[]

kitap aldım orjinal mi bilemedim

merhabalar,

dün gidip adam gibi bir kitapçıdan adam fawer ın olasılıksız adlı kitabını aldım.
daha önce 1. basımının 200. sayfasına kadar gelmiştim, amacım yeni kitapta da oradan devam etmekti.

fakat gelin görün ki benim daha önce okuduğum o güzel kaplı, hatta kitapların kapakları böyle içeri doğru kıvrılır ya, onlardan falan olan kitabımdan şimdi eser yok..

bu yeni aldığım (36. baskı) sanki tuğla gibi kalıptan çıkarılmış gibi. sayfalar daha kalitesiz, kesim kötü, bazı sayfalarda yazı az da olsa baskıdan dolayı kaymış yani bulanık. üzerinde o renk değiştiren etiketlerden de var, hatta satıcıya sordum orjinal mi bu diye, evet, bizde kopya yok dedi. gerçekten de kopya satılmayan bir yere benziyordu, 18 ytl de bayıldım.

elinde aynı kitaptan olan varsa ya da bunun illegal birşey olduğunu düşünen biri varsa bana yardımcı olabilir mi?

 
kitapçı adam gibi olsa bile bazen matbaalar adam gibi olmayabiliyor. buna bağlı bir durumda olabilir.
yalnız geçen gün o yazarın yeni kitabı olan empati'yi bir arkadaşım alacaktı ve kesinlikle korsan kitap satmayan bir kitapçıda üstüste dizili olan kitaplara yandan bakınca hepsinin kağıtlarının rengi, kalınlığı ve baskı kalitesi birbirinden farklıydı. dediğim gibi matbaa'dan kaynaklı bir durum bence.

  • urubitinga  (10.09.08 15:09:36) 
arka kapaginda kultur bakanliginin stickeri olmali.


  • kayranin kedisi  (10.09.08 15:21:00) 
evet kultur bakanlığının yanar dönerli bi stickeri var.


  • safepassage  (10.09.08 15:52:00) 
gerçi artık sticker da yapabiliyor adamlar. öyle bi noktadalar.
o adamları alıp, eldeki bilim adamlarını kobay olarak kullanarak bi laboratuar açsak, teknolojik olarak ne kadar ilerleyebiliriz acaba?
adamlar her şeyin gerçeğe en yakın kopyasını yapıyor yaw :)
  • oceano  (10.09.08 16:14:46) 
Hangi kitapci bu? Marka yapmis bir yer midir?

Soylendigi gibi baskidan baskiya fark olabiliyor. Illa hepsi ayni kalitede olacak diye bir sey yok. Yani cogu yayinevi buna dikkat eder ama, dikkat etmeyenler de olabiliyor. Ben de daha once boyle bir seyle karsilasmistim.
  • vita vinum est  (10.09.08 18:24:13) 
olasılıksız'ın 35.baskısı var bende. kayma yamulma bulanıklık yok. kitap ayracı da yok kapaktan. bence bunu zaten maliteyi azaltmak için kesmiş olabilirler. kapaklar kabarık, elinle sürtünce hafif jelatini hissediyorsun.
yalnız kayma varsa gerçekten sinir bozucu korsan olma ihtimali yüksek, çünkü korsanın tek farkı artık o. jelatin kabartma kapak baskı fln geçiyorlar.. belirgin bi şekilde yana kaymışsa sayfa değiştir derim. ya da şikayet...

  • only  (10.09.08 22:10:36) 
@vita vinum est valla tudem diye bi kitapçı böyle bi sürü dergi kitap fln satan bir yer. gebzede.


  • safepassage  (10.09.08 23:02:21) 
@only

kabartma baskı: var
sayfa baskı kayması: bazı sayfalarda o da belli belirsiz.

sanırım paranoya yapıyorum yok yere.
  • safepassage  (10.09.08 23:03:18) 
fisinle git degistir bence, o kadar para verip orijinal aliyorsun sonucta.


  • kayranin kedisi  (10.09.08 23:29:10) 
kitabın orijinaldir ama kitap eğpwey talep gördüğünden dolayı matbaaların çabucak basması ve piyasaya sürmesi çin baskı yapılıyor. tabii ki kullanılan kağıt ve baskı kaliteside bunu etkiliyor. Aldığınız $ekilde okumaya çalı$ın. zira aynı baskının tüm kitapları aynı kalitede olacaktır.

Ke$ke a.p.r.i.l. yayınlarının sahibi benimle bu kitabın gelecedğine yardımcı olmam gerektiği zaman iyi niyet gösterisi amaçlı hediye ettiği olasılıksız ilk basımını alsyamı$ım bak ihtiyacı olan çıktı ve ben o kitabı o zaman almamı$tım.

bu da böyle bir anımdır.
  • robinbook  (11.09.08 00:43:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.