[]

bios ekranı

asus markalı bilgisayarımın bios ekranında mouse'u hareket ettiremiyorum ve dolayısıyla ayarlara giremiyorum. 12'den beri sırf şu sorun için uğraşıyorum ama çözümünü bulamadım google amca da senden başka kimse yaşamamış bu sorunu diyor :( son çare buraya yazıyorum umarım yardım eden çıkar..

p.s: mouse'da herhangi bir sorun yok, windows açıkken sorunsuz kullanıyorum ama bios'ta sağ altta hareketsiz duruyor.


 
bios ekranında ok tuşları ile işlem yapamıyor musunuz? Çoğu bios ekranında mouse zaten işlevsiz olduğu için soruyorum.

USB mouse kullanıyorsunuz muhtemelen ps2 mouse takarsanız muhtemelen çalışacaktır. PS2 mouse bulamam diyorsanız anakartın pilini çıkarıp bios'u standart'a getirerek deneyebilirsiniz. (pili çıkarıp 20 dakika civarı beklemeniz ya da pili çıkardıktan sonra pilin takıldığı yuvadaki + ve - uçları tornavida ile dikkatlice kısa devre yaptırmanız gerekir) Muhtemelen usb mouse'un çalışmasını engelleyen bios usb menüsünde bir parametre buan engel oluyordur.
  • carpenoctem  (15.04.12 03:54:02) 
şimdi ps2 mouse ile denedim o da çalışmadı malesef. klavyeyle bios içinden boot ayarlarına kısayol tuşu ile girebiliyorum ama ok tuşları çalışmıyor bu sefer de. yani benim format atmam için seçmem gereken o dvd rw yazısının üzerine bir türlü gelemiyorum :D


  • isimsiz uye  (15.04.12 04:18:06) 
Amaç sadece format atmak için boot seçeneğini değiştirmek ise F8 ile boot menüsüne girmeyi deneyebilirsiniz.


  • carpenoctem  (15.04.12 04:30:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.