[]

İlaç Mümessilleri?

Merhabalar,

2 ay içerisinde İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu oluyorum. kariyer.net tarzı sitelerde iş ilanlarına bakarken sıklıkla ilaç mümessili ilanlarıyla karşılaşıyorum. Bu ilanlar ve sektör hakkında birkaç sorum olacak.

1) Bu iş tam anlamıyla nedir?

2) Ortalama kazancı ne kadardır?

3) Yükselme şansı nedir ve nereye kadar yükselme şansı var?

4) Diğer sektörlerde hep tecrübeli eleman aranırken bu sektörde genelde tecrübesiz veya en fazla 2 yıl tecrübeli elemanlar aranıyor. Neden?

5) Son olarak da, 25 yaşındaki bir er kişisine böyle bir işi tavsiye eder misiniz?

 
sokakta gördüğün eczane eczane dolaşan tipler var ya onlar mümessil işte. sabahtan akşama kadar eczaneleri dolaşıp ilaçları pazarlamaya çalışacaksın. eskiden kapı kapı dolaşan pazarlamacılar vardı onlar gibi.
kazanç olarak sanırım prim yöntemiyle çalışıyor. ne kadar ilaç kaskallarsan o kadar para alırsın.

  • marty turco  (14.04.12 19:05:47) 
sağlık ocaklarına falan ellerinde bond çantayla giden kısa saçlı, düzgün tıraşlı, geneli siyah takım elbise giymiş, her adımda ayaklarındaki parlayan ayakkabılarla dikkat çekici sesler çıkaran adamlar. yaptıkları iş ilaç pazarlamak. zaten zor bir gündür, halsiz bir halde zorla ilçedeki sağlık ocağına gitmişsindir. senin gibidir herkes burada, bıkkın. çünkü oradakilerin hepsi hasta. tam sıra sana gelecek ve muayene oalcaksındır ki bu mümessil gelir girer içeri. doktorla oturur muhabbet eder, hocam bak bizim firma yeni bir ilaç çıkardı böyle daha iyi şöyle daha iyi derler. sen hastaymışın, acelen varmış zaten zor gelmişsin buraya.. kimin umurunda!

şık giyimli olmak, düzgün konuşabilmek falan şart bu meslekte. eğitime pek bakılmıyor bildiğim kadarıyla.

(bkz: #17850797)
(bkz: reprezant)
  • dahinnotha  (14.04.12 19:13:34) 
17 yaşındayım, babam 20 yıl kadar bu işi yaptı. bildiğim kadarıyla cevap vereyim.

1) belirtildiği gibi, eczane ve doktor gezerek ilaç pazarlama işi. babam daha çok doktorlarla uğraşıyordu. yani sistem sanırım "bak bizim baş ağrısı için bi ilacımız var, hasta gelirse ona bunu yaz" şeklinde işliyor.

2) şirkete göre değişir. ama borcumuzun olmadığı 8-9 yaş dönemimi net hatırlıyorum, bok gibi paramız vardı. araba şirketten, yemek kartı falan şirketten, şimdinin parasıyla da 3-4 bin lira gibi bir para kazandığını söylüyordu annem. 2-3 sene önce 1500 liraya çalışıyordu ama mesela.

3) bölge müdürlüğü var. onun da ötesi vardır ama.

4 ve 5 ile ilgili bir şey söyleyemem. ama oldukça serbest bir meslektir. kafana göre gezersin, gidersin falan. işin bellidir ve genelde kimse "ne yapıyon?" diye sormaz vakti gelmedikçe. yemeğini eve gelip yiyebilirsin. işe öğlen gidebilirsin(zaten genelde belli bir yere gitmiyorsun neticede).

ama tabii öğlen gidersen satışların düşeceği için yakın zamanda kovulursun.

***

kazanç sistemiyle de ilgili bildiğimi söyleyeyim... kotan oluyor. şu kadar ilaç satacaksın diye. ona yakın gezdiğin sürece maaşını alırsın, sıkıntı olmaz. sürekli altında kalırsan tehlikeli olabilir. çok üstüne çıkarsan, prim alırsın.
  • der meister  (14.04.12 19:14:40 ~ 19:16:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.