[]

128 kbps olan mp3u 192 kbpsye donusturmek

Şimdi boyle bir başlık var arkadaşla kavga edip duruyoruz tamamen 128kbps üzerin mp3lerin ses kalitesinde hiçbir artış olmadıgına dair kaynagı da bu başlık. Benim anladıgım kadarı ile bu başlıkta 128 i 192 yapmak boş bir iş diyor yani orjinal mp3 ripler 256, 192 ne ise yaparsak daha iyi ses alırız. yok alamıyosak bi ac3 tür dts dir neden var.




 
evet arkadasın haklı 128 i 192 ye genısletirsen kaybolan sesler geri gelmıyor onun yerıne nefis bi dip gurultusu gleiyor. rip ederken flac tercih etmek en guzeli.


  • bryan fury  (09.09.08 21:01:59) 
  • crown  (09.09.08 21:50:31) 
ac3 -dts vs baştan o şekilde analogdan dijitale çevrildiği için kaliteli.


  • darknum  (09.09.08 23:45:38) 
bence sen anlatamıyorsun. :)
"128 i 192 cevirmenin gereksiz oldugu o şekile kalitenin artacagını biliyorum."

bu ne demek ki şimdi? 128kbps de riplenmiş bir mp3 ü uncompress edip, 192 ye çevirirsen sonunda elinde en baştaki 128'likten DAHA KÖTÜ bir medya kalır. 2*2=4

"Benim anladıgım kadarı ile bu başlıkta 128 i 192 yapmak boş bir iş diyor yani orjinal mp3 ripler 256, 192 ne ise yaparsak daha iyi ses alırız. "

Bu cümleyi anlayamıyorum.

"yok alamıyosak bi ac3 tür dts dir neden var."

Bunun da konu ile bağlantısını anlayamıyorum. Bu bahsettiklerin mp3'ten apayrı sıkıştırma algoritmaları içeriyor, bitrateleri karşılaştırılabilir bilr değil, bambaşkalar yani.

"analog kayıttan riplerken bir 256 riplendi bir de 128 bunların ikisi aynı şey mi yani ? sadece kapladıgı yer mi farklı ses kalitesinde bir şey yok. "

analog kayıttan ripleme diye bir şey yok. Bu işlemler sadece ama sadece dijital veri üzerinde yapılabilir. analog kayıdı bilgisayarına aldığın zaman dijitale çevirmiş oluyorsun zaten. ve o ikisi tabii ki aynı şey değil. Bilgisayarına ilk aldığın kayıt "kaynak" yani "sıkıştırılmamış", yani bütün veri onun içinde. Bunu 256kbps olarak mp3 yaparsan kayıplı olarak sıkıştırmış olursun. eğer aynı kaynağı 128kbps de sıkıştırırsan DAHA FAZLA kayıplı oalrak sıkıştırmış olursun(daha fazla kayıp = daa kötü ses). Sıkıştırılmış bir dosyayı açıp tekrar sıkıştırırsan DUBLE KAYIP elde etmiş olursun(çünkü kaynak oalrak en baştaki kaynağı değil, sıkıştırılmış ve kayba uğramış sinyali kullanmış olursun, kayıplı veriyi tekrar kayıplı olarak sıkıştırmış olursun yani).

"bir sürü insan dts müzik dosyası indiriyor gercekten salaklar mı?"

Bunun konu ile ilgilisini anlayamıyorum. Sanırım farklı sıkıştırma sistemlerinin bitratelerini karşılaştırmak gibi bir hata yapıyorsun.
  • kurukafa  (10.09.08 02:23:50 ~ 02:26:12) 
benim anlatamadıgım kesin bir durum şimdi de. belki basit şekilde bir kaç soru sorabilirim.

256 kbps bitrate e sahip mp3 dosyaları falan var 320 e falan alıp başını gidiyo burdan gözüken. bunlar bir şekilde boyle yapılmıs o ayrıntıları hiç bilmedigimden onceki cevaplarımdaki girip gereksiz konusmak istemiyorum.
256kbps ile 128kbps bitrate e sahip mp3 un dosyasının ses kalitesi olarak bir farkı var mı?

128 den 192 e cevirmedik birileri yapmış en güzelinden biz de indirdik.
  • rurouni  (10.09.08 03:26:30) 
evet, kesinlikle var. 256kbps olan, 128kbps olanın 2 katı boyutundadır(constant bit rate olduğunu varsayıyorum). Ve kaynak sese göre "daha az kayıplıdır". Yani aslına "daha sadık", bu durumda "daha kaliteli" diyebiliriz. Ama bu sebeple de boyutu daha fazla.

Fakat briaz kafaları karıştırmak gerekirse, x encoderi(mesela LAME ile) ile riplenmiş 128kbpslik bir mp3, y encoderi ile riplenmiş(mesela dandirik bir öğrenci projesi eencoderi ile) 256kbpslik bir mp3ten daha iyi olabilir. Burada encoderin kalitesi devreye giriyor, ama pratik olarak bunu kafaya takmaya gere kyok, internetten indirdiğiniz mp3ler genelde gayet kaliteli encoderlar ile riplenirler.
  • kurukafa  (10.09.08 03:41:17 ~ 03:42:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.