[]

Ben bu kursu ne yapayım ?!?

Durumu kısaca anlatacağım. Sabırla okuyan herkese şimdiden teşekkürler.

Bir fırsat sitesinde gördüğüm Toefl kursu hakkında kurs merkezine gittim, görüştüm ve ücreti ödedim (Yani site bana sadece reklam aracı gibiydi.)
1 ay sonra başlayacak dedikleri kurs, tam 2 ay sonra başladı. Eğitim kalitesinden hiç bahsetmeyeyim bile, tam bir fiyasko. Neyse, sınıftaki 5 kişi bıraktı gitti, ben ısrarla devam ettim. Ama kursun müdürü sınıfta yalnızca benim olduğum için öğretmene özel ders ücreti ödediğini, zarar ettiğini, istersem üzerine para ekleyip, özel derse çevirebileceğimi, böylece istediğim saatte dersimi yapabileceğimi söyledi. Tabi ki kabul etmedim. Bunun üzerine bana ücretimi geri ödeyeceğini söyledi.
Tam 2 hafta sonra, bir telefon geldi ve kursa bir kişinin daha katıldığını ancak dersin haftasonu değil pazartesi akşamları olacağını söyledi. Ben ise pazartesi akşamları müsait olmadığım için katılamayacağımı, ücretimi geri istediğimi söyledim. Bunu onayladı ve ödemenin 15inde yapılacağını söyledi.
Dün (ayın 14ü) arayıp, ertesi gün ücreti almaya geleceğimi söyledim, ama lanet insan: 'biz size bir opsiyon sunduk ama siz kabul etmediniz. bu durumda ücreti ödeyemiyoruz.' dedi.
O kadar sinirliyim ki, bunları sürüm sürüm süründürmek istiyorum. Ne yapmalıyım sizce? Nasıl bir yasal yol izlemeliyim? Eğer ki o fırsat sitesi aracılığıyla alsaydım, direkt oraya şikayet edebilirdim, ama malesef öyle yapmadım. Her şeyden önce ben haklı mıyım?

 
Kurs konusunda herhangi bir sözleşmeniz var mı? Parayı elden mi? Kredi kartıyla mı ödediniz?


  • secretcode  (15.04.12 19:04:09) 
Sözleşme imzaladım. Ücreti elden ödedim, makbuzum var yalnızca.


  • violetsky  (15.04.12 19:06:46) 
paranın geri ödeneceği yazılı mı bildirildi sözlü mü? mail veya herhangi birşey var mı yani?


  • il padrino  (15.04.12 19:14:02) 
öğrencisin diye varsayarak şöyle diyebilirim, okulda hukuk fakültesi varsa oradaki hocalardan birine anlat bu durumu, hukuki işlemleri, sonuçları ne olurmuş iyice öğren. sonra çıkıp karşılarına eğer ücreti iade etmezseniz şöyle şöyle hukuki işlem başlatacağım, sonuçları sizin için şöyle olur, şeklinde ufaktan tehditvari konuşmalar yap. yüksek ihtimal işe yarar.


  • goldentitan  (15.04.12 19:15:01) 
@il padrino; sözlü bildirildi. Hem bana birebir söyledi, hem de telefondan.

@sivrisinek; sorun da orada. ben fırsat sitesinde gördüm ve kursa görüşmeye gittim. yani siteden hiç bir işlem yapmadım. dolayısıyla sitenin hiç bir ilişkisi yok bu işle.

@goldentitan, evet öğrenciyim, bu yolu denemeye çalışacağım ama önce tüketici haklarına bir gideyim diyorum.

Kesinlikle ücret için kendimi yırtmıyorum, bu iş inada bindi, o yüzden uğraşıyorum.
  • violetsky  (15.04.12 19:26:16 ~ 19:27:59) 
adını numarasını yaz bana kursun, bi de ben arayıp saydırayım istersen. hatta istersen ben avukat x, arkadaşıma böyle yapmışsınız falan bile diyebilirim. orospu çocukları... çok sinirleniyorum böyle şeye.

not: çok ciddiyim.
  • hope ender  (15.04.12 19:41:00 ~ 19:52:14) 
evet haklisin. kursun adini buraya yazip ifsa etmekle baslayabilirsin mesela


  • hurt  (15.04.12 19:54:51) 
@hope ender; desteğin için sağol, yasal işlem sonuç vermezse, benimle birlikte bunu yapmanı isteyeceğim. ben de ciddiyim :)

Kursun adı Time Dil Okulları. Yanından bile geçmeyin.
  • violetsky  (15.04.12 20:14:12) 
hacı her türlü ara hakkını sakın vazgeçme,
kursun adını afişe ettiğin iyi oldu.
enderle birlikte beni de yaz listeye,
kalabalık olalım
  • seyduna6687  (15.04.12 20:32:40) 
sözleşmendeki para iadesiyle ilgili şartları incelemen gerekir. tavsiyem bu tür işlemleri bağlayıcılığı olması açısından mail aracılığıyla yapın.


  • il padrino  (15.04.12 21:10:18) 
herhangi bir destek için varım, mesaj atman yeterli.


  • karpuzpeynirekmeksu  (15.04.12 22:51:10) 
@karpuzpeynirekmeksu, teşekkür ederim.
Destekleriniz için çok sağolun.
Önce kaymakamlığa gidip tüketici haklarına başvuracağım. Daha sonra ise hukukla uğraşan bir kişi ( belki bir hoca, belki bir arkadaşın arkadaşı, ...) bulup bu işi çözmeye çalışacağım.
Aklınıza herhangi bir çözüm önerisi gelirse mesaj kutum burada :)
Umarım bir gün 'hakkımı aldım!' diyerek bu duyuruyu canlandırırım, böylece başına bu tür şeyler gelenlere de örnek olur.
  • violetsky  (15.04.12 23:19:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.