[]

mekik çekmek

mekik çekmenin bele zarar vermesi sözkonusu mu? yoksa diğer hareketler gibi ısındıktan sonra ve makul sürede yapılırsa herhangi bir risk ihtiva etmiyor diyebilir miyiz?




 
want2die: açıkçası vücutçu ya da sporcu değilim. amacım göbeğimi eritmek. kaçla başlamamı önerirsin ve hangi oranda arttırmalıyım


  • on kaplan  (10.09.08 23:38:11) 
teşekkürler şekilde denicem yarından itibaren.


  • on kaplan  (11.09.08 00:02:31) 
eğerki baklavaları çıkarmak istiyorsan mekiğin pek bi faydasını göremezsin diyet yapman lazım çünkü yağ genelde çalışan kasların üzerinde de birikir

Göbeği eritmenin en güzel yolu fazla zorlamayan bi diyet ve ardından alttaki kasları sıkılaştırmak içinde mekik çok faydasını görürsün
  • Bravefart  (11.09.08 00:20:23) 
kesinlikle sabahleyin mekik çekmemelisin
özellikle de uyandım, hazır yatıyoken bi 20 patlatayım sakın deme, patlarsın.

  • desdinova  (11.09.08 00:55:59) 
simdi efendim aslinda ogrendigim kadariyla ve hocalarimizin (ki bunlar spor akademisinin hocalaridir) bilgilerine gore mekik cogu insana zararli olabiliyormus. mesela mekik cekerken ozellikle insanlar isteyerek ya da istemeyerek boyunlarini ve sirtlarini cok zorlar. o yuzden tam mekik yapmak yerine yarim mekik ( ki want2die da fotoyla gostermis) daha akillicadir.

bunun yaninda karin kaslarinizi calistirmak istiyorsaniz sadece mekikle yetinmeyin. karin kaslarini calistiracak ve evde cok rahat uygulanabilecek bir suru hareket vardir. bunu google da six pack ya da karin kasi diye ararsaniz bir suru sonuc ve alistirmalarla karsilasabilirsiniz.

mekigin ya da alistirmalarin sayisini belirlemek kolay. ilk baslarken her hareketi 10 kere yapmayla baslayin ve her hafta bunun ustune 3 ya da 5 koyun. bu evde yapacaginiz kisa antremani ilk once haftada uc kere, daha sonra dort ve ileride bes kereye kadar cikarabilirsiniz. yani anlayacaginiz piramit seklinde calisacaksiniz. her hafta gecen hafta yaptiginizin ustune biraz daha koyun.

isinmayi da evde rahat ortami yarattiginiz vakit duz kosu yaparak uygulayabilirsiniz.
  • hollandabocegiilesevismek  (11.09.08 01:20:47) 
abi sen mekik falan çek tabi de amaç karın bölgesindeki yağlarsa ilk tercihin sıkı bir diyet. hatta öyle bir diyet ki yağdır, biradır, şudur budur çıkartıcaksın hayatından. six pack denen nane çok nankördür. koşarsın mekik çekersin 6 ay uğraşır yaparsın 2 big king xxl'a bakar. 6 ayı atarsın çöpe.

ayrıca 2 3 ay koştuktan sonra azminde bir düşüş olmazsa sıvı lcarnitine kullan. evinin etrafında bir koşu parkuru veya tartan pist olmadığını var sayarsak, koşma olayını eğlenceli hale getirmek için her türk genci gibi haftada 1 - 2 akşam halı saha 2 - 3 akşam da evde twist shape türevi aletlere yönelebilirsin.

masa başı iş denen nane yüzünden bende de göbek oluşumu ivme kazanmıştı. bu şekilde geçtim önüne.
  • tai  (11.09.08 10:34:52) 
mekik yağ yakmaz. karın kaslarını sıkılaştırır görüntüyü toparlarsın sadece. karnındaki yağları mekikle yakmaya kalkarsan günde 1 milyon tane falan çekmen lazım. efektif değildir yani.
sen bunun yanına koşu ya da ağırlık çalışması falan ekle. ve tabi ki diyet. mekiği de yavaş ve bir tane daha çekemeyeceğin noktaya gelene kadar sürdür. ve set aralarında çok az dinlen.
ayrıca karın kaslarını asıl yoran yatıp kalkmak değil vücudunun üst tarafını öne doğru kıvırmaktır. yani yarım mekik. tam mekikte yoğunluk bacağa kayıyor. karın kasları da slow twitch kas tipi olduğundan izolasyon ister.
  • arnold schwarzeneger  (11.09.08 13:08:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.