[]

İnternet üzerinden alışveriş sorunu ve mail order

selam duyuru sakinleri

internet üzerinden almak istediğim bir ürün var.siteye girip bütün bilgileri doğruluyorum.kartı internet üzerinden alışverişe açtırdım.akıllı smsten şifreyi giriyorum herşey tamam.son aşamaya gelince şu hatayı veriyor:

Pos işlemi başarısız oldu. Lütfen bilgilerinizi kontrol edip tekrar deneyiniz.
0229
RED-GECERSIZ ISLEM 0229100

bankayı arıyorum kartla ilgili sorun yok diyor.firmayı arıyorum ordaki eleman ben biraz önce kartla alışveriş yaptım hiçbir sorun çıkmadı diyor.10 kere denedim hep aynı sorun.en son firmanın personeli olmazsa mail order yaparak halledelim ben formu yollayayım dedi.fakat daha önce mail order yolunu denemedim güvenli midir bu? başka çare yok gibi duruyor bir türlü sorunu çözemedim.bu sorun neyle alakalı olabilir ve mail order yapmak sorun olur mu? şimdiden teşekkürler

 
mail order güvenli bir sistemdir. (Site güvenliyse tabi)
bir de bazen kartla alışveriş yaparken 3D Secure işlemi olmadan alışverişi yapamıyorsun. bundan da kaynaklanabilir.

  • sinematematikci  (15.04.12 13:07:51) 
site sonyasya.com sonynin bir bayiliği anladığım kadarıyla.daha önce bir alışverişim olmadı.mail order formu ve kimlik fotokopisi isteniyor.ne gibi bir sorun çıkabilir?

pos sorununa gelirsek hem 3d secure ile hemde 3d secure olmadan denedim ikisinde de pos işlemi başarısız oldu diyor.nasıl bir saçmalıktır anlayabilmiş değilim.

edit:bir sitede hata kodlarına göre açıklamalar var buna göre bana verilen hata şu

case "0229" : $msg="Geçersiz işlem. Yanlış kredi kartı numarası girdiniz veya Yapı Kredi Bankasına ait olmayan bir kart ile taksit talebinde bulundunuz."; break;


kredi kartı numaramı yanlış girmedim.sonuçta öyle olsa akıllı sms falan gelmezdi.siteden 6+4=10 taksit yapmaya çalışıyorum.hazirana erteleme falan var.acaba bunla ilgili bir sıkıntı mı oluyor?

ikinci edit:sorunu çözdüm meğer kart 6+4 taksit yapmıyormuş.6+3 yaptım oldu.:)
  • Wolfware  (15.04.12 13:11:00 ~ 13:18:37) 
aynı sitedeki şu ürünü almayı dene bakalım www.sonyasya.com eğer sorunsuz alabiliyorsan kartında sorun yok demektir. alışverişini iptal ettir.

ama sorun varsa bu sefer kartından kaynaklı bir durum olabilir. bir de nadir olarak tarayıcılar veya antivirüs programları da engel olabiliyor, onlara da bakarsın.

en olmadı, mail order ile ya da yakınsan adreslerinden doğrudan satın almayı dene derim. (adresleri: Ferit Selim Paşa Cad. No:17 Yayla Bahçelievler / İstanbul)

edit: test ürünleri stokta yok yazıyor. alınamıyor.
  • sinematematikci  (15.04.12 13:21:02 ~ 13:24:59) 
çok teşekkürler.sorun çok saçma bir sebepten kaynaklanıyormuş.ben 6+4 taksit yapmaya çalışıyordum birde 6+3 deneyeyim dedim oldu.kart heralde 10 taksite izin vermiyor.ama sonuç olarak aldım ürünü.


  • Wolfware  (15.04.12 13:28:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.