[]

Barfiks Geleneği

Merhaba yenilmez Galya'nın sihirli iksire ihtiyaç duymayan kaslı insanları;
Her Türk erkeğinin, gördüğü her yatay boruya asılıp kendini indirip kaldırma denemelerinin yegane kaynağı barfiks ile imtihanımda sizlere danışmak istedim..
Vakti zamanında almıştım şu duvara sabitlenenlerden bir tane.. İyi güzel deniyordum günde 3-5 sefer.. Sonra bunun uç parçası falan kayboldu söktüm..
Geçen hafta dank etti kafama, "Spor yapmıyorum bari şunu tekrar monte etmeyi deniyim" diye.. Bir şekilde becerdim sabitledim duvara..
Kısaca durumum şöyle; avuç içi karşıya bakacak şekilde, eller arasında 25-30 cm boşluk kalacak şekilde 3, max 5 tane yapabiliyorum.. 10 dakika sonra avuç içleri bana dönük bi de 5-6 tane yapıyorum.. 6. çok zorluyor..
Barfiksin oradna geçerkende olduğunca tekrar yapıyorum birer ikişer..

Kolları ve göğsü hiç değilse biraz adam edecek hale getirmek için nasıl devam edeyim sizce?

Bu arada boy 1.90 kilo 79..


Saygılar, sevgiler..

 
son üç aydır barfiks + şınav + mekik + dips hariç hiçbir egzersiz ağırlık vs kullanmadım yapmadım koşmam yemekten kısmadım yatış uyanış genel hayatım düzensizdir ancak şu 4 hareket şu an belirgin üst göüş kısmen abdominal adonis kanat ve pazu kastı. omuz-triceps ve iç göğüse yüklenmek için çeşitli varyasyonlar arıyorum.

tüm bunları neden dedim çünkü barfiks sadece asılıp kendini çekme işlemi değildir. şu an benim bildiğim 16 farklı tipi var. bunların bir kısmı göğüs yüklenir kimisi kanat kimisi omuz. google ve youtube'dan özellikle youtubedan bir sürü yeni şey öğrenebilirsiniz.

around the world - www.youtube.com versiyonunu yapın. hatta bunu yaparken yukarı çıkınca sağdan çıkıp yatayda hareket edip soldan inmeyin. o seviyedeyken bar göğüsün biraz üzerindeyken sağa ve sola gidin hatta hızlanın. uç noktalara kadar zorlayın. üst göğüsü hem şişirecek hem de hızla kasacaktır. ancak kalıcı hale getirmesi için daha yavaş ve daha sert bir şey gerekebilir. ki bu konuda şınav varyasyonlarına bakın. orda göreceğiniz üzere bir sürü değişik form ile - explosive - spartan vs vs . her bel üstü kas grubuna hitap eden versiyonlar vardır.
www.youtube.com - linkte psuedo push up var. normal push up gibi ama eller göğüsün azıcık gerisinde ve çok açık değil. bel genişliğinden azıcık daha geniş. o durumda şınav çekin hatta plyometric gibi aşağıda iken kas kasılıyken içinizden 10'a kadar sayın o da üst göğüs çalıştırır.


şimdilik sorudaki göğüse cevap verdim. normal şınav ve pull up kolları bir süre için kasacaktır ama göğüsü de şimdilik nöyle çalışın. daha yazmadım çünkü 5-6 barfiks için daha fazlası biraz garip kaçabilir. ama calisthenic workout olayına kafayı takmış ve bir haftadır planching egzersizlerine kafayı takmış biri olarak yardımcı olabilirim ilerleyen safhalarda.
  • portmanto  (12.04.12 22:38:42) 
Nacizane bir kac bilgi vereyim barfiks hakkında:

Ellerin ici karşıya bakar sekilde geniş tutus göğse dogru cekis: on kol üst kısmı ve sırtının üst kısmını şekillendirir.

Ellerin ici karşıya bakar sekilde geniş tutus enseye: omuzlara yakın sırt kasları

Eller içeriye dönük sekilde dar tutus: on kol, bicepsler ve sırt kaslarının bel bölgesine yakın olan kısmı. (tam olarak üst sırt kasları değil yani.)

Eğer barda sadece kol çalışmak istiyorsan eller içeri dönük dar tutusla bara asıl ama kendini oldukça yavaş bırak aşağıya. Her seferinde 4-5 tekrar yeterli.

Kolay gelsin.
  • gunlerin kopegi  (12.04.12 22:39:21) 
Hepinize teşekkürler, ayrı ayrı tavsiyelerinizi inceliyorum şimdi..
Youtube'daki videolar da iyi iş görecek gibi..

Kendimi fazla zorlamamam da gerekiyor.. Belimde 6 parça titanyum protez var.. Bu nedenle olabilecek en kolay hareketleri deniyorum..
  • quaker  (12.04.12 23:09:31 ~ 23:13:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.