[]

İşportada biber gazı satan adam. Normal mi la bu şimdi?

Bugün belki görmüşsünüzdür, Avcılar metrobüs turnikelerinde adamın teki "Kendinizi koruyun" mottosu ile gayet elindeki şişeleri göstermek suretiyle biber gazı satıyordu. Hani polisin öğretmene öğrenciye sıktığı gaz var ya, aynısının daha küçük şişede olanı.

Gittim polise ihbarda bulundum. "Haberimiz var, ekibi hemen gönderiyoruz" dediler. Bir memur telsizle muhtemelen civardaki başka bir memura durumu iletti. İyi günler dileyip eve gittim.

1 saat önce durumu babama anlattım. O da görmüş o adamı, saat 20:00 gibi. Ben polise 16:00 gibi ihbarda bulunmuştum.

Yani birden çok ihbarı yapılmış olmasına rağmen adam hala alelade biber gazı satıyor. Polis müdahale etmiyor ya da daha kötüsü edemiyor.

Ben bu durumdan aşırı rahatsızım. Biri gitse o adamdan gazı alsa ve ufak bir tartışmada ya da sırf canı istediği için millete sıksa iyi mi olacak? Bu mudur yani?

Çok sinirlendim. Odunla adam dövesim var.

 
yanılmıyorsam süpermarketlerde falan da satılıyor biber gazları.


  • psikolog sulugoz  (12.04.12 21:24:00) 
çok sinirlen de yani ona varana kadar adam gider testere alır kız arkadaşını doğrar. kaldırım söker adamın kafasına atar, çekiçle suratına vurur, <<<odunla adam döver>>>.

oluyor yani bunlar. biber gazı yine en masumu.
  • truvaiti  (12.04.12 21:26:17 ~ 21:26:32) 
adamlar yolda ok ve yay satıyor, gidip birini şişlese nolacak o okla?


  • bonjurkes  (12.04.12 21:27:53) 
Biber gazı satılması gayet normal birşey. Olay öyle bir yerde egitimsiz birinin satmasıysa senin için bilemem. Karşı tarafa zarar vermek sadece biber gazıyla olmuyor sonuçta. Yapacak insan gider en kötü bir bıçak satın alır yapar. Ozaman bütün kesici ve delici aletlerin satışını kontrol altına almaları gerekiyor. Tamamen kişi ve karakterle alakalı bir durum oldugunu düşünüyorum. Bir dönemde yüze tuzruhu dökmek modaydı falan...


  • Neden Jon Soylesene Neden  (12.04.12 21:28:56) 
biber gazı satılıyor normal fakat satan insan para uğruna sattığı için 12 yaşındaki çocuğa bile verebilir.o yönden haklısın sakat iş.en azından denetlenmeli.çok iyi hatırlıyorum ben okuldayken bi arkadaş getirmiş sınıfta sıkmıştı.cahillik tabi.


  • michael jackson  (12.04.12 21:36:19) 
Doğru diyorsunuz, sadece biber gazı değil; birçok tahrip edici silahı çok kolay bulmak mümkün. Belki adamın evden getireceği bıçak engellenemez ya da kolay kolay denetlenemez ama hiçbir gerekçesi olmadığı halde, silah kullanma ehliyeti ve bilinci olmayan, bu tür şeyleri kullanmanın bir güç göstergesi olduğunu zanneden ve bu sahip olduğu gücü göstermekten çekinmeyecek birçok "cengaver" var bu ülkede. Benim korktuğum, çekindiğim bu işi profesyonel olarak yapan adamın biber gazı ve türevi şeyleri taşıması değil, bu tür cengaverlerin taşıyacak olması. O işportacının satarken ehliyet ya da gerekçe istediğini hiç sanmıyorum.

Gerçekten tesadüfen yaşadığımızı düşünmeye başladım artık.
  • gyroscope  (12.04.12 21:43:45) 
Süper uyuz oluyorum kendine halk kahramanı misyonu yükleyip saçmasapan yere elalemi polise şikayet edenlere, o biber gazı hatta cop, muşta, çelik sopa, envai çeşit çakı çoğu yerde halka açık satılıyor git hepsini teker teker polise ihbar et, yanında odunla.


  • chasingthedragon  (12.04.12 22:22:49) 
bir çok şehirde seyyarı boşverin ruhsatlı dükkanla bıçak satılır. satır bıçak vs vs vs. paranoyak olmayın.


  • ben smyrna  (12.04.12 22:39:43) 
evet, maalesef bu gazlar türkiye'de ve bazı ülkelerde serbestçe satılıyor.


  • 386 dx  (13.04.12 06:16:12 ~ 06:18:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.