[]

Çamaşır Makinası Su alma Problemi

Şöyle izah ediyim, Yeni bir ç. makinası aldık arçelik 7104 sjs modelinde ve Çift su girişli.
Şimdi alet Anladığım kadarıyla 1. su girişinden su alıyor ama 2. su girişinden su alamıyor. Ya tazyiksiz yada nedenini anlayamadığım bi sorun. Ha sularımız normal musluktan tazyikli akıyo yani bi sorun yok şarıl şarıl akıyo, ama niye su alamıyo makina? Ve Deterjan gözlerinden biri olduğu gibi duruyor ellememiş makinaya.
Ekranda Musluk ibaresi (su alamıyorum merkez) yanıp sönüyo. Ve normalde 1 saatlik verilen yımamanın tam ortasında bu sorunla karşılaştık ve daha ilk yıkamada. İnanın sinirlerim alt üst oldu.
Diyorum ki acaba Tek su girişli bi makinamı alsak. Bu alet 2 su girişi oldumu tıkanıyo, en azından tek su girişi olursa hepsini 1 yerden alır, çalışır gider?
(Eski makinamızda da bu gözlerinden birinden deterjan alamama sorunu vardı...)
Bilen biri el atsın nolur.

 
hocam su hortumlarini bagladiginiz yer bu makinanin ventilleri. bir tane tekli (sicak icin), bir tane de uclu vardir(-soguk icin- on yikama, ana yikama ve yumusatici icin ayri olmak uzere) buyuk ihtimalle bu sicak ventili bozuk. yeni aldiginiz icin kurcalamayin diycem. birakin servis gelsin baksin. eger garanti kapsamindaysa ellesmeyin.

ya da sey yapabilirsiniz. iki su girisini de vanalari kapattiktan sonra sokun. makinenin uzerinde bu su girislerinin oldugu yerde filtre var birer tane. boyle minnak bi ucu vardir. penseyle cekin onu, bi temizleyin. kirec cozucuye yatirin biraz. vurun soyle tepetaklak cevirip. kum falan varsa tikamis olabilir.
  • osuruklu  (10.09.08 01:38:51) 
2 vana da açık mı ?


  • kimlanbu  (10.09.08 01:44:31) 
@osuruklu
Abiciğim, aradım servisi, dedim böyle böyle musluk amblemi ekranda yanıp sönüyo dedik;
-Makina ile alakası yok, bağladığınız musluklarda problem olabilir dediler. Ve arızaya almadılar.
Şimdi bi musluk tamircisi çağırdık. Bakalım inşallah bişiler olurda hallederiz.

Saolun ilginiz için
  • onyetele  (10.09.08 12:18:26) 
@kimlanbu

Abiciğim, 2 vanada açık fakat, servistekiler makinayı ilk aldığımızda musluklardan 1 tanesinden makinanın su alamadığını söyledi. Sonra işte hortumların yerlerini değiştirdiler kendi akıllarınca ve Suyun tazyikli olduğu zaman makinayı çalıştırmak gerektiğini söylediler. Ve ardından adamlar sanki hiç birşey olmamış gibi gittiler. Benim sinir olduğum şey şu, adamlar getiriyor kuruyor, yani bir yerde bir hatamı var, birşeymi var, ben bu makinayı bi çalışırıyım insanlar görsün baksın. Aman ya banane diyip çekip gidiyorlar. Ve yepyeni makina şu an çalışmıyor. Bu şimdi insanlıkmı? Yani bu adamların yaptığı nedir. Ha musluğun çalışmıyo banane ben kurar çeker giderim beni ilgilendirmez. Böyle bir zihniyet varmı ya?
  • onyetele  (10.09.08 12:23:07) 
yeniyse hiç elleşmeyin, hemen servisi çağırın. oracıkta tamir ederler valla.

ne demek arızaya almamak, manyakmı bunlar. açın küfredin gelsinler. iyice çivisi çıktı bu teknik servis olayının.
  • metox  (10.09.08 12:25:08 ~ 12:26:30) 
@metox

Muslukçu ile işimizide hallettikten sonra (ha musluğun tıkalı olduğu şeylerde vardı değiştirdik, tertemiz oldu) Makina yine aynı hatayı verdi. Yani sorun muslukta değil, Makinada. Bunun üzerine servisi aradık ve yarın geleceklerini teyit ettiler. Ya makinanın beyninde (ki yazın yine aynı modelden ürünün yarı fiyatına satılmasını görünce makinanın fabrikasyon hatası sonucu olduğundan dolayı o fiyata satıldığı ve hiçbir suretlede garantili bir cihaz olmayacağından ötürü vazgeçtiğimizden) bir problem var benim anlamadığım yada benim bilemediğim başka birşey.

Diyelimki, renkliler için 1 saat veriyor, sıkma yaptıktan sonra, 29 dakka kala makina Su alamıyor. Artık bilemiyorum neden. Su tazyikli, Makinanın aldığı Musluklar temiz ve tazyikli.
  • onyetele  (10.09.08 16:47:43) 
@divit
Yaw sorma, Gönül isterki Miele alalım, 1400 devirli, canavar gibi 20 sene gitsin, ama oda çok pahalı 3500 ytlden aşşağı değil hocam.

Ama arçelikte piyasada iyi bilinen bir makina diye aldık. Bi vestelden ne biliyim avrupadaki gibi kaliteli olmayan boschdan veya profilodan iyidir diye. Bizim eski makinada arçelik full automatic 2200 dü ve 16-17 sene götürdü yani.

Ya çıkıyo işte böyle bazen. Bakalım yarın servistekiler bi gelsin olmassa senin dediğin gibi yapıcaz.
  • onyetele  (10.09.08 23:13:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.