecrübem yok. bir hayvanla birlikte yaşamayıda düşünmemiştim hiç. ama bu halde sokağa bırakamam. yarın veterinere görüreceğim. yarına kadar ne yapıyım? sütle doyuyor mudur? yemekte versem mi? hazır mama mı alsam yoksa? veteriner nerede var? ücretsiz bakan yerler var mı? ya da daha uygun fiyata? ya da bir yere mi veriyim kediciği? gerçi nereye verilir ki? bi el atın yaa? o bana bakıyor ben ona bakıyorum. o uyuyor ben napıcam diye düşünüyorum. öyle işte :/

ekleme: bir tane daha fotoğraf :) çok tatlı ki


 
çok küçük bir kedi değil. (yani 1-1,5 aylık sanki)
yarı yarıya sulandırılmış süt verin. tek başına süt vermeyin ishal olur. içine biraz ekmek içi karıştırabilirsiniz. ama muhtemelen pek yemeyecektir. yarına kadar bu zerzevat onu tok tutmaya yeter. sıkıntınız olursa geec 2'ye kadar 533-252 21 12 nolu telefondan bana ulaşabilirsiniz.
bunun dışında sağlıklı görünüyor. özel olarak yapmanız gerekn bir şey yok.
kediler en az 15 yıl yaşar. eğer 15 yıl bakabilirim evlenince çccuk olunca atmam falan diyorsanız siz bakın. kedi bakımı köpekten kolaydır.... devamı geliyor (merak etmişsinizdir şimdi)
  • ben smyrna  (15.04.12 19:26:17) 
kedi şu yaşı ile bile rahatlıkla mama, su ve kum ile tüm gün evde yalnız bırakılabilir. zaten bol miktarda uyur kediler.
yatağınıza falan almaktna rahatsız olacaksanız kediyi şimdiden yatağınıza, koltuklarınıza falan çıkarmayın. ama buna rağmen bir köpek gibi söz dinlemez ve yine de çıkar ne yaparsanız yapın. o nedenle yaağınızda yastığınızda rahatsız olacaksanız da şimdiden sahiplendirin. buradan da sahiplendirebilirsiniz. bir kaç fotoğraf ve iletişim bilgilerinizi koyun. şehir yazın tabi.

  • ben smyrna  (15.04.12 19:28:13) 
çevrenizde veteriner bulursanız onlar da sahiplendiriyor olabilir.


  • ben smyrna  (15.04.12 19:29:16) 
kedide yara falan yoksa yarına kadar yapacağın önemli bir şey yok zaten. sütle iadere eder, istersen sütün içne birazcık ekmek doğra. şimdi sen verdiğin her şeyi silip süpürmesini bekliyorsun ama öyle değil, daha yavru o:) sana tavsiyem beslemeye niyetliysen mama alman iyi olur. zira mama hem tok tutuyor, hemde yararlı. ayrıca beslemeye niyetliysen bir an önce kedi kumu al ve tuvalet alışkanlığı kazansın. veterinerler hakkında bi bilgim yok, 80 tane hayvan besledim 1 defa veterinerden içeri girmedim. ama götür bi baksınlar, besleyeceksen aşı falan vurdur. önce bi araştır ama ücretsiz vurulan yer var mı diye. belki belediyenin veterineri ücretsiz bakıyor olabilir, bi sor soruştur bakalım.

kendinin adınada 'kınalı yapıncak' koy ve o koltuğun aynısından bendede var..

edit: veterinerler sahiplenmiyor tam tersine tamam biz onu sahiplendiririz diyerek alıyorlar ve verecek birisini bulamadıkları zaman hayvanı uyutuyorlar. gerçi adamlarda haklı hangi biriyle uğraşsınlar.
  • blackmail  (15.04.12 19:39:18 ~ 19:40:10) 
yumurtayı az değil normal, sert haşla. parçalaman zor olur. sert haşla. rendele, karıştır. istediği kısmını yesin. ama sulu süt ve ekmek yeter ona yarına kadar. bu arada yumurta yemeyebilir. o nedenle az bi kısmını rendele. yemezse çöpe gitmesin. siz yersiniz. ve ayrıca tabakta hepsi durursa kurur.


  • ben smyrna  (15.04.12 19:40:53) 
bence sahiplendirme, kedi çocuk gibidir eve neşe katar, bakımı çok zor da değil, ben smyrna daha iyi bilir ama sanırım kuru mama da yakında yemeye başlar, sütü saf verme sulandır ver yeter

kafasını ıslatmadan bedenini bir kere bebe şampuanıyla yıkarsan en azından yarına kadar kirinden arınır

veteriner zaten aşısını yapacak aşıları tamamlanana kadar yatağına vs almamakta fayda var

kullanmadığın bi battaniyeyi kare şeklinde büküp bir yere yatak yap zaten o anlar gider orda uyur hep :D
  • nolmus yani  (15.04.12 19:41:07) 
kediyi yıkayacaksan yarın öğlen saatlerinde yıka, yıkadıktan sonra güneş görsün.


