[]

Amsterdam'da Hostel Tavsiyesi

1-4 Mayıs arası Amsterdam'da olacağım. Kalacak yer ihtiyacım var. Kendi tecrübelerinizden yola çıkarak tavsiyeler verebilirseniz sevinirim. Beklentilerim sadece temiz ve güvenli olması. Bir de şehir merkezine yakın olması bir artı olur ama olmasa da çok sorun yok. Fiyat olarak ortalama bi' şeyler işimi görür.

Bir de bunun yanında o çevrede Amsterdam dışında nerelere gideyim ? Katılacağım organizasyon çerçevesinde zaten 3 gün Amsterdam'ı gezdirecekler. Sonrasında 1 günü daha Amsterdam'da harcayıp çevre şehirleri (belki ülkeleri) gezmek istiyorum. Sabah gidip akşam döndüğümde gittiğime değecek gezi önerilerinizi de bekliyorum. Mesela Belçika tarafına tek günlük gezi mantıklı olur mu ?

Şimdiden teşekkürler.

 
şiddetle inner hostel i öneririm. çok temiz ve güvenli bir yerde. şehir meydanına da yakın. personeli de güleryüzlü bir problem olduğunda yardımcı oluyorlar. birçok dükkanla lokantayla falan anlaşmaları var indirim yapıyorlar.

brugge'a gidin hiç düşünmeden. sabah trene binin o güzelim sokaklarda doyasıya yürüyün. ve tabiki in brugges filminide izleyin
  • kompisko  (12.04.12 18:41:34) 
Bahsettiğiniz inner bu mudur ?

www.hostelworld.com

Eğer buysa tam da şu anda buna bakıyordum ben de.
  • waboose  (12.04.12 18:43:36) 
evet budur. ayrıca açık büfe kahvaltısı da 4 yıldızlı oteli aratmayan cinstendi.


  • kompisko  (12.04.12 18:46:40 ~ 18:47:00) 
hostel konusunda stayokay'in red light'a yakin olan stadtsdoelen hosteli fena degildir, fiyatlari da iyi. flying pig'in de oralarda bir hosteli var o da fena degil. merak ediyorsaniz hostelworld.com'dan da inceleyebilirsiniz.

trene cok para vermenizde sikinti yoksa bruksele gidebilirsiniz. hizli trenle giderseniz daha iyi olur hatta. trene cok para veremem diyorsaniz da yakinlardaki sehirler (den haag, rotterdam) daha mantikli bence.
  • tom riddle  (12.04.12 19:12:02) 
the flying pig hostel uptown. aynı hostelin şehrin diğer kısmında the flying pig downtown şubesi var. uptown downtown'a göre daha ucuz, vondelpark'ın dibinde. dolayısıyla müzelere ve barların olduğu leidsplain'a yürüme mesafesinde. tramvayla zaten kısa sürede Dam'a gidebilirsin. Damrak'ın orada kalacağın hosteller ise Dam Meydanı, bütün ulaşım ağının merkezi olan tren istaysonu-Central Station, Red Light'a ve Coffee Shoplara yürüme mesafesinde olacağından hangi seçenek daha cazip geliyorsa onu seçmeni öneririm. İkisi de olur çünkü zaten küçük bir şehir.

Ben tam bir Amsterdam aşığı olduğumdan o günü de Amsterdam'da geçirmek isterdim sanırım. Ama gelmişken gezeyim diyorsan, ülke içinde Rotterdam'ı görebilirsin. Rotterdam'a gitmeye değer yani. Ama yok ille Belçika'yı da göreyim diyorsan tercihini Brüksel'den yana kullanma derim. Avrupa Parlamentosundan başka görülecek beni çeken bir yeri yoktu o şehrin. Sevmedim. Ama günübirlik Ghent ve Bruges'u kapsayan otobüslü turlar var. İnternette bunlara bakmalısın Bruges gerçekten çok güzel.Hostellerde de tur ilanları oluyor onları da inceleyip karar vermen en iyisi olacaktır. Tren biletleri pahalıydı, www.eurolines.nl siteden euroline otobüs biletlerine bakabilirsin.
  • patiska  (12.04.12 19:15:29 ~ 19:22:29) 
Organizasyon dahilinde 3 gün de Rotterdam'da olacağımı belirtmeyi unutmuşum :)
Herkese teşekkür ediyorum.
Daha başka tavsiyelere de hala açığım bu arada :)
  • waboose  (12.04.12 19:23:57) 
Buradan alacağınız birkaç kısıtlı yorum yerine hostelworld gibi bi siteden aratıp rating'e göre sıralamanızı öneririm.


  • 386 dx  (12.04.12 19:52:10) 
Organizasyon Rotterdam'da ise neden Amsterdam'da kalacak yer arıyorsunuz ki? Siz bilirsiniz tabi de hem paraya hem zamana yazık değil mi, git gel?


  • depol  (12.04.12 20:12:28) 
386 dx +1


  • sutyen kullanmayan memeli hayvan  (12.04.12 20:36:07) 
Herkese teşekkürler.
@depol Zaten 3 gün Amsterdam , 3 gün rotterdam. İki şehir de gayet deatylı gezdirilecek. Ama biraz da free takılmak istedim Amsterdam ve çevresinde. Olay bundan ibaret.

  • waboose  (13.04.12 18:04:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.