[]

345 KD taze askerden sorular

1- 12 Nisan yani bugün teslim oluyoruz. Yemin töreni ne zaman oluyor? Sabit mi birliğe göre değişiyor mu? (Mebs- MAMAK)
2- Yemin töreninden sonra verilen evci izni kaç gün oluyor, askerliğimizden mi iznimizden mi gidiyor? Nasıl kullanmalı? (Kütük=Mersin, Askerlik=Ankara)
3- Evet yemin törenine ailem gelecek evci çıkıcam ama eve gitmeyip orada kalsak sorun olur mu? Git-gel çok yoracak orada bir evde/otelde kalma niyetindeyim. Ailem beni almış gibi eve gitse sorun olur mu? (Yemin töreninden sonra ailemle eve gitmek out, nişanlıyla baş başa bir hafta sonu in)
4- Bu gibi soruların cevaplarını askeriyede kime sorsak söylerler mi?

Takribi 12 saat sonra kim bilir neler yapıyor olacağım kim bilir...

 
Yemin Töreni değişebiliyor diye hatırlıyorum. Gittiğinde oradaki bölük ya da takım komutanı kim ise ondan öğrenebilirsiniz. Evci izni de askerlik yaptığın yer ile memleketin arası 800 km ve üstüyse 2 gün aşağıysa 1 gün olması lazım ki senin burada 1 gün evci iznin olacak görünüyor. Sana oradan çıkışın verildikten sonra ister ailenle otele gidersin istersen tanıdığında kalırsın, ister gezer dolaşırsın orasında sıkıntı yok, sana şu gün şu saatte birliğinde ol diyerek çıkış veriyorlar, giriş çıkış zamanına dikkat edersen gerisinde çekinecek bir şey yok.
Güle güle gidip dönesin

  • ninosan  (12.04.12 02:43:11) 
1) Birliğe göre değişiyor. Genelde uzun yapanlarla kısalarınkini bi şekilde birleştirmeye filan çalışıyorlar.
2)Bir gün olacak muhtemelen -askeriyede hiçbir şey kesin değildir mantık aranmaz bunu da demeden geçemeyeceğim ehe ehe
3) %90 gitmiyor zaten izin kısa olduğu için hiç birşey olmaz
4) Mebs Mamakta evet sizin gibi bin tane olduğu için :D aslında Ankara'da kime sorsanız söylerler ezberledik artık kadın başımıza yahu! hayırlı tezkereler
  • niye ama  (12.04.12 02:49:55) 
1. birliğe göre değişiyor, çoğunlukla ay sonundaki veya 1 ay sonraki cuma günü olur, yani 27 nisan'da veya 11 mayıs'ta yemin edersiniz. o hafta sonu da izin verirler. bu iki tarihten birinde olacağına eminim diyebilirim.
2 ve 3. evci izni o hafta sonu oluyor işte. cuma ve cumartesi gecesini dışarıda geçirebiliyorsunuz. zaten de mersin'e isteseniz de gidemezsiniz, askerlik boyunca (eğer izne çıkmadıysanız) garnizon dışına, yani ankara dışına çıkmanız yasak. ankara'da geçiriyorsunuz bu izni. askerliğinize eklenmiyor.
4. askeriyede kimse sklemez. belki üst devreler yani 343'ler söyler ama daşşak da geçebilirler.
  • kibritsuyu  (12.04.12 09:27:37 ~ 09:28:40) 
1. 3. haftanın cuma günü.
2. 2. (cuma ve cumartesi gecesi dışarıda yatarsın. pazar gecesi kışlada) askerlikten gider. izin bozmaz.
3. zaten teknik olarak eve gidemezsiniz. garnizon sınırlarını terk edemezsiniz yani. sizi çıkarsın aileniz de ondan sonra n'apıyorsanız yapın. o şehirde olduktan sonra da mahalle bakkalınızla kalın isterseniz.

12 saat sonra etrafa mal mal bakıp, "tuvalet nerede abi?" diye soracaksın gördüğün ilk kamuflajlıya.
  • guybrush threepwood  (12.04.12 10:01:09) 
muhabereci olmuşsun ıyı. bende mebs'in uzun versiyonunu yapıyorum.

ama kısa dönemsin merak etme. tam sıkılmaya başlamışken askerlıgın bıtıcek. unutma mıntıka yaparken bıle zevk almaya bak.
  • tadutadu  (12.04.12 12:01:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.