  • blackmail  (15.04.12 19:44:21) 
her veteriner için aynı şeyi söylemek doğru değil. uyutanı da vardır satanı da (alan olursa) niye hep kötü örnekleri verirsiniz anlamıyorum.

80 tane hayvan besleyip veterinerin kapısından girmemiş olmak bence maharet değil bir hata. eğer veterinere gitmezseniz kediniz aşılanmaz. aşısı olmazsa sağlıklı olmaması bir yana, eğer birisi evinizde kedi beslediğinize dair şikayetçi olursa zabıta gelip kedinizin kimliğini/karnesini ister. ve siz de aşı yaptırmadığınız için karnesi olmadığından kedinizi zabıtaya kendi eliniz ile teslim etmek zorunda kalırsınız.

tabi dediğim gibi sizin ve kedinizin sağlığının korunmamış olması da önemli bir konu.

köpek beslerseniz ise kanlı ishal başta olmak üzere bir çok hastalık varken "heyt be hiç veterinere gitmedim" demek bence anlamsız.
doktor gibi bunun da iyisi kötüsü var pahalısı var ucuzu var. ben adana'da 2 vet ile çalışıyorum. biri 3 aşıya 50 tl alırken, diğeri bir aşıya 40, ucuz olan veteriner kist için tableti bana avuçla ve bedava verirken, diğer kazıkçı olan bir tane tablet için 20 tl isteyip size 10 tl deme yüzsüzlüğünü yapabiliyor. o nedenle bir çok masrafı olan bir konu olan hayvan sahiplenmein aslında en masrafsız kısmı olan aşıları yaptırmamak yerine yaptırın sizin de hayvanınızın da sağlığı yerinde olsun.
  • ben smyrna  (15.04.12 19:46:33) 
kediler yıkanmaz. hele ki yavru kediler hiç yıkanmaz. yoksa hasta olurlar aman dikkat. kendilerini yalayarak temizlerler. bebek de olsa içgüdüsü ile o bilir nasıl yapacağınız.

ancak iran kedisi gibi yalayarak kendini temizleyemeyen kediler arada bir yıkanır.

yalnız bu çok ama çok tatlıymış. uzun zamandır bu kadar tatlı bişi görmedim. vermeyin kimseye. sizin olsun :))
  • mea maxima culpa  (15.04.12 19:47:49) 
yine aynı konu açılacak ama kediyi YIK-KA-MA

zaten hayvancağız uyuyor. uyanınca kendini yalar güzelce. elleme.

suyunu eksik etme.

üstünde bir kalıntı (boya, zift, alçı vs olan) bir kedi dışında hiç bir kedi yıkanmaz.

buyrunuz bana inanmıyorsanız kedisi de olan bir veteriner yazısı:
www.eksisozluk.com
www.eksisozluk.com
www.eksisozluk.com
  • ben smyrna  (15.04.12 19:52:09) 
@ben smyrna

bende bu yargısız infazlarınızı anlamıyorum. ben marefet diye söylemedim. o bölgedeki veterinerler daha çok büyük baş hayvanlarla alakadar oldukları için, benim kedime, köpeğime, balığıma bakmaya zahmet dahi etmediler. çünkü onlar çiftliklerden paranın anasını ağlatıyorlar, benim vereceğim 40-50 lira için uğraşmak istemediler. bende kendi veterinerliğimi kendim yaptım ve şükür hiçbir sorun yaşamadım şu ana kadar.

ayrıca tabi kötü örnekleri vericez, vericez ki tedbirli olsun. ayaküstü hayvan uyutulursa daha mı iyi?
  • blackmail  (15.04.12 19:52:47 ~ 19:55:55) 
yargısız infaz değil. kıvırmayınız.

"veterinerler hakkında bi bilgim yok, 80 tane hayvan besledim 1 defa veterinerden içeri girmedim."

ben bu cümleyi "marifetmiş gibi" algılamaya devam ediyorum.
  • ben smyrna  (15.04.12 20:00:58) 
evet entrylerde zorunlu hallerde kedi nasıl yıkanır anlatmış arkadaş, ancak çok önemli bir noktayı unutmuş. "tırnaklarını kesmeden" sakın böyle bir işe kalkışmayın :P yoksa dünyanın kaç bucak olduğunu kanlı bir şekilde öğrenirsiniz.

