[]

Torrentle İlgili Bir soru

Şimdi torrent dosyasına Torrentz gibi arama motorlarından ilave trackerlar ekliyoruz ya.
Hah işte o eklediğimiz trackerlardan torrentin orijinalinde de varsa program (utorrent) iki adresi de ekliyor ve çalıştırıyor.
Sorum şu, bu iki tracker aynı anda çalışır mı? Yani aynı trackerın bir değil de birden fazla olması download olayını olumlu bir yönde etkiler mi, yoksa bir halta yaramaz mı?


 
benim bildiğim pozitif yönde etkiliyor oluşu. ancak zaten utorrent, torrentz vb. gibi popüler uygulamalar, siteler zaten çoğu tracker'ı ortak kullanıyor veya otomatik olarak eklenmiş olarak geliyor.

bu tracker konusunda en değişken konu vip yani üyelik gerektiren tracker'lar. o konuda da yapacağın hiçbişi yok o tracker'a sahip siteyi bulup, üye olup, sitesinden indirmedikçe.
  • herospower  (12.04.12 02:46:11) 
Site olarak Kickass kullanıyorum. Orada dediğin gibi birçok tracker eklenmiş halde oluyor. Ama eski alışkanlık, Torrentz'i kolaçan etmeden asla download başlatmam =)
Eğer nafile bir girişimse, bundan sonra boşuna uğraşmayayım diye sormuştum ;)

  • punkertifo  (12.04.12 02:55:12) 
nafile... ama bu bir hastalık biliyorum. bende de az biraz var. thepiratebay da iyidir.


  • herospower  (12.04.12 03:02:25) 
bi çok tracker engelli aslında, dht açmak en temizi.


  • saiko  (12.04.12 03:44:46) 
tabikide etkisi olur. Tek tracker çalışır torrentte orası doğru.
10 tracker eklersen en iyi tracker da bağlı olursun bu bir. Bu yeri geldiğinde piratebay değil bjunktie bile olabilir(kapandı ama sağlık olsun). İkinci olarak dht; trackerlar içinden sana kaliteli eşler seçer. Bağlı tracker'ında 2 seed var misal, %73 de takılı kaldın. Dosyayı çeken çok(misal bunlar tabiki de ). DHT napar? Diğer tracker lardaki seederları yoklar. Buldu mu, onuda ekler eşlere.Bağlı olduğun tracker da indirenler %73de kalmış iken, sen diğer trackerın seeder'ından çekersin dosyayı. Eş değişimi ve DHT nin açık olduğu varsayılarak söylenmiştir bunlar.

Edit2: Private trackerlarda bu söylediklerimin hiçbiri geçerli değildir.
  • arden v2  (12.04.12 11:03:01 ~ 11:07:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.