[]

gözlükten lense geçiş - tavsiye - lazer ameliyatı

sevgili lens kullanan arkadaşlar,

ben yaklaşık 10 yıldır bifiil gözlük taktım, takıyorum. Miyop ve astigmat bayağı yüksek.
Ciddi ciddi lazer ameliyatı olup miyoptan kurtulmayı düşünüyorum. Astigmatın çözümü olmadığından dolayı da gözlük yerine lens olsun istiyorum. Ama bir kaç sorum var.

Lazer ameliyatı olmak mantıklı mı ? Pahalı mıdır ? Riski var mıdır ?
Lens kullanmak mantıklı mı ?
Kullanırsam bakımı nasıldır, yani hiç kullanmamış biri işi 10 dakikada kapar mı ?
Gözlük için derecelerimi yazayım, anlamıyorum ne bunlar olduğu gibi yazıyorum.

Sağ göz için :
SPH -3.50
CYL -1.00
AXE 20

Sol göz için :
SPH -3.00
CYL -2.00
AXE 175
Bu değerler uzak,yakın ve daimi başlığı altındaki kısımlardan daimi de yazıyordu.

 
1- mantıklı, pahalı olup olmaması durumunuza göre değişir ama çok pahalı değil, riski fazla yok. ancak ameliyat olduktan sonra güneşe hassas oluyorsunuz, güneş gözlüğü takmak zorunda oluyor insan.
2- mantıklı. sürekli gözünde, gözlük gibi kirlenme, düşme, kırılma gibi dertleri yok.
3- sabah kalkınca takıyorsun, akşam yatmadan çıkartıyorsun. solüsyonu ve kutusu var, solüsyonu kutusuna döküp içine yerleştiriyorsun lensleri. her türlü kiri alır onlar. tuvalete düşse eğer iğrenmezsem takarım onları solüsyona koyduktan sonra. ayda bir yenisini takıyorsun lenslerin.
4- ilk bir hafta yarım saatte çıkartıp takarsın, sonraları birkaç saniyede halledersin.
  • fakyoras  (13.04.12 00:01:35) 
gözlük veya lensten zaten kurtulamayacağınız için çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok gereksiz bir operasyon. ve ayrıca maalesef ve maalesef çok basit iki dakikada diye insanlara gaz veriliyor. ancak sonradan memnun olmayanların sayısı en az olanlar kadar olduğunu çok az kişi bilişyor. gözlerde kuruluğa neden oluyor sürekli damla kullanıyorsunuz. bence gereksiz. astigmat ve miyop için olan lenslerden (toric) kullanın. ha sadece astigmata ha hem miyop hem astigmata takmışsınız. boş yere ameliyat olmayın. hatta ameliyat olmayın. hem operasyon bir risktir. hele iki göz için birden. ben olsam asla olmazdım.
(bkz: retina dekolmanı/@ben smyrna) bu entrylerin lazer operasyonu ile ilgisi yok.

  • ben smyrna  (13.04.12 00:19:36) 
lens güzeldir. ama paran varsa hiç düşünme lazer ol. valla benim param olsa dakika düşünmem. o kadar isterimki gözlüksüz olmayı:(


  • geberix  (13.04.12 00:34:27) 
benzer göz numaralarına sahibim. lens taktığımda özellikle karanlık mekanlarda net göremiyorum. lens alacaksanız öncelikle deneme lensi istemeniz iyi olur.


  • claeryn  (13.04.12 10:35:42) 
Ben de pek ameliyattan yana değilim ama miyopluktan kurtulup astigmat kalması sanki iyi gibi bilemedim, riskli olması (her operasyon risklidir, ben smyrna doğru diyor)
ek olarak miyav miyav'ın dediği de başıma gelebilir. yani lensi çıkaramamak. bir manyak arkadaşım 5 numara lensini çıkarıp takması 1 saniyeyi almıyor. onun gibi olabilir miyim şüpheliyim.

claeryn, karanlık mekan derken, mesela ben araba kullanıyorum sürekli olarak. haliyle gece de sürüyorum. sıkıntı yaratıyor mu sende gece.

dün reklamda bunu gördüm. kombi setini değil yani bu markanın astigmat için olan reklamını.
www.lensmarket.com

sabah da bir tanıdığım lazer ameliyatı için bir şeyler dedi. "riski yok denecek kadar az öncesinde sıkıntı idi şimdi çok güvenli ve kolay gibisinden."
Hem bunun astigmat numarama uygun olanı da var.
tabii doktora gidip ona da soracam, lens numarası ile gözlük numarası farklı imiş öyle duydum.
sizin önereceğiniz miyop + astigmat ya da sadece astigmat için lens var mı ?
  • baris daima  (13.04.12 11:12:11) 
lensi çıkarmak çok kolay. zor takan bile rahatlıkla çıkarabilir.


  • geberix  (13.04.12 11:33:22) 
Zaten lensten kurtulamayacaksanız hiç ameliyat olmayın derim. Miyobum -3.00 her iki göz de, az bir astigmat var. Gözlük ve lens ikilisiyle mutlu yaşıyorum. Her halukarda lens kullanmaya başlayın.


  • SiyamkedisiZorro  (13.04.12 11:49:18) 
ben gün ışığı haricinde zorlanıyordum net görmekte, ama çevremde başka kimseden böyle bir problem duymadım. o yüzden deneyerek doğru karar verebilirsiniz.


  • claeryn  (16.04.12 19:46:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.