[]

Evde mutlu olabilecek köpek türleri

Artık iyice tavana vurdu köpek besleme isteğim. Hayalimdeki hep Alman kurdurur ama böyle bir köpeği eve alıp da mutsuz etmek istemiyorum.

Apartmanda bir sıkıntı yok. Biliyorum, apartmanda yine de bir köpeğe bakmak çok mantıklı değil ama en azından daha evcimen bir köpek beslemek istiyorum. Aklımdaki tür Jack Russel aslında. Yaramazlığı vs. bunlar zaten tüm küçük köpek türlerinde standart gibi.

Ama sizin de fikirlerinizi almak istedim. Mesaili bir işe uyum sağlayabilecek (akşamları ilgi gösterebileceğim), ev içinde büyük problem çıkartmayacak ve en önemlisi ev ortamında kendisini rahatsız hissetmeyecek bir köpek istiyorum.

Ne olabilir sizce?

 
barinaklardaki engelli kopekler.


  • elxa  (15.04.12 17:05:13) 
Türkiyede çok az köpek cinsi mevcut. Küçük köpek cinslerinden ancak chihuahua, bazı teriyerleri bulabilirsin. Fakat teriyerlerin genel olarak bir havlama eğilimi var, yavruyken havlamaması için iyi eğitmen gerek.
Sana tavsiyem juen'den açıp köpek türlerini okuyup sana uygun olabilecekleri seçip, içlerinden türkiyede olanları araştırıp sahipleriyle görüşmen.
Ya da dedikleri gibi barınaklara bakabilirsin. Fakat barınaktan alınacak köpeğin de dezavantajları var. Bunları bilmek gerekiyor.

Bir diğer tavsiyem de çok araştırma yap. Beslenme seçeneklerini(kuru mama, barf vs.), istediğin ırkın genetik olarak yatkın olduğu hastalıkları, bunların belirtilerini,, tedavisini, tedavi ücretlerini, eğitimini, köpeklerin karakter çeşitlerini, nasıl karakter analizi yapıldığını, vs vs bir sürü şey oku.
Yurtdışındaki üreticilerin(breeder) bir çoğunun web sayfalarında tonla bilgi olur. AKC, FCI neymiş öğren. Seçtiğin ırkla ilgili yabancı derneklerin sitelerine gir. Sayfalarca bilgi oluyor. Ki bu bilgilerin çoğu başka köpeklere de uygulanabilir.
Çiğ etle beslemeyi mutlaka araştır. uygulamayacak olsan bile hiç değilse neyden vazgeçtiğini bilirsin. Türkiyede önyargılar yüzünden pek bilinmiyor olsa da yabancılarda çok uygulanıyor. Hatta bazı üreticiler yavruları çiğ etle beslenmesi şartıyla veriyorlar.

Jack russela gelirsek; juen'den alıntılanmış karakter tanımı:
Jack Russell Terrier hareketli ve yaşam dolu bir ırktır. Gözü pek ve kesinlikle korkusuzdur. Oyun oynamaya bayılır. Onu kızdırmayan ya da vurmayan çocuklarla arası iyidir. Çok zekidir; ancak inatçı ve başına buyruktur. Eğitimi güç olabilir. Jack Russell diğer köpeklere karşı saldırgan olabilir. Bu nedenle yavruyken çok iyi sosyalleştirilmelidir. Bazıları bu nedenle başka köpeklerce öldürülmüştür. Güçlü bir av güdüsüne sahiptir ve diğer küçük ev hayvanları ile güvenilmemelidir. Kovalamaya ve keşfetmeye bayılır. Tasmasız serbest bırakılmamalıdır. Jack Russell kazmayı ve havlamayı sever. Yeterince meşgul edilmezse huzursuzlanır ve eşyalara zarar verici olabilir.

juen juen diyosun ne bu juen dersen de;
www.juen.com.tr
  • goldentitan  (15.04.12 17:24:20) 
danualar çok sakin ve evcil. yerin varsa. hiç bi köpek sadece akşam ilgi gösterilerek bi hale yola gelmez, onu diyeyim. sabahları illa ki yürüteceksin.


  • kediebesi  (15.04.12 18:46:23) 
küçük köpek alma sen gelene kadar her şey bok olur. bence alman gereken yetişkin bir köpek ve ilgi göstermelisin mutlaka. zaman ayır. eğer ben yeteri kadar zaman ayıramam dersen 2 tane yetişkin al sen yokken zaman geçirirler onlar. ve bakımevinden almanı tavsiye ediyorum. para verme.


  • psychosocialll  (15.04.12 21:54:38) 
king charles <3


  • dessy  (16.04.12 08:50:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.