[]

iş sözleşmesi

kurumsal bir firmada işe alındınız ve önünüze sözleşmeyi koydular. bir yıl gitmeme, gidersen tazminat ödeme maddesi var.
işe ihtiyacınız var ama nasıl olacağı konusunda, dayanıp dayanamayacağınız konusunda tereddütleriniz de var, ne yaparsınız?
o maddeyi elemenin bir yolu var mıdır, sonrasında işi bırakırsak o maddeyi lehimize döndürebilir miyiz, yoksa imzalamayıp riske girmemek en iyisi midir?


 
iki ay gibi bir deneme süresi var sanırım genel olarak. iki ayda karar veremez misiniz? veremezseniz geriye 10 ay kalır.


  • santiago nasar  (12.04.12 16:14:56) 
şimdi duruma bağlı. sizin zaten iki ay zamanınız var. iki ay içinde beğenmezseniz çıkarsınız. ama beğendiniz diyelim. ondan sonraki süreçte siz hakikaten fena bir şey yapmadıkça sizi bezdirecek bir şey yapmazlar. on ay boyunca öyle gidip gelirsiniz.

ama siz işten en başından şüpheliyseniz, girmeyin.
  • santiago nasar  (12.04.12 16:24:33) 
ben benzer bir şeyi 3 senelik imzalamıştım. 5 ay sonra işten ayrıldım, hiç bişey olmadı.


  • ron dennis  (12.04.12 16:29:12) 
bızde de dedıgın gıbı bır olay oldu ama ılk once 2 ay deneme suresı verdıler, bu sure sonunda işte kalmayı kabul edersen sozlesmeyı onumuze koyuyorlar.

Not: 2 ay boyunca yapacagın ısler basıt ısler olacaktır, kalkıpta sana en zor, bılmedıgın ıslerı vermezler.deneme suresınce iş kafana yatabılır ama daha sonra bu zor işlerin içine girmek istemeyebilirsin, bunu da düşün.
  • Bysb  (12.04.12 17:10:54) 
kredi kartı satış işi bu. yani iş belli. müşteriler bulunacak gidilecek gelinecek, anlatılacak, kredi kartı satılacak....daha önce hiç yapmadığım ve düşünmediğim bir iş. o yüzden yapabilir miyim diye tereddütlüyüm. diyelim ki olmadı, bırakıp gidersem tazminat ödemek istemiyorum.
umarım deneme süresi sonunda olur sözleşme, yarın göreceğiz.

  • tekilabambam  (12.04.12 19:38:05) 
Ya o kredi karti satis isine hic girme bence. Zaten uzun soluklu bi is olmaz. Ama deneyim olur dersen iki ay takil cikarsin. Zaten cok fazla tazminat talep edemezler.


  • esenboga  (12.04.12 21:13:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.