kedi çok kirliyse kuru şampuanlar var. pudra gibi mis kokan şeyler. döküyor fırçalıyorsunuz. tertemiz yapıyorlar, yağları bile çıkartıyorlar.
  • mea maxima culpa  (15.04.12 20:02:25) 
ben sokaktan gelmiş diye yıka dediydim ama madem öyle diyosunuz yıkamasın :D

yoksa evet çok yanlış yıkamak, hem kendilerini temizleme alışkanlıklarını unutuyolar sık yıkanırlarsa hem de hastalanıyorlar
  • nolmus yani  (15.04.12 20:02:34) 
durum şu;
kedicik evin içinde dolaşıyor. bir leğene bahçeden kum koydum ve tuvalet için onu kullanıyor. ishal olmuş malesef :( çok akıllı bir kedicik sanki bu :) iki tane dişi var. sanırım ben bilgisizliğimden küçük sandım. 1,5 aylık gibi geliyor birşeyler okudukça. sokaktan gelmiş olmasına rağmen oldukça temiz. müdahalede bulunmamak en iyisi sanırım. hem dediğiniz gibi kendi kendini yalıyor zaten. su, ve su-süt karışımı verdim. yarın veterinete götüreceğim. dediğim gibi hiç bir kediyle ev arkadaşı olmayı düşünmemiştim. şaştım kaldım şimdi. ben tüm gün yokum. evde tek başına çok sıkılır sanki :/ bi de tüy dökülme muhabbeti var ya. o da karıştırıyor aklımı. bilemedim ki...

  • sheridans  (15.04.12 20:20:27) 
tekirlerin tüyü fazla dökülmez. hele de sık sık fırçalarsanız ve evi de aynı şekilde süpürürseniz çok rahatsız etmez. aşıları yapıldıktan sonra zaten o tüyleri yutsanız da ölmezsiniz :) hem madem bahçeniz var, biraz büyüyünce bahçede de besleyebilirsiniz, çok sıkıntı olmaz.

edit: kedi hakikaten çok güzelmiş :)
  • Demet  (15.04.12 20:28:00 ~ 20:32:34) 
@ben smyrna

dikkat ederseniz arkadaş sorusunda veterinerler hakkında bilgi almak istemiş, fiyat falan sormuş. bende cevabımı verdim ve bir bilgim olmadığı için bilmiyorum dedim. sadece belediye veterineri belki bedava ilgilenir dedim. bunun neresinden marefet anlamı çıkarttınız anlamak zor:) hem ben ruh hastası mıyım, ne diye burada küçükcük bi kedi üzerinden caka satayım..

@Sheridans ayrıca kedinin tırmaklarını falan sakın kesme, kaşınamaz hayvan sonra.
  • blackmail  (15.04.12 20:30:02) 
tüy dökme muhabbeti bu tür kediler için mevsimliktir ve ilaçla önlenebilir.


  • blackmail  (15.04.12 20:31:39) 
tüyleri o kadar fazla dökülmüyor benimki smokin tekir rahatsız edecek kadar dökülmüyor

bence atmayın çok eğleneceksiniz, yalnızlıktan fazla hoşlanmıyorlar gerçi ama oyuncaklarını ortalıkta bırakınca mamasını gitmeden taze koyunca kumunu vs sini hazırlayınca adapte oluyorlar

biz 7 aylıkken yanına arkadaş alalım demiştik yalnız kalmasın diye kıskançlık krizine girip yeni gelene saldırdı

olur da bakacaksanız ve yalnız kalmasını istemeyip bir tane daha arkadaş getirmek isterseniz şu an getirin onu yoksa ilerde zor alışıyorlar hatta yeni gelen kedi yüzünden depresyona bile girebiliyorlar

biliyorum bir kediye bakıp bakmamak arasında kalmışken 2'ye çıkardım sayıları ama inanın büyüttüğünüz kadar zor değil zaten çalışan biriyseniz masrafını kolayca karşılarsınız çok fazla birşeyleri yok
  • nolmus yani  (15.04.12 20:53:16) 
-tecrübeli olmadığınız için tırnaklarını daha ilk günden kesmeyin.
-ishal olmasının nedeni verdiğiniz süt olabilir. süt vermeyin. tavuk haşlayıp iyice parçalayıp verebilirsiniz. kediler çiğnemez. o yüzden boğazından geçebilecek kadar küçültürseniz sorunsuz yer. kedilerde laktoz intoleransı vardır. süt şekeri olan laktozu hazmedemedikleri için ishal olurlar.
-ev kedisi değilse bile temiz olması normal. sokak kedileri de sağlıklı ise toz dışında kiri pek olmaz (tabi bulunduğu mekana da bağlı)
-1-1,5 aylık görünüyor demiştim :)

3 tane kedim ve çokça hayvan sevgim var :)) istediğiniz zaman arayın. kadın erkek olmanız farketmez. sonradan asılmam. içiniz rahat olsun. kedicik de siz de sıkıntı çekmeyin. kontör falan yoksa mesajla numaranızı verin, ararım.
  • ben smyrna  (15.04.12 22:24:41 ~ 22:25:00) 
ay o kadar tatlı ki ver bana koynumda yatırayım onu. o kadar sevdim :)


  • mea maxima culpa  (15.04.12 22:35:13) 
Gördüğüm en güzel kedilerden biri <3
bakmak bile huzur verdi bana
umarım onu yalnız bırakmazsınız :(
  • dessy  (16.04.12 08:48:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.