[]

Sokakta Kendini Savunma

Selam,
sokakta her gun bi kavga olay oluyor basima bisi gelecek diye korkuyorum. bunla ilgili gelelim sorulara (her seferinde 3 kisinin saldirdigi dusunuluyor):

1. bu savunma (kavga) sporlarindan (boks, karate, aikido...) sokak kavgasi icin en etkilisi hangisidir? ve bu ne kadar surede ogrenilir?

2. savunma silahlarindan (biber gazi, elektrosok..) en etkilisi hangisidir?

3. savunma silahi tasimak savunma sporu bilmeyi gereksiz kilar mi yoksa gene de bu sporlardan birini bilmem mi gerekir?

not: saldirganlar da savunan da erkek.

 
boks iidir rocky. ama en iyisi hızlı koşabilmek :)


  • aeroflot  (13.04.12 09:09:02) 
1- Savunma sporu ögren dedigin gibi boks karate savunma sporu kategorisinde degil. En güzeli wing chun.
2- elektrosokla öldürme riskin var kalbe yakın bölgelerde ve kullanımı pratik birşey degil. pil takılı gezmen senin için risk. polis çevirdiginde büyük ihtimal sorun olur. o yüzden pili takılı olmadan gezmen gerek o da işine yaramaz. en iyisi biber gazı.
3- sana saldıracak insan zaten saldırıdan bir haber bir kişilik olacagı için çok gerek yok. biraz kalıplıysan hertürlü aklarsın. gercegi o tipler kesici delici alet taşır ve öyle saldırır. ama basit bir kaç hareket ve biber gazı kendini korumana yeter.

tüm bunları yapmak yerine bol bol koş :) sorun oldugunda gözüne kestiriyorsan giriş allah ne verdiyse. baktın gözün kesmiyor kaç :) ciddiyim. Hem başın belaya girmez hemde risk almazsın.
  • Neden Jon Soylesene Neden  (13.04.12 09:53:02) 
1-savunma sporları arasında sokak kavgasına daha da yakın olanlar var, wing chun falan, bence onlar daha faydalı olabilir.

3- wing chun silah kullanmayı ve silaha karşı silahsız savunmayı da öğretiyor
  • dampire  (13.04.12 09:53:09) 
bana kalırsa öğrenilebilecek en iyi savunma sporu, heryerde işe yarayan silat. bunu kullanınca biber gazına falan da pek gerek kalmıyor. en iyi savunma silahı da beltrame marka criss bir stiletto olabilir, büyüklerinden olursa pek bir caydırıcılığı var.


  • ohtararan  (13.04.12 10:24:26 ~ 11:18:07) 
Elinde sopayla "hıss hıss" diye dolaşırsan kimse bulaşmaz.

Şaka bir yana
1- wing tsun'u bir savunma sanatı olarak değil saldırı sanatı olarak algılıyorum ben. max birkaç saniye içinde karşındakini hızlı, seri ve isabetli darbelerle etkisiz hale getirmek amaç.

2- biber gazı iyidir

3- savunma sporlarını bildiğin zaman emin ol ki olaylara olan tepkilerin de değişecek. bir savunma sanatını biliyor olarak biriyle karşılaştığında kendine olan güvenin mutlaka karşı taraf tarafından da algılanır. karşıdaki adamı eşşek sudan gelinceye kadar dövebiliyor olacağını bilmek farklı birşey.

en iyi kavga başlamadan bitendir derler

çok zorda kalmadıkça da bulaşmamak lazım kısaca.
  • sli  (13.04.12 11:27:59) 
national geographic te bununla ilgili bir dizi var. kendini savunma uzmanları sokakta gelebilecek saldırılara karşı teknikler gösteriyor. anladığım kadarıyla bir açık bulup soluk borusuna vurmak oldukça etkili.


  • r_u_h  (13.04.12 11:47:19) 
@r_u_h
o bahsettiğin vuruş ölümcül bir vuruş abi

  • sli  (13.04.12 12:26:11) 
allah ne verdiyse vurmayacaksın tabiki, iki parmağınla yumruk attığından daha hafif şekilde vurursan birkaç saniye kıvranır kaçacak zaman bulursun.. krav maga tekniğiydi sanırım. nat geo'daki dizide adam hayvan gibi vuruyo biraz çatlatıyo soluk borusunu. insan vücudu camdan değil abi iki vurmakla kolay kolay adam ölmez. sokakta saldıran adam çıtkırıldım olmaz.


  • r_u_h  (13.04.12 12:33:26) 
shinken ryu aikijutsu tavsiye ederim google'da aratırsan videolarına vs. ulaşabilirsin. hocası fırat erdem. ayrıca genel olarak sokakta kendinizi savunabilmeye yönelik (bıçak, silah vb.) eğitimler veriyorlar.


  • 9uncu nesilim ama para bende  (13.04.12 13:52:59 ~ 13:56:41) 
@r_u_h

abi tabii ki allah ne verdiyse vuracaksın ama ne bileyim adam yolda yürürken gelip sana omuz atsa filan da dönüp ayarsız vurursan o şekilde mapus köşelerinde sürünürsün valla burası türkiye. ne bileyim adam boğazına bıçak dayar, kafana silah dayar, tecavüze yeltenecektir filan eyvallah :)
  • sli  (13.04.12 14:08:32) 
işte öyle hassas bölgeler hayvan gibi vurmadan ama çokda yavaş olmadan, hem etkisiz hale getirip hem öldürmeyecek şekilde vurmak lazım. yolda omuz atan adamla öldürmeye yeltenen adam arasındaki farkı anlamayan insan kendini savunmayı öğrenmeden önce psikoloğa falan gitsin :)


  • r_u_h  (13.04.12 15:01:10) 
arkadaşım benim akrabam 7.dan kareteci avrupada serbest döğüyor, onun bana en önemli tavsiyesi sokakta eğer saldırılırsa çok hızlı koş ve uzaklaş çünki neyle karşılaşacağını bilemezsin bilmeyede kalkma hata edersin, atletizm sporu en ideali bırak seni yakalayamasınla fırtına gibi koş dayak yemekten beter edersin emin ol


  • sunset0771  (13.04.12 17:37:49) 
krav maga derim ben de, en etkilisi ve hasini bu sanirim. uzakdogu sporlarinin cogunun bir felsefesi oldugu icin uzmanlasmak zaman aliyor. yok sen bana uzak dogudan bir seyler oner dersen ju jutsu ( brazilian olan degil ama ) ve ninjutsu oneririm. karsindakiler neye ugradigini anlamadan isi halledrsin. tabi sokak kavgasinda neyle karsilasacagin belli olmaz, adam cikarir bicagi sokar b.k yoluna gidersin..


  • toshiro  (13.04.12 18:01:42) 
atalar nur icinde yatalar ne demis?

ite dalasmaktansa, caliyi dolasmak yegdir.

bonus:

www.haberler.com
  • compadrito  (14.04.12 07:46:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.