[]

internetin çekmeme sorunu

arkadaşlar, bizim evde smile adsl'in kampanya ile alınmış bir modemi var. fakat şöyle bir olay var ki arka odadan internete giremiyoruz. bağlanıyor fakat o kadar yavaş ki sürekli kopuyor. imkansız gibi internete girmek.
modemin yanındayken gayet iyi. 4mbps internet var ve neredeyse tamamı kullanılabiliyor. fakat çekmiyor.
yahu dünyanın en kötü modemi olsa bile 6-7 metreden çekmez mi? yazılımsal bir sorun olabilir mi ki?


 
sorun net sağlayıcısının tabanından da kaynaklanıyor olabilir. Geçici bir durum denebilir.


  • dedalus  (13.04.12 00:56:30) 
komşunuzun wifi'si engelliyor olabilir. bazen kablosuz yayınlar birbirlerini perdeler.


  • elalemin derdi  (13.04.12 00:57:12) 
geçici bir durum olması pek mümkün görünmüyor. çünkü ben eve geldiğimden beri -ki bu yaklaşık altı aya tekabül ediyor- aynı durum sözkonusu.
yani bu altı ayın hiçbir zamanında adam gibi çektiği görülmedi. bıktırdı bildiğin.

  • bohr atom modeli  (13.04.12 01:28:56) 
kanalları değiştir, şifrelemeyi değiştir, bilgisayarın sürücüsünü güncelle.

bunları bi dene bakalım.
  • saiko  (13.04.12 02:30:01) 
evinizin yakınında trafo, baz istasyonu, emniyet, itfaiye vb. kurumlar varmı ayrıca iki duvar geçerse sinyal düşer


  • sunset0771  (13.04.12 16:10:22) 
bilgisayarla ilgili sorun yok. aslına bakarsanız bağlandığı zaman mükemmel yazıyor bağlantı durumuna. fakat sürekli kopuyor. şimdi deniyorum dediğiniz şeyleri. evin yanında trafo falan yok. iki duvar mesafe de yok. çok ilginç ya.


  • bohr atom modeli  (13.04.12 18:51:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.